Παναθηναϊκός: Ο Βέρμπιτς «πίεσε» για μεταγραφή
i

Μπέντζαμιν Βέρμπιτς / Intime

Παναθηναϊκός: Ο Βέρμπιτς «πίεσε» για μεταγραφή

Μπάμπης Τσιμπίδας 16:38 - 02.02.2023 / Ανανεώθηκε: 16:48 - 02.02.2023

Οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού έψαξαν άλλον έναν μεσοεπιθετικό τον Ιανουάριο, επειδή ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς δεν έχει εξελιχτεί μέχρι σήμερα σε αξιόπιστη λύση.

O κύριος λόγος που ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έψαχνε έναν πρωτοκλασάτο μεσοεπιθετικό μέχρι τις τελευταίες ώρες του Ιανουαρίου, εκτός από τον σοβαρό τραυματισμό, σχετίζεται με την απόδοση του Μπέντζαμιν Βέρμπιτς. Γιατί ο Σλοβένος ήρθε με προσδοκίες στο «Γεώργιος Καλαφάτης», αλλά δεν τις έχει δικαιώσει μέχρι σήμερα.

Καταρχάς, δεν αμφισβητείται η ποιότητα του Βέρμπιτς. Η αξία του ποδοσφαιριστή είναι δεδομένη και όσοι τον θυμούνται με τη Ντιναμό Κιέβου, ξέρουν περί τίνος πρόκειται. Αυτό δεν αναιρεί ότι στην Αθήνα, ο Βέρμπιτς δεν έχει αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητες τους.

O απολογισμός των 3 γκολ και των 2 ασίστ σε 20 παιχνίδια στην Ελλάδα, είναι πενιχρός για την ικανότητες του Βέρμπιτς και για τις ανάγκες του Παναθηναϊκού. Η εικόνα του 28χρονου εξτρέμ είναι ακόμα πιο «φτωχή» στο τερέν και έχει απογοητεύσει.

Επίσης, ο Βέρμπιτς τραυματίζεται συχνά. Με συνέπεια να έχει χάσει πολλά παιχνίδια, όπως κινδυνεύει να λείψει και από το κυριακάτικο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Λαμία. Είναι αδύνατον για έναν παίκτη να ανακτήσει τη φόρμα του, όταν… κάθε τρεις και λίγο έχει κάτι μυϊκό.

Εξυπακούεται ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχει «κάψει» τον Βέρμπιτς από τον σχεδιασμό του. Τον επέλεξε επειδή τον πιστεύει. Άλλωστε, ο Αϊτόρ έδειξε τις δυνατότητες του στον δεύτερο χρόνο του στην Αθήνα, ενώ ο Παλάσιος χρειάστηκε μερικούς μήνες προσαρμογής. 

Στην παρούσα φάση, ο Βέρμπιτς δεν θα μεταμορφωθεί από τη μία μέρα στην άλλη. Πρέπει να δουλέψει για να βελτιωθεί. Ταυτόχρονα, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται βοήθειες και δεν έχει το περιθώριο να περιμένει τον κάθε παίκτη προσωπικά.

Τι θα γίνει; Προς το παρόν, ο Γιοβάνοβιτς προχωρά με όσους παίζουν και θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τον Βέρμπιτς, όσο το δυνατόν συντομότερα. Γιατί ένας παίκτης με ετήσιες αποδοχές στις 850.000 ευρώ ετησίως, είναι απαραίτητο να προσφέρει…