Ουρουγουάη: Κατηγορείται για επίθεση σε αξιωματούχο της FIFA ο Χιμένες
i

Χιμένες / screenshot via Twitter

Ουρουγουάη: Κατηγορείται για επίθεση σε αξιωματούχο της FIFA ο Χιμένες

Δημήτρης Χούπης 15:33 - 24.12.2022

Σε μπελάδες έχει μπει ο αμυντικός της εθνικής Ουρουγούαης, Χοσέ Μαρία Χιμένες, ο οποίος κατηγορείται για επίθεση σε αξιωματούχο της FIFA.

Με βαριά καμπάνα απειλείται ο αμυντικός της Ουρουγουάης, Χοσέ Μαρία Χιμένες. Ο αμυντικός της Ατλέτικο Μαδρίτης μετά τον αγώνα με τη Γκάνα, ξέσπασε στους διαιτητές, βρίζοντάς τους. Ο λόγος ήταν δύο πέναλτι που δεν δόθηκαν και στέρησαν στην «Σελέστε» τη πρόκριση στην επόμενη φάση, παρά τη νίκη τους.

Παρόλα αυτά όπως φαίνεται ο 27χρονος αντέδρασε μάλλον ακόμα πιο άσχημα, με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί για βίαιη επίθεση σε αξιωματούχο της FIFA. Το περιστατικό το ανέφερε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Ουρουγουάης, Ιγκνάσιο Αλόνσο, σε συνέντευξή του στο «Polideportivo».

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι ακόμα δεν έχει υπάρξει κανένα νέο από την έρευνα που γίνεται, όμως κινδυνεύει να δεχθεί βαριά τιμωρία. 

«Τον κάλεσε για να του ζητήσει συγνώμη. Δεν είχε πρόθεση να του επιτεθεί ή να τον βλάψει... το έκανε μέσω του τηλεφώνου ενός άλλου αξιωματούχου της FIFA. Αυτό είναι μια κίνηση που δείχνει πως έχει μετανιώσει, αλλά και το ηθικό του επίπεδο», υποστήριξε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Ουρουγουάης.