Από την Ατλέτικο Μαδρίτης στην Οσασούνα νεαρός Έλληνας γκολκίπερ – Προηγήθηκε ο στόπερ Νίκος Μιχελής

Από την Ατλέτικο Μαδρίτης στην Οσασούνα νεαρός Έλληνας γκολκίπερ – Προηγήθηκε ο στόπερ Νίκος Μιχελής

Γιώργος Σακελλαρίου 22:01 - 17.07.2023 / Ανανεώθηκε: 22:01 - 17.07.2023

Μετά τον Μιχελή στην Οσασούνα κατέληξε και ο Δημήτρης Σταματάκης, ο οποίος έπαιζε στην Ακαδημία της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Με δύο ελληνόπουλα ενισχύθηκε η Οσασούνα με διαφορά μίας μέρας.

Προηγήθηκε ο στόπερ Νίκος Μιχελής, ο οποίος μετακόμισε στην Παμπλόνα από τη Μιράντες. Ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός την περασμένη χρονιά φόρεσε τη φανέλα της Μιράντες συνολικά 17 φορές στη La Liga 2 και στο Κύπελλο Ισπανίας και πλέον θα παίζει στην τρίτη κατηγορία της χώρας, με την δεύτερη ομάδα της Οσασούνα. Η Οσασούνα πήρε δανεικό τον Μιχελή με οψιόν αγοράς 300.000 ευρώ.

Σήμερα, ωστόσο, η Οσασούνα ενέταξε στο δυναμικό της και τον 20χρονο γκολκίπερ Δημήτρη Σταματάκη, ο οποίος έπαιζε στην Ακαδημία της Ατλέτικο Μαδρίτης. Στην ανακοίνωση της Οσασούνα αναφέρεται: «Η Ατλέτικο Οσασούνα έχει ενσωματώσει τον τερματοφύλακα Δημήτριο Σταματάκη, ο οποίος έρχεται χωρίς έξοδα μεταγραφής, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την Ατλέτικο Μαδρίτης, στην οποία πρέπει να πληρωθούν ορισμένα χρήματα, εάν ο παίκτης προωθηθεί στην πρώτη ομάδα. Ο ποδοσφαιριστής θα ενισχύσει την ενδεκάδα των δεύτερης ομάδας κι αύριο θα ενταχθεί στη διάθεση του Σάντι Καστιγέχο.

Ο Δημήτρης Σταματάκης (γεννήθηκε στις 23 Απριλίου) είναι τερματοφύλακας με ύψος 1,91. Φτάνει στην Οσασούνα, αφού πέτυχε την άνοδο στη δεύτερη Κατηγορία με την Κλαμπ Ντεπορτίβο Ελντένσε, όπου έπαιξε ως δανεικός από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Παλαιότερα είχε διατελέσει μέλος της Juvenil A, όπου πήγε το 2021, έπειτα από παρουσία στην Ακαδημία του Ατρόμητου και στην Ακαδημία AGA».

Ο Σταματάκης, λοιπόν, ξεκίνησε στην εξειδικευμένη Ακαδημία τερματοφυλάκων, την Athens Goalkeepers Academy του Χρήστου Λάμπρου. Το 2018 ήρθε στην Ελλάδα ως προσκεκλημένος της AGA ο Λουίς Γιόπις, προπονητής τερματοφυλάκων της Ρεάλ Μαδρίτης εκείνη την περίοδο. Τον Μάιο του 2019 ο Σταματάκης πήγε στη Μαδρίτη, αλλά για την Ατλέτικο. Ήταν 16 ετών, αλλά για οικογενειακούς λόγους δεν υπέγραψε και παρέμεινε στην Ελλάδα έως τα 18.

Στις 23/4/2021, τελικά ανήμερα των γενεθλίων του ο Έλληνας γκολκίπερ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την Ατλέτικο και ρήτρα αποδέσμευσης 30 εκατ. ευρώ!