Ουαλίντ Ρεγκραγκί: «Τα παιδιά πάλεψαν μέχρι την τελευταία στιγμή...»
i

Ρεγκραγκί/©Twitter

Ουαλίντ Ρεγκραγκί: «Τα παιδιά πάλεψαν μέχρι την τελευταία στιγμή...»

Ανδρέας Σερεβέτας • 08:54 - 15.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Ο 47χρονος προπονητής ζήτησε να συγχωρήσουν οι Μαρονικοί την ομάδα του μετά τον αποκλεισμό στον ημιτελικό με τη Γαλλία.

Το Μαρόκο τα έδωσε όλα στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στη Γαλλία αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί. Ο αρχιτέκτονας της εκπληκτικής πορείας των «λιονταριών του Άτλαντα» στο φετινό Μουντιάλ ήταν σαφώς απογοητευμένος από την εξέλιξη αλλά παράλληλα περήφανος για την ομάδα του.  

Ο Ουαλίντ Ρεγκραγκί δήλωσε μετά το ματς: «Τα δώσαμε όλα, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Τα παιδιά πάλεψαν μέχρι την τελευταία στιγμή. Αν μετανιώνω για κάτι σε αυτό το παιχνίδι, είναι που δεχθήκαμε γρήγορα το πρώτο γκολ. Αυτό έδωσε στη γαλλική ομάδα ακόμη μεγαλύτερη βεβαιότητα να παραμείνει στο πλάνο της. Είπαμε ότι αν μας έδιναν την μπάλα, θα την παίρναμε. Αυτό έγινε αλλά κάναμε πάρα πολλά τεχνικά λάθη στο πρώτο ημίχρονο». 

«Θέλαμε να βάλουμε ένα γκολ και να τους κάνουμε να αμφιβάλλουν. Αλλά με τους επιθετικούς που διαθέτουν, ξέραμε ότι μπορούσαμε να τιμωρηθούμε ανά πάσα στιγμή και αυτό συνέβη με το δεύτερο γκολ. Χάσαμε πολλούς παίκτες που έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν. Ο Μαζραουί ήταν άρρωστος αλλά έπαιξε. Ο Σαΐς επίσης. Δεν έχω να πω τίποτα όταν οι παίκτες δίνουν το μέγιστο. Θα μπορούσαμε να πετύχουμε, αλλά δυστυχώς δεν ήρθε το γκολ. Να μας συγχωρήσουν οι Μαροκινοί. Θέλαμε να πάμε στον τελικό. Την επόμενη φορά, αν θέλει ο Θεός».

«Δώσαμε ότι μπορούσαμε, αυτό είναι το πιο σημαντικό». Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε δώσει μια καλή εικόνα. Έχουμε δείξει στον κόσμο ότι το μαροκινό ποδόσφαιρο υπάρχει και ότι έχουμε φοβερούς οπαδούς. Για να φτάσουμε στο πολύ υψηλό επίπεδο, για να κερδίσουμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, πρέπει ακόμα να δουλέψουμε. Αλλά δεν είμαστε πολύ μακριά».