Παναθηναϊκός: Ο Βέρμπιτς έχει βάλει τη σφραγίδα του
i

Μπέντζαμιν Βέρμπιτς/ ©Intime

Παναθηναϊκός: Ο Βέρμπιτς έχει βάλει τη σφραγίδα του

Ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς δεν έχει παίξει σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητες του, όμως έχει προλάβει να επηρεάσει την πορεία του Παναθηναϊκού.

Το προηγούμενο καλοκαίρι, ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς ήταν η επιλογή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για να συγκροτηθεί μία ισχυρή τριάδα στα άκρα της επίθεσης του Παναθηναϊκού, μαζί με τον Αϊτόρ Κανταλαπιέντρα και τον Σεμπάστιαν Παλάσιος.

Ο Σλοβένος εξτρέμ πήρε ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, το οποίο άξιζε βάση του βιογραφικού του. Ωστόσο, η αίσθηση που επικρατεί μέχρι σήμερα είναι πως δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες. Τόσο για προσωπικούς λόγους, όσο και εξαιτίας του ανταγωνισμού στο ρόστερ.

ΑΕΚ vs ΠΑΟ, έτσι που τα κάνατε να δω πώς θα ξεμπλέξετε!

ΑΕΚ vs ΠΑΟ, έτσι που τα κάνατε να δω πώς θα ξεμπλέξετε!

«Πράσινοι» και «κιτρινόμαυροι» έδωσαν πολλά δικαιώματα στο δρόμο για το μεταξύ τους ντέρμπι, την Κυριακή όποιος δεν καταφέρει να ισορροπήσει στο τεντωμένο, αγωνιστικά, βαθμολογικά και ψυχολογικά, σχοινί πέφτει στο κενό ή σχεδόν!

Ο Βέρμπιτς νόσησε με κορωνοϊό τον Ιούλιο και έχασε πολλές προπονήσεις. Όταν αποθεραπεύτηκε και ενσωματώθηκε στις υποχρεώσεις της Ντιναμό Κιέβου, τραυματίστηκε στον αστράγαλο και έχασε το υπόλοιπο καλοκαίρι. Συνεπώς, ο Βέρμπιτς δεν συμμετείχε στην προετοιμασία και χρειάστηκε χρόνο για να ανακτήσει τη φόρμα του.

Παράλληλα, ο Αϊτόρ μέχρι να τραυματιστεί σοβαρά είχε... εξωγήινες επιδόσεις, ενώ ο Παλάσιος αποτελεί μία σταθερά για το σχέδιο του Γιοβάνοβιτς. Άρα, δεν ήταν εύκολο για τον Βέρμπιτς να κερδίσει μία θέση στην ενδεκάδα. Πλέον, οι συνθήκες έχουν αντιστραφεί και ο Βέρμπιτς παίζει βασικός, τουλάχιστον μέχρι να αποκτηθεί ένας πρωτοκλασάτος εξτρέμ. 

Το «εξάποντο» του Σλοβένου

Αναμφίβολα, η μέχρι τώρα απόδοση του Βέρμπιτς δεν συνάδει με τις ικανότητες του. Ο Σλοβένος επιθετικός έχει αποδείξει την αξία του στο υψηλότερο επίπεδο και μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει βοηθήσει, παίζοντας τον ρόλο του στην πρωτιά του Παναθηναϊκού στη βαθμολογία.

Καταρχάς, ο Βέρμπιτς έχει «καθαρίσει» τα δύο παιχνίδια με τον Λεβαδειακό. Εντός και εκτός έδρας. Ο Σλοβένος σκόραρε το μοναδικό γκολ στη νίκη του Παναθηναϊκού τόσο στο «Απόστολος Νικολαΐδης», όσο και στη Λιβαδειά την Τρίτη. Άρα, οι έξι βαθμοί στις δύο αναμετρήσεις προέρχονται από τον Βέρμπιτς.

Επίσης, ο Βέρμπιτς έχει συμμετοχή στο νικητήριο γκολ του Παναθηναϊκού επί του Άρη. Γιατί είναι αυτός που με άψογη εκτέλεση φάουλ, σημάδεψε τον Σπόραρ ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά! Ένας συνδυασμός που προέκυψε κατόπιν συνεννόησης των δύο συμπατριωτών, όπως αποκάλυψε μετά το παιχνίδι ο Σπόραρ. 

Ο Βέρμπιτς δεν είναι ο πιο κομβικός ποδοσφαιριστής για τον Παναθηναϊκό μέχρι σήμερα. Δεν έχει την επιρροή του Αϊτόρ, του Παλάσιος και του Σπόραρ. Ακόμα και του Ιωαννίδη. Ωστόσο, σε μία διοργάνωση που κάθε εφεδρεία είναι πολύτιμη, που ο Παναθηναϊκός υπερέχει της ΑΕΚ με εφτά βαθμούς, η συνεισφορά του Βέρμπιτς έχει μεγάλη σημασία. Με όλους στο Τριφύλλι να περιμένουν ότι ο 28χρονος επιθετικός θα δώσει πιο πολλά στο μέλλον.