Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς δεν ξεχνάει το «build up» (vid)
i

Γιάννης Κώτσιρας /© Intime

Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς δεν ξεχνάει το «build up» (vid)

Μπάμπης Τσιμπίδας 20:30 - 29.11.2022 / Ανανεώθηκε: 12:36 - 30.11.2022

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν ξεχνάει το “build up” και το απόγευμα της Τρίτης δούλεψε εντατικά στην ανάπτυξη.

Επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις… Έτσι λειτουργεί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού στην Πέγεια της Κύπρου, διδάσκοντας για άλλη μια φορά τους παίκτες του τα μαθήματα του καλοκαιριού του 2021.

Παρότι το ρόστερ έχει αποστηθίσει τις οδηγίες του Σέρβου προπονητή - και αυτό αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα και την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα -, εντούτοις εκείνος επιμένει στη συνταγή της επιτυχίας. Δεν παρεκκλίνει ούτε εκατοστό από αυτή.

Στο απογευματινό δίτερμα στα 2/3 του τερέν, ο Γιοβάνοβιτς χώρισε τους ποδοσφαιριστές σε δύο ομάδες, τους πορτοκαλί και τους μπλε και τους άφησε να παίξουν. Με δύο προϋποθέσεις… Οι αμυνόμενοι να πιέζουν τον κάτοχο της μπάλας κινούμενοι σε τριάδες, που θα πρεσάρουν μαζί και συγχρονισμένα. Οι επιτιθέμενοι να ψάχνουν την γρήγορη και την εύκολη πάσα για να απελευθερώσουν την ανάπτυξη. Ειδικά από τα μετόπισθεν, από τα οποία αρχίζει η κυκλοφορία, ο Ιβάν ζητούσε επίμονα ταχύτητα και όχι περιττές κινήσεις.

Αυτές ήταν οι δύο εντολές του Ιβάν και τις υπενθύμιζε διαρκώς καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης. Μην αμελόντας να ζητήσει καλά τελειώματα και προσοχή στις ατομικές ενέργειες, που μπορεί να εξέθεταν την άμυνα!

Για την ιστορία, οι μπλε νίκησαν με 3-2 τους πορτοκαλί. Οι νικητές προηγήθηκαν στο σκορ με τους Τσέριν και Σπόραρ, ο Καμπετσής ισοφάρισε με δύο γκολ, όμως ο Παλάσιος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Πορτοκαλί: Χριστογεώργος, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Κουρμπέλης (Σιδεράς), Τσόκαϊ, Χουάνκαρ, Κυριόπουλος, Μπερνάρ, Βαγιαννίδης, Σαβιέρ, Καμπετσής. 

Μπλε: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάντσες, Μάγκνουσον, Σάρλια, Ρούμπεν, Τσέριν, Συμεωνίδης, Παλάσιος, Κρυπαράκος, Σπόραρ. 

Η προπόνηση άρχισε με ζέσταμα, τις ασκήσεις με “κορόιδο” 5 εναντίον 3 και συνεχίστηκε με ανάπτυξη από τα άκρα. Στις οποίες οι ακραίοι μπακ έψαχναν στην αντίπαλη περιοχή τρεις συμπαίκτες τους, που είχαν πάρει θέση. Με τον Γιοβάνοβιτς να ζητάει διαφορετική σέντρα κάθε φορά: ψηλή, χαμηλή, στο πρώτο ή στο δεύτερο δοκάρι.