Το Μαρόκο θα κατασκευάσει το δεύτερο μεγαλύτερο στάδιο στον κόσμο για το Μουντιάλ

Μεγάλο Αφρικανικό Στάδιο

Το Μαρόκο θα κατασκευάσει το δεύτερο μεγαλύτερο στάδιο στον κόσμο για το Μουντιάλ

Κώστας Τόπας 15:25 - 21.10.2023

Το Μαρόκο θα κατασκευάσει το δεύτερο μεγαλύτερο στάδιο στον κόσμο, κοντά στην Καζαμπλάνκα, ενώ παράλληλα θα αναβαθμίσει άλλα έξι στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη συνδιοργάνωση -με Ισπανία και Πορτογαλία-του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030.

Το Μαρόκο έχει σίγουρα μετατοπιστεί σε μια νέα διάσταση. Στο τέλος ενός ιστορικού Παγκοσμίου Κυπέλλου που εθνική του Μαρόκου αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Γαλλία, η μαροκινή ομοσπονδία ποδοσφαίρου έχει πιστούς μετά από αυτό το ταξίδι. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι το Μουντιάλ 2030 θα διοργανωθεί από την ίδια καθώς και από την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Ως εκ τούτου, το Μαρόκο θα επικεντρωθεί σε οργανωτικά ζητήματα τους επόμενους μήνες. Επωφελούμενοι ήδη από τις σύγχρονες υποδομές σε αφρικανικό έδαφος, τα «λιοντάρια» σχεδιάζουν επίσης να αποκαταστήσουν ορισμένα στάδια και να κατασκευάσουν νέα. Και, έχοντας αυτό κατά νου, οι Μαροκινοί σηματοδότησαν τη γέννηση ενός φαραωνικού έργου. 

Ενα στάδιο 113.000 θέσεων, το οποίο θα κατασκευαστεί μέχρι το 2028 στο Μπεν Σλιμάν, κοντά στην Καζαμπλάνκα, όπως ανακοίνωσαν οι ηγέτες του Μαρόκου κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα. Αυτό το τεράστιο έργο θα κοστίσει 500 εκατομμύρια ευρώ ενώ οι εργασίες θα πρέπει να ξεκινήσουν το 2025

Το Μαρόκο θέλει να κλέψει από την Ισπανία τον τελικό του Μουντιάλ 2030
REST OF THE WORLD

10:01 - 06.10.2023

Το Μαρόκο θέλει να κλέψει από την Ισπανία τον τελικό του Μουντιάλ 2030

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Μαρόκου, Φάουζι Κεκιάα, ανακοίνωσε ότι η χώρα του παρουσίασε έξι χώρους για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, που θα διοργανώσει μαζί με την Ισπανία και την Πορτογαλία και ελπίζει ότι ο τελικό της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στο Μαρόκο και στο στάδιο Καζαμπλάνγκα που πρόκειται να κατασκευαστεί.

Στόχος είναι αυτό το «Μεγάλο Αφρικανικό Στάδιο», όπως ονομάζεται αυτή τη στιγμή, να φιλοξενήσει τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030. Θα γίνει έτσι το μεγαλύτερο στάδιο του Αφρική και το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο μετά το «Το Στάδιο Ρουνγκράντο 1ης Μαΐου» στην Πιονγκγιόνγκ (Βόρεια Κορέα) που έχει 115.000 θέσεις.