ΠΑΟ, μαγεία, Σλοβενία (3-0)
i

Σπόραρ, Τσέριν, Βέρμπιτς / Intime

ΠΑΟ, μαγεία, Σλοβενία (3-0)

Μπάμπης Τσιμπίδας 19:26 - 15.12.2022 / Ανανεώθηκε: 21:29 - 15.12.2022

Την προημιτελική φάση του Κυπέλλου μπορεί να σκέφτεται ήδη ο Παναθηναϊκός, μετά την επικράτηση του με 3-0 επί του ΝΠΣ Βόλου. Σλοβένικη… υπογραφή στο ματς, με σκόρερ τους Σπόραρ, Τσέριν και Βέρμπιτς.

Σκορ πρόκρισης από το «Απόστολος Νικολαΐδης» είχε ζητήσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες του τον εισάκουσαν! Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-0 του ΝΠΣ Βόλου στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του Κυπέλλου και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία της ρεβάνς του Πανθεσσαλικού Σταδίου. 

Οι «πράσινοι» μπήκαν από τα πρώτα λεπτά με την πρόθεση να κυριαρχήσουν και να πετύχουν γρήγορο γκολ. Δεν τα κατάφεραν, αφού οι Σπόραρ, Βέρμπιτς, Μπερνάρ και Παλάσιος δεν σημάδεψαν σωστά, όμως φαινόταν πως εάν ερχόταν το 1-0, μετά οι φιλοξενούμενοι δεν θα άντεχαν.

Όπερ και εγένετο, αφού ο Σπόραρ άνοιξε το σκορ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου και απλοποίησε την κατάσταση. Αφού ο Ντέλετιτς απέτυχε να ισοφαρίσει στο 52’, με τον Λοντίγκιν να αποκρούει εντυπωσιακά, ήρθε το 2-0 με ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Τσέριν στο 52’. Η… σλοβενική εποποιΐα ολοκληρώθηκε στο 59’, όταν ο Βέρμπιτς με έναν «κεραυνό» από μακρινή απόσταση, σκόραρε το 3-0. 

Ο Βόλος έχει λόγο να διαμαρτύρεται για τη φάση του 27’, όταν ο Μάγκνουσον τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα για τράβηγμα στον Οζέγκοβιτς, ο οποίος έβγαινε σε τετ-α-τετ. Η ανασκόπηση από το VAR θα μπορούσε να φέρει την αποβολή του Ισλανδού στόπερ, αλλά προηγήθηκε φάουλ του Ντέλετιτς στον Μπερνάρ και το μαρκάρισμα του Μάγκνουσον δεν εξετάστηκε επί της ουσίας.

Ο Γιοβάνοβιτς ικανοποιήθηκε από την απόδοση των ποδοσφαιριστών του, οι οποίοι στο κατάλληλο τάιμινγκ συμπεριφέρθηκαν σαν να μην μεσολάβησε η διακοπή. Το σλοβένικο τρίο ανέλαβε τα υπόλοιπα, «καθάρισε» το ματς με τα τρία γκολ και ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέψει στη Μαγνησία για τη ρεβάνς χωρίς πίεση…

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (84’ Σάντσες), Ρούμπεν (65’ Κουρμπέλης), Τσέριν, Μπερνάρ, Παλάσιος (84’ Κυριόπουλος), Βέρμπιτς (69’ Σαβιέρ), Σπόραρ (65’ Ιωαννίδης)

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος): Κότνικ, Εσκοβάλ, Σιέλης, Πίρινεν, Άλχο, Ουές (73’ Ταχάτος), Μεθκίδα (67’ Ματίγια), Μπαριέντος (73’ Μεταξάς), Ντέλετιτς, Νόκερτ (67’ Φερνάντες), Οζέγκοβιτς (80’ Κούτσιας)

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Βόλος έμοιαζε να είχε αποφύγει την… καταιγίδα του πρώτου μέρους και ήταν έτοιμος να πάει στα αποδυτήρια με το 0-0. Όμως, ο Άντραζ Σπόραρ εκμεταλλεύτηκε την κεφαλιά-πάσα του Βέρμπιτς από τη σέντρα του Μπερνάρ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με πλασέ εξ’ επαφής.

O MVP: Ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς απέχει από τις πραγματικές δυνατότητες του, αλλά γίνεται όλο και καλύτερος! Ο Σλοβένος εξτρέμ έχει την ασίστ στο πρώτο γκολ, σκόραρε το 3-0 και πήρε πολλές πρωτοβουλίες. Ο Βέρμπιτς συνέχισε να βελτιώνεται, σε μία άμεση συνέχεια της προετοιμασίας στην Κύπρο.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε την «καλή» ενδεκάδα του, σε μία ξεκάθαρη ένδειξη της πρόθεσης του να διεκδικήσει σκορ πρόκρισης από το «Απόστολος Νικολαΐδης». Ο Κώστας Μπράτσος έμοιαζε να έχει το νου στην ανασταλτική λειτουργία και άλλαξε τον αμυντικό σχηματισμό του σε 3-5-2 για να αντέξει την πολιορκία. Μία απόφαση που δεν απέδωσε.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Η ρεβάνς του Πανθεσσαλικού Σταδίου δεν έχει οριστεί ακόμα από την ΕΠΟ, όμως η επικρατέστερη ημερομηνία είναι η Τετάρτη 10 Ιανουαρίου του 2023.