Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League

Ολυμπιακός

i

©Intime

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League

Κώστας Τσιακλής 23:00 - 31.08.2023 / Ανανεώθηκε: 01:24 - 01.09.2023

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στους ομίλους του Europa League και θα μάθει τους αντίπαλους του στην κλήρωση της Παρασκευής (01/09).

Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία των προκριματικών του Europa League. Η κλήρωση της φάσης των ομίλων θα διεξαχθεί την Παρασκευή (01/09) στις 14:00 το μεσημέρι. Φυσικά μέσα σε αυτή θα είναι και ο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν τα εμπόδια της Γκενκ και της Τσουκαρίτσκι και θα βρίσκονται κανονικά στη διαδικασία της κλήρωσης. Ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται το 2ο γκρουπ δυναμικότητας και θα αποφύγει σημαντικά ονόματα όπως η Σπόρτινγκ, η Ρεάλ Μπέτις και η Μαρσέιγ. 

Όλοι οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού

 Ο Ολυμπιακός λοιπόν θα αντιμετωπίσει από μια ομάδα που είναι τοποθετημένες στο πρώτο, στο τρίτο και στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας. Στο πρώτο γκρουπ λοιπόν βρίσκονται η κάτοχος του Europa League, Γουέστ Χαμ, η Λίβερπουλ, η Ρόμα, ο Άγιαξ, η Βιγιαρεάλ , η Μπάγερ Λεβερκούζεν, η Αταλάντα και Ρέιντζερς. Οι οκτώ αυτές ομάδες αποτελούν δύσκολα εμπόδια για τους «ερυθρόλευκους. Θεωρητικά η ιδανική κλήρωση θα είναι με τους Σκωτσέζους.

Από το τρίτο γκρουπ ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια εκ των Μόλντε, Μπράιτον, Σέριφ, Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, Φράιμπουργκ, Μακάμπι Χάιφα, Στουρμ Γκρατζ και Σπάρτα Πράγας. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ καλό είναι να αποφύγει τόσο τους Άγγλους, όσο και τη γνώριμη Φράιμπουργκ, με την οποία έπαιξε πέρσι στον ίδιο θεσμό.

Τέλος από το τέταρτο γκρουπ ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κληρωθεί μόνο με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Οπότε οι «ερυθρόλευκοι» θα κληρωθούν με μια εκ των Τουλούζ, Χάκεν, Μπάκα Τόπολα, Σερβέτ, Άρη Λεμεσού και Ρακόβ.

Αναλυτικά τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας: 

1ο γκρουπ: Γουεστ Χαμ, Λίβερπουλ, Ρόμα, Άγιαξ, Βιγιαρεάλ, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Αταλάντα, Ρέιντζερς.

2ο γκρουπ: Σπόρτινγκ, Σλάβια Πράγας, Ρεν, Ολυμπιακός, Ρεάλ Μπέτις, ΛΑΣΚ, Μαρσέιγ, Καραμπάκ.

«Ερυθρόλευκο» πάρτι στη Σερβία και επιστροφή του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League
EUROPA LEAGUE

22:50 - 31.08.2023

«Ερυθρόλευκο» πάρτι στη Σερβία και επιστροφή του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League

Παρέα με τον κόσμο του ο Ολυμπιακός έκανε... πάρτι στη Σερβία, επικρατώντας της Τσουκαρίτσκι με σκορ 3-0. Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στους ομίλους του Europa League με θριαμβευτικό τρόπο, δίνοντας το «παρών» για 13η συνεχόμενη χρονιά στην Ευρώπη.

3ο γκρουπ: Μόλντε, Μπράιτον, Σέριφ, Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, Φράιμπουργκ, Μακάμπι Χάιφα, Στουρμ Γκρατζ, Σπάρτα Πράγας.

4ο γκρουπ: Τουλούζ, ΑΕΚ, Μπάκα Τόπολα, Σερβέτ, Παναθηναϊκός, Ρακόβ, Άρης Λεμεσού, Χάκεν.