Με... Παναθηναϊκό οι εκλογές της 25ης Ιουνίου

Παναθηναϊκό Κίνημα

i

© Facebook

Με... Παναθηναϊκό οι εκλογές της 25ης Ιουνίου

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:18 - 26.05.2023 / Ανανεώθηκε: 17:03 - 30.05.2023

Την ψήφο των πολιτών ζητάει το ΠΑΝ.ΚΙ., ή όπως είναι ολόκληρη η ονομασία του «Παναθηναϊκό Κίνημα», στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιστρέφει τη διερευνητική εντολή από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, η χώρα οδεύει προς δεύτερες εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 25 Ιουνίου.

Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση αποτελούν τα πέντε κόμματα που έλαβαν το μεγαλύτερο ποσοστό, εντούτοις αυτό δεν σημαίνει πως οι υπόλοιπες παρατάξεις δεν θα διεκδικήσουν την είσοδο τους στη Βουλή.

Μία από αυτές είναι και το ΠΑΝ.ΚΙ. ή αλλιώς Παναθηναϊκό Κίνημα, το οποίο ζητάει την εμπιστοσύνη των πολιτών μέσω της ψήφου τους, αναφέροντας στην ανακοίνωση του συγκεκριμένα ότι: «Είμαστε κοινωνικό κίνημα και όχι κομματικό σχήμα προς συλλογή ψήφων. Τασσόμαστε στο πλευρό κάθε Έλληνα που εξοντώνεται από τις εγκληματικές πολιτικές, που μετατρέπουν σταδιακά τη χώρα σε Ταϊλάνδη και Κολομβία της Μεσογείου. Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ψηφίζουμε ΠΑΝ.ΚΙ. Γιατί έχουμε όραμα για την χώρα και τον Παναθηναϊκό μας».

Για όσους δεν γνωρίζουν το ΠΑΝ.ΚΙ. δημιουργήθηκε από οπαδούς του Παναθηναϊκού με κύριο στόχο την επίλυση του γηπεδικού προβλήματος της ομάδας.

Συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου του 2012 και έλαβε 107 ψήφους, αν και δεν διέθετε ψηφοδέλτια. Όποιος ήθελε να ψηφίσει το κόμμα έγραφε «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ» πάνω σε ένα λευκό ψηφοδέλτιο και ο δικαστικός αντιπρόσωπος έβαζε μία σφραγίδα για να θεωρείται έγκυρο. Στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012 το Παναθηναϊκό Κίνημα αύξησε ραγδαία τα ποσοστά του, ανεβαίνοντας από τις 107 ψήφους που είχε στις εκλογές του Μαΐου σε 12.439 ψήφους, ποσοστό 0,20%..