Αφυπνίστηκε και «καθάρισε» τον Παναιτωλικό στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός!
i

© Intime

Αφυπνίστηκε και «καθάρισε» τον Παναιτωλικό στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός!

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:23 - 25.11.2023 / Ανανεώθηκε: 19:49 - 25.11.2023

Σε ένα βράδυ που δεν εντυπωσίασε, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό (3-1), παρά το γεγονός πως δέχθηκε πρώτος γκολ. Με αυτόν τον τρόπο πρόσθεσε ένα ακόμα σημαντικό τρίποντο, στην προσπάθεια που κάνει για να βρεθεί ξανά στην κορυφή της Stoiximan Super League

Τι και αν δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά; Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη νίκη με 3-1 κόντρα στον Παναιτωλικό, σε ένα παιχνίδι το οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ. Η εικόνα των Πειραιωτών στο ματς της 12ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League δεν ήταν η καλύτερη - με σαφή επιρροή από τη διακοπή - όμως αυτό δεν τους εμπόδισε από το να πάρουν ένα σημαντικό τρίποντο.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΛΥΨΕ ΤΟ SPORTAL THN ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

To ξεκίνημα του πρώτου μέρους ήταν «φτωχό», με τους δύο συλλόγους να ψάχνουν τα πατήματά τους. Μεγάλη στιγμή δεν υπήρξε μέχρι το 13ο λεπτό, εκεί όμως πληρώθηκε η νωθρότητα των Πειραιωτών, οι οποίοι είδαν τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το προβάδισμα. Έπειτα από μία υποδειγματική επίθεση, ο Φακούντο Πέρεθ τροφοδότησε τον Χατζηθεοδωρίδη και εκείνος στο τετ-α-τετ πλάσαρε εύστοχα.

 Η απάντηση των «ερυθρόλευκων» πάντως ήταν άμεση, σε μία φάση που οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν φάουλ του Κίνι στον Λιάβια. Στην εξέλιξή της ο Ροντινέι τροφοδότησε τον Έσε, του οποίου το σουτ κόντραρε στο σώμα του Οικονόμου και κατέληξε στα δίχτυα (18). Ακολούθησε ένα πρώτο μέρος με τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή, αλλά να δυσκολεύονται να φτάσουν στην περιοχή. 

Αυτό οφειλόταν και στη συμπαγή άμυνα του Παναιτωλικού, που περίμενε τον αντίπαλο στο δικό του τρίτο. Ο άνθρωπος που την παραβίασε δεν ήταν άλλος από τον Κώστα Φορτούνη. Ο Τρικαλινός μεσοεπιθετικός υποδέχθηκε μία μπαλιά εκτός περιοχής και με ένα απίθανο σουτ έστειλε την μπάλα στην αντίπαλη εστία. 

Στο δεύτερο μέρος ο Παναιτωλικός μπήκε ξανά δυναμικά, εν αντιθέσει με τους Πειραιώτες που δεν είχαν σιγουριά στο παιχνίδι τους. Όσο ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν έκανε αλλαγές η εικόνα παρέμενε ίδια, όμως τα πράγματα άλλαξαν με την είσοδο των Ποντένσε - Ελ Κααμπί. Ο δεύτερος έδιωξε το άγχος που είχε η ομάδα του, όταν στο 71 χρίστηκε σκόρερ. Ο Μαροκινός υποδέχθηκε τη σέντρα του Μασούρα και με κεφαλιά πέτυχε το πρώτο του τέρμα μετά από σχεδόν δύο μήνες. 

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Το γκολ του Χατζηθεοδωρίδη θα μπορούσε να αποπροσανατολίσει τελείως τον Ολυμπιακό, ειδικά σε ένα σημείο που οι γηπεδούχοι δεν είχαν δείξει καλά δείγματα. Όμως η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ βρήκε άμεσα τα πατήματά της αλλά και τη συγκέντρωσή της, με αποτέλεσμα να γυρίσει το ματς. 

MVP:

Αγωνιζόμενος κυρίως από τα πλάγια και όχι από τον άξονα, ο Κώστας Φορτούνης μπόρεσε για ένα ακόμα ματς να αποτελέσει τον κορυφαίο του αγώνα. Το δικό του γκολ - και τι γκολ - έφερε την ανατροπή για τους γηπεδούχους, οι οποίοι πήγαν πιο ήρεμοι στα αποδυτήρια. Ο 31χρονος προσπάθησε και για ασίστ, δίχως όμως τελικά να καταφέρει να την προσφέρει.

TO ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: 

Ουδέποτε δεν έχει ηττηθεί στην έδρα του ο Ολυμπιακός από τον Παναιτωλικό. Μάλιστα, οι Αγρινιώτες δεν έχουν κατορθώσει καν να αποσπάσουν ισοπαλία στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η μοναδική νίκη για τον σύλλογο της Αιτωλοακαρνανίας έχει έρθει στην έδρα του, όταν και νίκησε με 2-1 τους Πειραιώτες σε ένα ματς Κυπέλλου τη σεζόν 2021-22

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Ντόη, Κίνι, Καμαρά, Έσε, Φορτούνης, Μπιέλ, Μασούρας, Γιόβετιτς

Παναιτωλικός: Καπίνο, Οικονόμου, Ντουάρτε, Μλάντεν, Τορεχόν, Λιάβας, Πέρες, Χατζηθεοδωρίδης, Ακόστα, Βοΐλης, Ντουάρτε Φρ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: