Παναθηναϊκός: Με βασικούς για το προβάδισμα πρόκρισης
i

Σεμπάστιαν Παλάσιος / © Intime

Παναθηναϊκός: Με βασικούς για το προβάδισμα πρόκρισης

Μπάμπης Τσιμπίδας 11:26 - 15.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:29 - 15.12.2022

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΝΠΣ Βόλο για τους «16» του Κυπέλλου και θέλει να μετατρέψει σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς του Πανθεσσαλικού. Διαβάστε το πλάνο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Με στόχο το καθαρό σκορ πρόκρισης από το σημερινό παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται (15/12, 17:30) τον ΝΠΣ Βόλο στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στην επανεκκίνηση της επίσημης δράσης μετά τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, οι «πράσινοι» θέλουν να παρουσιαστούν σοβαροί και συγκεντρωμένοι, όπως στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Με τη συμπαράσταση των οπαδών τους, επιθυμούν να δείξουν πως συνεχίζουν στο ίδιο τέμπο και δεν επηρεάστηκαν από την παύση της δραστηριότητας.

Επιπλέον, με τον Ιανουάριο που ακολουθεί να είναι ιδιαίτερα φορτωμένος με συνεχόμενα παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός επιθυμεί να διευκολύνει τη ζωή του. Μετατρέποντας τη ρεβάνς της 10ης Ιανουαρίου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο σε τυπική διαδικασία.

Σε ότι αφορά την επάνδρωση της ενδεκάδας, δεν αναμένονται εκπλήξεις. Ο Γιοβάνοβιτς θα αρχίσει με το σχήμα που σκέφτεται βασικό, για να ψάξει ένα «καθαρό» προβάδισμα για την πρόκριση και να δώσει ρυθμό πριν από την εκκίνηση του δεύτερου γύρου της SuperLeague. Πρακτικά, ο μόνος αναπληρωματικός θα είναι ο Γιούρι Λοντίγκιν, ο οποίος θα προτιμηθεί αντί του Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Ο ομογενής γκολκίπερ θα παίζει στο Κύπελλο και ο Ιταλός στο πρωτάθλημα, για να έχουν και οι δύο τις ευκαιρίες τους.

Κατά τ’ άλλα, οι ΜπαρτΣένκεφελντ και Χόρντουρ Μάγκνουσουν αναμένεται να παίξουν στο κέντρο της άμυνας, ο Γιάννης Κώτσιρας θα καλύψει το δεξιό άκρο και ο Χουάνκαρ το αριστερό άκρο. Στη μεσαία γραμμή, ο Ρούμπεν Πέρεθ έχει ταλαιπωρηθεί από την ίωση και έχει χάσει δυνάμεις, οπότε ο Δημήτρης Κουρμπέλης μοιάζει επικρατέστερος για να αγωνιστεί αμυντικός χαφ.Θα τον πλαισιώσουν στην τριάδα του «άξονα» οι ΆνταμΤσέριν και Μπερνάρ. Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος και ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς θα παίξουν στα άκρα της επίθεσης και ο Άντραζ Σπόραρ στην κορυφή.