Οζντόεφ: «Να μπούμε στον όμιλο του Champions League και να γράψουμε ιστορία - Τους είπα αν φύγει ο Πίρλο, θα φύγω κι εγώ»

Ο πανηγυρισμός του Οζντόεφ

i

© Intime

Οζντόεφ: «Να μπούμε στον όμιλο του Champions League και να γράψουμε ιστορία - Τους είπα αν φύγει ο Πίρλο, θα φύγω κι εγώ»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 16:53 - 14.06.2024 / Ανανεώθηκε: 16:54 - 14.06.2024

Ο Μαγκομέντ Οζντόεφ μίλησε για τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε, αλλά και για το παρελθόν του.

Ο Μαγκόμεντ Οζντόεφ παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στα ΜΜΕ της πατρίδας του και μεταξύ άλλων έκανε τον απολογισμό της σεζόν. Ο Ρώσος μέσος μίλησε για τη συνεργασία που είχε με τον Αντρέα Πίρλο στην Καραγκιουμρούκ, αλλά και και για τα μεταγραφικά σενάρια που τον συνδέουν με την Ζενίτ.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

Από τότε που έφυγες από τη Ζενίτ, σχεδόν σε κάθε μεταγραφική περίοδο συνδέεσαι με ομάδες της Μόσχας, γιατί συμβαίνει αυτό; «Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω. Η σκέψη μου είναι στον ΠΑΟΚ, ο σύλλογος με υπολογίζει. Την περασμένη σεζόν κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και τώρα θέλουμε να γράψουμε ιστορία και να μπούμε στον όμιλο του Champions League. Αλλά, καταλαβαίνετε, όλα μπορούν να συμβούν στη ζωή».

Γιατί έφυγες από τον Φατίχ; «Γιατί έφυγε ο Πίρλο. Πριν υπογράψω το συμβόλαιο, είπα απευθείας στη διοίκηση του συλλόγου: «Αν φύγει ο προπονητής, θα φύγω κι εγώ».

Για ποιο λόγο το είπατε αυτό; «Γιατί πήγα εκεί για να δουλέψω με έναν συγκεκριμένο προπονητή. Εξεπλάγην που ο Αντρέα και εγώ δεν τελειώσαμε καν το πρωτάθλημα, έφυγε τρεις γύρους πριν από το τέλος. Μίλησα μαζί του και τον ρώτησα γιατί αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του».

Γιατί; «Ο Πίρλο είναι ένας πολύ φιλόδοξος προπονητής. Όταν πετυχαίνεις το καλύτερο αποτέλεσμα στην ιστορία του συλλόγου, θέλεις στήριξη από τη διοίκηση, καλές μεταγραφές για να πας ακόμη καλύτερα. Ήταν σημαντικό για εκείνον να προχωρήσει, αλλά ο ρυθμός ανάπτυξης της Καραγκιουμρούκ μάλλον δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του».

Το συμβόλαιο με τους Τούρκους λύθηκε κοινή συναινέσει; «Ναι. Δεν έχω ατζέντη τώρα και πήγα μόνος μου σε διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της Φατίχ. Συνολικά είχαμε τρεις συναντήσεις, καθεμία από αυτές ήταν δύσκολη, αλλά στο τέλος βρήκαμε μια λύση που ταίριαζε και στις δύο πλευρές».

Έχασες πολλά λεφτά; «Συζητήσαμε τους όρους της αποχώρησής μου και αποφασίσαμε να γίνουν κάποιες αλλαγές στις αρχικές συμφωνίες. Φυσικά, είχε αντίκτυπο και στο οικονομικό κομμάτι, αλλά χαίρομαι που όλα λειτούργησαν καλά και μπόρεσα να μετακομίσω στον ΠΑΟΚ. Πριν από τον ΠΑΟΚ, παρεμπιπτόντως, με ήθελε η Φενέρμπαχτσε.Οι άνθρωποι του συλλόγου τηλεφώνησαν ακόμη και στη Ρωσία και έμαθαν για μένα. Αλλά αποδείχθηκε ότι η Καραγκιουμρούκ ανέβασε τις απαιτήσεις και η Φενέρ δεν ήθελε να δώσει τόσα χρήματα. Είναι καλό που ανέλαβα εγώ το μεγαλύτερο μέρος των διαπραγματεύσεων για να πάω στον ΠΑΟΚ».

Αν δεν ήταν ο Πίρλο, θα είχατε μείνει περισσότερο στην Καραγκιουμρούκ; «Αν δεν ήταν ο Πίρλο, δεν θα πήγαινα καθόλου εκεί (σ.σ.γέλια). Πήγα κοντά του γιατί είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής και άνθρωπος. Η πραγματικότητα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ο Αντρέα ήταν ο πιο απλός άνθρωπος, είχε επαφή με όλους. Ένα μεγαλείο, σαγηνευτικό».

Έχεις άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Μετά θα παίξεις στην Ρωσία; «Γιατί όχι; Ποτέ δεν είπα ότι δεν θα επιστρέψω στη Ρωσία, είναι το σπίτι μου, η πατρίδα μου. Έχω τα πάντα εκεί. Επομένως, δεν κλείνω την πόρτα στο ρωσικό ποδόσφαιρο».