Ο Αλαφούζος θα είναι ο πρώτος μάρτυρας στην έρευνα για την διαφθορά στο ποδόσφαιρο

Γιάννης Αλαφούζος

i

Intime

Ο Αλαφούζος θα είναι ο πρώτος μάρτυρας στην έρευνα για την διαφθορά στο ποδόσφαιρο

Sportal newsroom 13:14 - 10.11.2023

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που αρμόδιος για τα θέματα αθλητισμού, Γιώργου Οικονόμου, έδωσε εντολή για έρευνα σχετικά με την διαφθορά στο ποδόσφαιρο, με τον Γιάννη Αλαφούζο να είναι ο πρώτος μάρτυρας.

Πριν από μερικές ημέρες, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που αρμόδιος για τα θέματα αθλητισμού, Γιώργου Οικονόμου, έδωσε εντολή για έρευνα σχετικά με την διαφθορά στο ποδόσφαιρο. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που θα γίνει, θα εξεταστεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα παραβίασης της αθλητικής νομοθεσίας, όπως χειραγώγηση αγώνων και αθλητική βία καθώς και διατάξεων του ποινικού κώδικα, όπως αυτή που αφορά στη δωροδοκία.

Πρώτος μάρτυρας θα είναι ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στο Reuters, είχε αναφέρει τη διαφθορά και τη βία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Πιστεύω είναι πολύ σημαντικό η UEFA να συμμετέχει πιο ενεργά στις υποθέσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παρ' όλο που κάθε ομοσπονδία είναι ανεξάρτητη. Χάρηκα πολύ που αφιέρωσαν χρόνο για να ασχοληθούν με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια μικρή χώρα με το ποδόσφαιρο. Ήταν ένα πολύ καλό σημάδι.Η αστυνόμευση είναι πολύ σημαντική. Οι σεκιούριτι δεν μπορούν να κάνουν σωματικούς ελέγχους, ούτε να εντοπίσουν πλαστά εισιτήρια ή να κάνει ελέγχους ταυτοπροσωπίας χωρίς την αστυνομία. Υπάρχει διαφθορά.

Αλαφούζος για Βελόπουλο: «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, προσφεύγω άμεσα στη δικαιοσύνη»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

15:20 - 09.11.2023

Αλαφούζος για Βελόπουλο: «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, προσφεύγω άμεσα στη δικαιοσύνη»

Ο Γιάννης Αλαφούζος έδωσε την απάντηση του στις κατηγορίες του Κυριάκου Βελόπουλου, με ανακοίνωσε που εξέδωσε, ενώ δήλωσε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του προέδρου της Ελληνικής Λύσης.

 Η ΕΠΟ δεν έχει κάνει το παραμικρό γι' αυτό εδώ και χρόνια. Αν δεν πειστεί η ομοσπονδία να ελέγξει τη λειτουργία του ποδοσφαίρου, δεν μπορείς να λύσεις τα προβλήματα. Νομίζω πως η κυβέρνηση προσπαθεί να καθαρίσει την κατάσταση. Η UEFA προσπαθεί επίσης, αλλά δεν ξέρω πόση εξουσία πιστεύουν ότι έχουν. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει αν δεν το κάνει η UEFA», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.