Ομόνοια Λευκωσίας: Αλλάζει τη φανέλα της, εις μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών

Ομόνοια Λευκωσίας: Αλλάζει τη φανέλα της, εις μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών

Κώστας Τσιακλής 19:57 - 07.03.2023 / Ανανεώθηκε: 20:13 - 07.03.2023

Η Ομόνοια Λευκωσίας θα προβεί σε μια πολύ όμορφη κίνηση και θα αλλάξει τη φετινή εμφάνιση της, στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Η Ομόνοια Λευκωσίας θέλει με έναν πολύ ωραίο τρόπο να δείξει τη συμπαράσταση της και να τιμήσει τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών και γι΄αυτό το λόγο θα αλλάξει τις εμφανίσεις της φετινής σεζόν.

Η διοίκηση της ομάδας θέλησε να το κάνει γνωστό στο φίλαθλο κοινό και προχώρησε σε ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ποστάροντας παράλληλα και την εμφάνιση με την επιγραφή «Τέμπη 2023».

Στην παρουσίαση της φανέλας συμμετείχαν οι Ελληνικής καταγωγής, Φώτης Παπουλής και Φώτης Κίτσος, που αγωνίζεται στους «πράσινους» ως δανεικός από τον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Η ανακοίνωση της Ομόνοιας αναφέρει: «Εις μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Η τραγωδία στα Τέμπη και το πώς οδηγηθήκαμε σε αυτή, έχει συγκλονίσει όλους μας. Κανείς μας δεν μπορεί πλέον να είναι ο ίδιος άνθρωπος. 57 ζωές χάθηκαν, δύο αγνοούνται, ενώ δεκάδες παραμένουν τραυματίες.

Η μνήμη των συνανθρώπων μας που τόσο άδικα, απότομα και βίαια έφυγαν από την ζωή θα πρέπει να παραμείνει άσβεστη και να μας υπενθυμίζει πως ποτέ ξανά δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε - ως κοινωνία και πολιτεία – να ζήσουμε ξανά τέτοια τραγικά γεγονότα.

Έχουμε αποφασίσει όπως τον αμέσως επόμενο αγώνα και μέχρι το τέλος της σεζόν τοποθετηθεί στο μανίκι της επίσημης εμφάνισης μας το δημιουργικό που βλέπετε στη φωτογραφία, εις μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών. Για να μας υπενθυμίζει πως πάντοτε προτεραιότητα θα πρέπει να είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και πως την μεγαλύτερη αξία την έχει η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ.

Αιωνία η μνήμη των θυμάτων.

Αύριο θα υποβάλουμε για έγκριση το σχετικό αίτημα στην ΚΟΠ».

Μετά την θανατηφόρα σύγκρουση των δύο τρένων, έχασαν τη ζωή τους 57 άτομα. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και δύο Κύπριοι φοιτητές, ο 23χρονος Κυπριανός Παπαϊωάννου και η 24χρονη Αναστασία Αδαμίδου.

Με απόφαση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, στα παιχνίδια κυπέλλου αλλά και της 26ης αγωνιστικής του κυπριακού πρωταθλήματος, τηρήθηκε μονόλεπτη σιγή εις μνήμη των θυμάτων των Τεμπών.

Παράλληλα οι οπαδοί των ομάδων με διάφορες κινήσεις τους, έδειξαν και αυτοί τη συμπαράσταση τους προς τον ελληνικό λαό και τις οικογένειες των θυμάτων.

Αυτό που απομένει για την αλλαγή στη φανέλα της Ομόνοιας, είναι η έγκριση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.