Για 48’ παίχτηκε μπάλα – Ο ανώτερος Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο σκόραρε με Βαγιαννίδη και ισοφάρισε ο Καμαρά

Για 48’ παίχτηκε μπάλα – Ο ανώτερος Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο σκόραρε με Βαγιαννίδη και ισοφάρισε ο Καμαρά

Γιώργος Σακελλαρίου 23:34 - 22.10.2023 / Ανανεώθηκε: 23:50 - 22.10.2023

Για 48 λεπτά παίχτηκε ποδόσφαιρο. Καλύτερος ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο, ισοφάρισε άμεσα ο Καμαρά στο δεύτερο. ολυμπι

Μία κροτίδα και ο τραυματισμός του Χουάνκαρ δεν μας επέτρεψε να μάθουμε αν θα υπήρχε νικητής στο ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.

Το «τριφύλλι» στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν εξαιρετικό στο πρώτο ημίχρονο. Βρήκε, μάλιστα, γκολ με τον φοβερό Βαγιαννίδη. Ο ίδιος παίκτης θα μπορούσε να σημειώσει και δεύτερο τέρμα, ενώ καλές στιγμές είχαν και οι Τζούριτσιτς, Τσέριν.

Οι Πειραιώτες είχαν εγκλωβιστεί στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην πρώτη τους φάση στο δεύτερο 45λεπτο ευτύχησαν να ισοφαρίσουν με τον Μαντί Καμαρά στο 48’. Κι εκεί τελείωσε δυστυχώς το ντέρμπι, που έως εκείνο το σημείο είχε τεράστιο ενδιαφέρον κι αγωνία. Δυστυχώς διεκόπη οριστικά έπειτα από δύο ώρες και πλέον τον λόγο έχουν οι δικαστές. Εμείς απλά να επισημάνουμε ότι έχουμε ακόμα πέντε ντέρμπι αιωνίων μπροστά μας για την τρέχουσα σεζόν…

Ανώτερος ο Παναθηναϊκός

Ο Μαρτίνεθ είχε δεξιά τον Ποντένσε, αριστερά τον Φορτούνη και τον Μασούρα κοντά στον Ελ Κααμπί. Ο Γιοβάνοβιτς αντίθετα, τοποθέτησε τον Παλάσιος αριστερά και τον Μπερνάρ δεξιάμε τον Τζούριτσιτς σ’ ελεύθερο ρόλο. Ο Αργεντινός εξτρέμ του Παναθηναϊκού κλήθηκε να δώσει βοήθειες στον Μλαντένοβιτς που είχε απέναντί του τον Ποντένσε και να περιορίσει τα ανεβάσματα του Ροντινέι. Σ’ αυτό το κομμάτι ο Παναθηναϊκός πήρε άριστα, ενώ στον άξονα δέσποζαν Πέρεθ και Τσέριν κόντρα στους νωθρούς Αλεξανδρόπουλο, Καμαρά.

Έτσι, το «τριφύλλι» βρήκε χώρους για να κάνει το παιχνίδι του. Έδειχνε πιο ομάδα, ήταν πιο συμπαγής και ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός, πάντως, απείλησε πρώτος, όταν στο 8’ το αριστερό σουτ του Ποντένσε έφυγε άουτ

Σ’ εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός έγινε πιο απειλητικός και στο 10’ μακρινό σουτ του Τσέριν απέκρουσε εκπληκτικά ο Πασχαλάκης σε κόρνερ. Στο 11’ μπήκε στην περιοχή ο Μπερνάρ και σούταρε με το αριστερό, αλλά μπλόκαρε ο Πασχαλάκης. Ο Παναθηναϊκόςσυνέχισε να είναι πιο επικίνδυνος και στο 16’ ο Παλάσιος έδωσε στον Τζούριτσιτς, αυτός γύρισε κι έκοψε ο Ντόι πριν εκτελέσει ο Ιωαννίδης.

Στο επόμενο λεπτό ο Ιωαννίδης πήρε τη μονομαχία και ο Τζούριτσιτς πριν πλασάρει κόπηκε από τον Ρέτσο. Στο 20’από φάουλ του Φορτούνη η κεφαλιά του Καμαρά έφυγε ψηλά άουτ και στο 25’ο Φορτούνης ελίχθηκε εκτός περιοχής, εξαπέλυσε αριστερό σουτ και η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι στην καλύτερη φάση των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο.

Γκολ ο Βαγιαννίδης

Οι φιλοξενούμενοι στο 28’ ευτύχησαν να προηγηθούν. Ο Μλαντένοβις εκτέλεσε φάουλ, ο Ορτέγκα αρχικά απομάκρυνε, ο Ρέτσος έδιωξε τη μπάλα πάνω στον Ορτέγκα κι από την κόντρα η μπάλα στρώθηκε στον Βαγιαννίδη, ο οποίος από τη μικρή περιοχή εκτέλεσε για το 0-1.

Αυτό το γκολ έδωσε φτερά στον Παναθηναϊκό που αναζήτησε και δεύτερο γκολ και είχε ευκαιρίες. Στο 33’ το «τριφύλλι» άγγιξε το 2-0. Σκαφτή μπαλιά του Τζούριτσιτς, ο Βαγιαννίδης πλάσαρε, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε σε κόρνερ και βγήκε νικητής στο τετ α τετ. Στο 37’ τρομερό δεξί σουτ του Τζούριτσιτς από αριστερά, η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Το ημίχρονο έκλεισε με ένα αριστερό σουτ του Ελ Κααμπί στο 41’, το οποίο κόντραρε στον Βαγιαννίδη κι έφυγε κόρνερ.

Ισοφάριση και διακοπή!

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος στο δεύτερο ημίχρονο, αφού η εικόνα του στο πρώτο ημίχρονο ήταν κάκιστη κι εγκλωβίστηκε από τον εξαιρετικό Παναθηναϊκό. Στο 48’, λοιπόν, οι Πειραιώτες ισοφάρισαν. Ο Τσέριν πήγε αδύναμα στη μπάλα, ο Μαντί Καμαρά έκλεψε και πήρε στη συνέχεια την κάθετη του Ποντένσε. Ο Αφρικανός μέσος βρέθηκε απέναντι στον Μπρινιόλι κι από πλάγια δεξιά έστειλε τη μπάλα στο δεξί πλαϊνό δίχτυ για το 1-1. Σ’ εκείνο το σημείο ένας… φωστήρας πέταξε κροτίδα, ο Χουάνκαρ τραυματίστηκε και ο Παναθηναϊκός, αλλά και ο διαιτητής πήγαν στα αποδυτήρια.

Ολυμπιακός για Χουάνκαρ: «Ο παίκτης δεν είχε το παραμικρό, ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να παίξει»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:33 - 22.10.2023

Ολυμπιακός για Χουάνκαρ: «Ο παίκτης δεν είχε το παραμικρό, ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να παίξει»

Η θέση του Ολυμπιακού για τα όσα έγιναν στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», όταν έπειτα από μια κροτίδα που έπεσε στο γήπεδο ο Χουανκάρ εγκατέλειψε τον αγωνιστικό χώρο κι έπειτα όλοι οι «πράσινοι» αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια.

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ορτέγκα, Ντόι, Ρέτσος, Αλεξανδρόπουλος, Καμαρά, Φορτούνης,Μασούρας, Ποντένσε, Ελ Κααμπί.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Μλαντένοβιτς, Σένκεφελντ, Αράο, Πέρεθ, Τσέριν, Τζούριτσιτς, Μπερνάρ, Παλάσιος, Ιωαννίδης.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ SPORTAL SUNDAY LIVE ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ