Παναθηναϊκός: Η διαιτησία δεν… έκρυψε το πρόβλημα στην επίθεση

O Ιβάν Γιοβάνοβιτς

i

Ιβάν Γιοβάνοβιτς / Intime

Παναθηναϊκός: Η διαιτησία δεν… έκρυψε το πρόβλημα στην επίθεση

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς βλέπει το παρατεταμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκό στην παραγωγικότητα του και προσπαθεί να το επιλύσει.

Η διαιτησία του Νίκολα Νταμπάνοβιτς στη Νέα Φιλαδέλφεια άφησε σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό σκέλος του αθηναϊκού ντέρμπι. Οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών επισκιάστηκαν από τις υποδείξεις του Μαυροβούνιου ρέφερι και το ποδόσφαιρο κατέλαβε ελάχιστο χρόνο στις αναλύσεις που ακολούθησαν.

Εν μέρει, δεν βοήθησε και το ίδιο ματς, αφού παρότι είχε καλό ρυθμό, είχε ελάχιστες ευκαιρίες. Ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 46’ με τους Μαντσίνι, Ιωαννίδη και Τσέριν και με ένα πλασέ του Παλάσιος στο 91’. Πέραν τούτων, ελάχιστα πράγματα.

Ασφαλώς, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ικανοποιήθηκε πλήρως από την ανασταλτική λειτουργία της ενδεκάδας του. Διότι απενεργοποιήθηκε το πρέσινγκ και αναχαιτίστηκε η επιθετικότητα μιας ομάδας που μέχρι πρότινος ήταν η πιο παραγωγική στο πρωτάθλημα και ειδικά στην έδρα της, έμοιαζε ασταμάτητη.

Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για την ανάπτυξη του Παναθηναϊκού. Με ελάχιστες εξαιρέσεις στη διάρκεια του 90λεπτου, δεν εκδηλώθηκαν οργανωμένες επιθέσεις και έλειψαν οι ατομικές προσπάθειες που θα έδιναν το «κάτι παραπάνω».

Δυστυχώς, η αδυναμία του Παναθηναϊκού να δημιουργήσει δεν αποτελεί μεμονωμένο φαινόμενο στα ντέρμπι του δεύτερου γύρου. Αντίθετα, είναι μία δυσλειτουργία την οποία ο Σέρβος και οι συνεργάτες του δεν έχουν καταφέρει να διορθώσουν μέχρι σήμερα.

Ο Γιοβάνοβιτς δουλεύει εδώ και καιρό στην οργάνωση του παιχνιδιού, προκειμένου να επιτύχει καλύτερα αποτελέσματα. Με πολλές ασκήσεις στην ανάπτυξη στη διάρκεια των προπονήσεων και με αφιερωμένες… εργατοώρες στο «Γεώργιος Καλαφάτης».

Βέβαια, η δουλειά εξαρτάται από την απόδοση των μονάδων. Εάν οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού δεν παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους, κανένα σχέδιο δεν θα εκτελεστεί σωστά. Άρα, προέχει το φορμάρισμα συγκεκριμένων παικτών.

Ο Γιοβάνοβιτς βλέπει με ικανοποίηση βασικούς όπως τον Ρούμπεν, τον Μάγκνουσον και τον Χουάνκαρ σε αγωνιστική άνοδο και αισιοδοξεί για μεγαλύτερη βοήθεια στα Play Offs. Στον αντίποδα, ο Σέρβος περιμένει τους ενδεκαδάτους μεσοεπιθετικούς του να προσφέρουν, γιατί παίρνει ελάχιστα μέχρι στιγμής.

Οι Παλάσιος, Μπερνάρ, Σπόραρ, Βέρμπιτς, Μαντσίνι και Κλάινχαϊσλερ είναι ικανοί, αλλά καλούνται να το αποδείξουν στο γήπεδο. Εάν δεν αναλάβουν πρωτοβουλίες και δεν βοηθήσουν περισσότερο, τότε ο Παναθηναϊκός δεν θα σκοράρει και δεν θα πετύχει τους στόχους του. Κάτι που γνωρίζει ο Γιοβάνοβιτς και δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση.