Τα εξτρά «κανονάκια» στα χέρια του Κορδόν

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

i

© Intime

Τα εξτρά «κανονάκια» στα χέρια του Κορδόν

Το Europa League και η κανονική προετοιμασία, κίνητρα στις διαπραγματεύσεις

Στην Ισπανία βρίσκεται ο Αντόνιο Κορδόν, που σε συνεννόηση πάντα με τη διοίκηση του Ολυμπιακού, έχει αναλάβει να βρει το νέο προπονητή της ομάδας. Ο τεχνικός διευθυντής των Πειραιωτών, είχε έρθει στην Ελλάδα, έκανε τις συναντήσεις του με τους ανθρώπους της ομάδας και φυσικά τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Ολυμπιακός, δεδομένα περίμενε και το χθεσινοβραδυνό τελικό Κυπέλλου. Του αλλάζει αρκετά το καλεντάρι βέβαια, καθώς δεν θα μπει στη διαδικασία να δώσει ματς τον Ιούλιο! Αυτό σημαίνει πως ακόμη και αν χρειαστεί κάποιες ημέρες μπροστά του, θα τις έχει, ώστε να προχωρήσει στη συμφωνία με τον προπονητή και τους πρώτους παίκτες που θα ενταχθούν στην ομάδα.

Ο Κορδόν στην Ισπανία θα συνεχίσει τις επαφές του. Ακόμη και αν χρειαστεί να δει κάποιους προπονητές από κοντά. Γνωρίζει εξαιρετικά το ισπανικό πρωτάθλημα και αυτό φυσικά, ίσως παίξει το ρόλο του και στο θέμα των πρώτων μεταγραφών. Υπάρχει χρόνος ως τότε βέβαια.

Από εκεί και πέρα, όμως, η εξέλιξη με τον Ολυμπιακό στο χειρότερο σενάριο να μπαίνει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League στις 10 Αυγούστου, θα φέρει μια… ανάσα στην ομάδα. Είναι πολύ βασικό, πως φαίνεται ότι μετά από χρόνια, θα κάνει μια κανονική προετοιμασία. Σε νορμάλ ημερομηνίες, με φιλικά, είναι σίγουρα μια σημαντική εξέλιξη κι ένα κίνητρο για το νέο προπονητή.

Όπως και να το κάνουμε, αλλιώς συζητάς με έναν προπονητή για νέα αρχή υπό νορμάλ συνθήκες και συμμετοχή στο Europa League, αλλιώς στο Conference League. Και με τη… θηλιά στο λαιμό, που πλέον πήγε στον ΠΑΟΚ καθώς θα δώσει τρεις προκριματικούς και με ορατό κίνδυνο να μείνει εκτός Ευρώπης!

Ο Κορδόν σίγουρα έτσι έχει στα χέρια του επιπλέον «κανονάκια», για να διαχειριστεί το ζήτημα του νέου προπονητή. Επαναλαμβάνουμε πάντως, πως ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής, γνωρίζει εξαιρετικά την Πριμέρα, την αγορά της Αργεντινής, αλλά δεν υποτιμά και τη λίστα που είχε ο Ολυμπιακός με προπονητές. Γενικά είναι τύπος που έχει τη φιλοσοφία του, τη μοιράστηκε με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, αλλά συζητά τα πάντα. Κι αυτό, καλό μπορεί να κάνει στην ομάδα σε πολλούς τομείς στη συνέχεια.