«Βράζουν» στην Ουκρανία για το πέναλτι που δεν τους δόθηκε κόντρα στην Ιταλία: «Σκάνδαλο, η UEFA το είχε αποφασίσει εξαρχής» (vid)

Η φάση που ζητάνε πέναλτι οι Ουκρανοί

i

PrtScr

«Βράζουν» στην Ουκρανία για το πέναλτι που δεν τους δόθηκε κόντρα στην Ιταλία: «Σκάνδαλο, η UEFA το είχε αποφασίσει εξαρχής» (vid)

Κώστας Τόπας 10:46 - 21.11.2023

Οι απόψεις διίστανται για τη στιγμή του πέναλτι στο Μιχαίλο Μούτνρικ κόντρα στην Ιταλία. Στην Ουκρανία πιστεύουν ότι ο ρέφερι έπρεπε να δείξε την άσπρη βούλα, κάτι που δεν έκανε.

Κρίσιμη στιγμή σημειώθηκε στις καθυστερήσεις του καθοριστικού αγώνα της Ουκρανίας με την Ιταλία. Το σκορ ήταν 0-0, με το οποίο οι φιλοξενούμενοι θα έπαιρναν την πρόκριση στο Euro, ενώ ένα γκολ της Ουκρανίας θα σήμαινε πρόκριση για τους παίκτες του Σέργκι Ρέμπροφ. Προς το τέλος, ο επιθετικός της Τσέλσι, Μιχάιλο Μούντρικ, έπεσε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Μπράιαν Κριστάντε, αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι.

«Σκάνδαλο», είπε ο πρώην διαιτητής της FIFA, Ράφαλ Ροστκόφσκι. «Είναι ξεκάθαρο ότι η Ουκρανία άξιζε ένα πέναλτι. Ο Ιταλός αμυντικός έκανε μεγάλο λάθος και έκανε παράβαση. Από τους κανόνες του παιχνιδιού, αυτή δεν είναι μια δύσκολη απόφαση»

Αυτή την άποψη συμμερίζεται και ο προπονητής της Εθνικής Ουκρανίας Ρεμπρόφ. «Πραγματικά νόμιζα ότι ήταν πέναλτι», είπε στη συνέντευξη Τύπου. «Αλλά το VAR δεν έκρινε απαραίτητο να καλέσει τον διαιτητή στην οθόνη. Στα μάτια μου ήταν σίγουρα ένα πέναλτι, αλλά δεν εξαρτάται από εμένα».

Από την άλλη, ο προπονητής της εθνικής Ιταλίας, Λουτσιάνο Σπαλέτι δεν πίστευε ότι ήταν πέναλτι. «Ο Κρισάντε βάζει το πόδι του κοντά στον Μούντρικ, αλλά το βάζει δίπλα του και δεν τον χτυπάει. Ο Μούντρικ πηγαίνει γύρω του και ψάχνει για μια στιγμή επαφής. Για μένα αυτό δεν είναι πέναλτι».

Πριν από τον αγώνα, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, προκάλεσε αναταραχή με τις δηλώσεις του, καθώς ανέφερε ότι θα ήταν «καταστροφή» εάν η κάτοχος του τίτλου Ιταλία έλειπε από το Euro. Αυτές οι δηλώσεις δεν ήχησαν καλά στα αυτιά των Ουκρανών, με τον προπονητή της εθνικής ομάδας, Ρεμπρόφ να το βλέπει μόνο ως ένα επιπλέον κίνητρο για τους Ιταλούς.