Παναθηναϊκός: Η τελική δοκιμή του Γιοβάνοβιτς κόντρα στη Ράγιο Βαγεκάνο

Ο Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες

i

Intime

Παναθηναϊκός: Η τελική δοκιμή του Γιοβάνοβιτς κόντρα στη Ράγιο Βαγεκάνο

Μπάμπης Τσιμπίδας 15:39 - 18.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:50 - 18.07.2023

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει την τελευταία ευκαιρία απόψε να δοκιμάσει την τακτική που έχει στο μυαλό του για τον Β' Προκριματικό του Champions League με τη Ντνίπρο.

Ο κύκλος των φιλικών αναμετρήσεων κλείνει σήμερα (18/7, 21:00) για τον Παναθηναϊκό, στο παιχνίδι με τη Ράγιο Βαγεκάνο στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ένα ματς που δίνει τη δυνατότητα στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τις τελικές δοκιμές πριν τη Ντνίπρο.

Ο Γιοβάνοβιτς αναμένεται να δοκιμάσει για τουλάχιστον μία ώρα, την ενδεκάδα που έχει στο μυαλό του για τον Β’ Προκριματικό του Champions League. Άλλωστε, ο αγώνας του Κόζιτσε την Τρίτη 25 Ιουλίου πλησιάζει.

Το σύστημα που έχει δουλέψει ο Γιοβάνοβιτς είναι το 4-3-3, με «τρίγωνο» στη μεσαία γραμμή. Ο Ρούμπεν Πέρεθ θα είναι ο αμυντικός χαφ, ο Κλάινχαϊσλερ ο αριστερός εσωτερικός μέσος και ο Τζούρισιτς ο δεξιός εσωτερικός. 

Με τον Σέρβο άσο ουσιαστικά να μένει πιο ψηλά στο τερέν και να λειτουργεί ως «δεκάρι». Αντίστοιχα, ο Κλάινχαϊσλερ θα επικουρεί περισσότερο τον Ρούμπεν στο ανασταλτικό σκέλος και θα κινείται πιο χαμηλά.

Ο Βιλένα αναμένεται να πάρει χρόνο εναντίον της Ράγιο Βαγεκάνο, αλλά δεν είναι έτοιμος για βασικός. Ο Ολλανδός πιθανότατα θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό στη ρεβάνς με τη Ντνίπρο.

Ο Τσέριν δεν θα παίξει το βράδυ, αφού από την Αυστρία ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα. Ο Σλοβένος ταλαιπωρείται από οστικό οίδημα, προέρχεται από απραξία δύο εβδομάδων και πλέον είναι αμφίβολος για το ταξίδι στη Σλοβακία.

Στα μετόπισθεν, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Ο Γιοβάνοβιτς δύσκολα θα διαταράξει την ομοιογένεια της πεντάδας: Ο Μπρινιόλι θα υπερασπιστεί την εστία, οι Σένκεφελντ και Μάγκνουσον θα αγωνιστούν στο κέντρο της άμυνας, ο Κώτσιρας θα καλύψει το δεξιό άκρο και ο Χουάνκαρ το αριστερό.

Επιθετικά, ο Γιοβάνοβιτς αντιμετωπίζει διλήμματα… Στο αριστερό «φτερό», οι Μπερνάρ και Βέρμπιτς διεκδικούν τη θέση επί ίσοις όροις. Το ίδιο συμβαίνει με τον ρόλο του «φουνταριστού», ανάμεσα στον Σπόραρ και τον Ιωαννίδη. Μόνο ο Παλάσιος ως δεξιός εξτρέμ μοιάζει ακλόνητος.