Παναθηναϊκός: Η αλήθεια για την οψιόν αγοράς του Πούχατς
i

O Πούχατς μαζί με τον Γιοβάνοβιτς στην προπόνηση του Παναθηναϊκού/©intime

Παναθηναϊκός: Η αλήθεια για την οψιόν αγοράς του Πούχατς

Μπάμπης Τσιμπίδας 21:04 - 01.01.2023 / Ανανεώθηκε: 08:36 - 02.01.2023

Παρά τις αναφορές των πολωνικών μέσων ενημέρωσης, φαίνεται πως Παναθηναϊκός και Ουνιόν Βερολίνου δεν συμφώνησαν σε κάτι περισσότερο από τον εξάμηνο δανεισμό του Πούχατς.

Ένα από τα στοιχεία της μεταγραφής του Τιμοτέους Πούχατς, που δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα είναι η ύπαρξη οψιόν αγοράς στη συμφωνία του Παναθηναϊκού με την Ουνιόν Βερολίνου. Οι δύο ομάδες ανακοίνωσαν την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή, αλλά καμία από τις δύο δεν έγραψε στην ανακοίνωσή της ότι υπάρχει οψιόν αγοράς.

Αυτή την εντύπωση επιβεβαιώνει η τοποθέτηση του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος, της Ουνιόν, Όλιβερ Ρέινχερτ. «Ο Τιμοτέους είναι ένας παίκτης ο οποίος χρειάζεται επειγόντως χρόνο συμμετοχής. Έχει ήδη δείξει τις δυνατότητες του, πλησιάζει στο επίπεδο που θέλουμε και επιθυμούσαμε να του δώσουμε τη δυνατότητα να αποδείξει την αξία του σε μία δυνατή ομάδα. Για αυτό, αποφασίσαμε από κοινού ότι ένας δανεισμός θα μας ωφελήσει όλους. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην Αθήνα και ελπίζουμε οτι θα συνεχίσει την εξέλιξη του προς την επιθυμητή κατεύθυνση» ανέφερε ο Γερμανός παράγοντας.

Τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να κρατήσει τον Πούχατς στο «Γεώργιος Καλαφάτης» και μετά τον Ιούνιο, πληρώνοντας 3 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, από το Τριφύλλι δεν επιβεβαιώνουν ότι ισχύει η πληροφορία, ενώ στη Γερμανία δηλώνουν άγνοια…

Πάντως. αυτό που έχει σημασία είναι ότι το σκεπτικό, τόσο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όσο και του Πολωνού αριστερού μπακ, ταυτίζεται για τον ορίζοντα της συνεργασίας τους. Ο Γιοβάνοβιτς πιστεύει στις δυνατότητές του Κρίστι Γκάνεα και για αυτό ήθελε έναν ποδοσφαιριστή για το αριστερό άκρο της άμυνας, πού θα μείνει στην Αθήνα για έξι μήνες. Ούτως ώστε από το καλοκαίρι και έπειτα, ο Ρουμάνος να ενταχθεί ξανά στο σχεδιασμό του Σέρβου προπονητή.

Παράλληλα, ο Πούχατς δεν ήθελε να εγκαταλείψει την Βundesliga τόσο σύντομα, για αυτό αναζητούσε μία ομάδα για να πάρει ευκαιρίες μέχρι το τέλος της σεζόν και κατόπιν να επιστρέψει στην Ουνιόν και να διεκδικήσει τη θέση του. Είτε στο Βερολίνο, είτε σε άλλη γερμανική ομάδα…

Άρα, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, η ουσία είναι ότι μία οψιόν αγοράς δεν θα εξυπηρετούσε ούτε τις σκέψεις του Γιοβάνοβιτς, ούτε τις προθέσεις του Πούχατς. Με αμφότερους να έχουν στο μυαλό τους μία προσωρινή συνεργασία, ..