Η στιγμή της ισοφάρισης του Οζντόεφ είναι κάτι παραπάνω από ένα γκολ...

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2

i

© Intime

Η στιγμή της ισοφάρισης του Οζντόεφ είναι κάτι παραπάνω από ένα γκολ...

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:33 - 08.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:56 - 08.04.2024

Ο Οζντόεφ συγκλόνισε με τα λεγόμενά του στη Νέα Φιλαδέλφεια και μας υπενθύμισε πως οι ποδοσφαιριστές είναι κυρίως πάνω απ’ όλα άνθρωποι.

Ο Μαγκόμεντ Οζντόεφ ήταν δίχως αμφιβολία το πρόσωπο του ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας!

Ο Ρώσος μέσος του ΠΑΟΚ πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να βάλει την υπογραφή του, χαρίζοντας στην ομάδα του έναν πολύτιμο βαθμό στα τελευταία λεπτά.

Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής έχει πετύχει πιο εντυπωσιακά γκολ στην καριέρα του, όμως αυτό στην Opap Arena θα μείνει για πάντα χαραγμένο στο μυαλό και την καρδιά του και ο λόγος δεν είναι μόνο αγωνιστικός.

Η ΑΕΚ παραμένει το φαβορί για τον τίτλο: Τι αποδόσεις δίνουν οι στοιχηματικές για τη μάχη-θρίλερ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

08:53 - 08.04.2024

Η ΑΕΚ παραμένει το φαβορί για τον τίτλο: Τι αποδόσεις δίνουν οι στοιχηματικές για τη μάχη-θρίλερ

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε από την... κόλαση στην Opap Arena και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πήραν τη νίκη και μείωσαν τη διαφορά από την πρώτη θέση. Που τοποθετούν οι στοιχηματικές εταιρείες το Big-4 σε ότι αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

Στις δηλώσεις του μετά το ματς, ο ίδιος προχώρησε σε αποκαλύψεις που δεν τις βλέπουμε συχνά από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

«Το τελευταίο διάστημα είχα πολλά προβλήματα. Είχα ένα πρόβλημα τραυματισμού στα τελευταία παιχνίδια και έπαιζα με αυτό. Είναι η πρώτη μου σεζόν στην Ελλάδα στον ΠΑΟΚ και για πρώτη φορά στη ζωή μου αντιμετώπισα κάποια ψυχολογικά προβλήματα. Σε όλο αυτό το διάστημα ήταν δίπλα μου ο προπονητής, ο πρόεδρος με έπαιρναν συνεχώς και με στήριζαν με όμορφα λόγια, ώστε να ξεπεράσω αυτό που αντιμετώπιζα.

Θέλω να τους ευχαριστήσω. Με τη βοήθειά τους το ξεπέρασα, είμαι ξανά πίσω και νιώθω καλά. Ο κ. Λουτσέσκου μου έλεγε πόσο με πιστεύει συνεχώς και αυτό με βοήθησε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ρώσος, ο οποίος μας υπενθύμισε πως ο πλούτος δεν χαρίζει πάντα ευημερία...

Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές έχουμε κρίνει αρνητικά ποδοσφαιριστές για την εικόνα που παρουσιάζουν στο χορτάρι, διότι δεν μας αρέσει αυτό που βλέπουμε και ταυτόχρονα έχουμε την «απαίτηση» για το... τέλειο. Επίσης, ξεχνάμε το γεγονός πως οι παίκτες που αμείβονται με εκατομμύρια και αποτελούν είδωλο χιλιάδων φίλων του ποδοσφαίρου, δεν είναι ρομπότ, αλλά πάνω απ’ όλα άνθρωποι με συναισθήματα, προβληματισμούς, προβλήματα κι ανησυχίες.

Τα παλαιότερα χρόνια, οι ομολογίες των ποδοσφαιριστών για τη ψυχική τους υγεία ήταν ένα θέμα ταμπού, όμως πλέον η κατάσταση δείχνει ευτυχώς να αλλάζει προς το καλύτερο. Αρκετοί αθλητές δεν διστάζουν να μιλήσουν για τον «Γολγοθά» που περνούν, με τις πρόσφατες σοκαριστικές αποκαλύψεις του Ριτσάρλισον να αποτελούν το πιο τρανταχτό παράδειγμα.

Ο επιθετικός της Τότεναμ ήταν ένας από τους τελευταίους που παραδέχτηκαν πως χρειαζόταν τη βοήθεια ψυχολόγου μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Η ιστορία του αποκαλύπτει τα δεινά που πέρασε. Τόσο που κόντευε να τα αφήσει όλα.

«Πριν καν πάω στην προπόνηση, ήθελα να πάω σπίτι, ήθελα να επιστρέψω στο δωμάτιό μου. Δεν ξέρω γιατί, τι περνούσε από το μυαλό μου. Πήγα μάλιστα και είπα στον μπαμπά μου ότι θα τα παρατήσω. Το να πάω στον πατέρα μου, ο οποίος ήταν ο τύπος που κυνήγησε το όνειρό μου μαζί μου, και να πω "μπαμπά, θέλω να τα παρατήσω" ήταν τρελό. Μόλις έπαιζα σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, φίλε, στο απόγειό μου. Έφτασα στα όριά μου, το καταλαβαίνεις;

Δεν ξέρω, δεν θα μιλήσω για αυτοκτονία, αλλά είχα κατάθλιψη και ήθελα να τα παρατήσω. Ακόμα κι εγώ, που φαινόταν να είμαι ψυχικά δυνατός. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο φαινόταν σαν όλα να κατέρρεαν. Νομίζω ότι ο ψυχοθεραπευτής, είτε του άρεσε είτε όχι, με έσωσε, μου έσωσε τη ζωή. Σκεφτόμουν μόνο άσχημα πράγματα. Ακόμα και στο Google, έψαχνα μόνο για σκουπίδια, ήθελα μόνο να δω αηδίες για τον θάνατο. Σήμερα μπορώ να πω, αναζητήστε ψυχολόγο, αν χρειάζεστε ψυχολόγο, ψάξτε, γιατί είναι ωραίο να ανοίγεσαι έτσι, να μιλάς με τον άνθρωπο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής.

Όσον αφορά στον Οζντόεφ, είναι δεδομένο πως το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Ρώσος μέσος του ΠΑΟΚ δεν ήταν ο... εαυτός του. Η απόδοσή του είχε πέσει αισθητά και τίποτα δεν θύμιζε τον ποδοσφαιριστή που παρακολουθούσαμε τους πρώτους του μήνες στην Τούμπα.

Το χθεσινό του γκολ στο ντέρμπι όμως, «έσωσε» τον ΠΑΟΚ και ίσως είναι ικανό να αποτελέσει τη στιγμή «λύτρωσης» για τον ίδιο, έπειτα από την περιπέτεια που πέρασε...