Παναθηναϊκός: Στο μυαλό η πρεμιέρα των Play Offs και μόνο

Δημήτρης Κουρμπέλης και Φώτης Ιωαννίδης

i

© Intime

Παναθηναϊκός: Στο μυαλό η πρεμιέρα των Play Offs και μόνο

Ο Παναθηναϊκός έχει μία εξαιρετική δύσκολη αποστολή και μία πολύ μεγάλη ευκαιρία στην πρώτη αγωνιστική των Play Offs. Για την ώρα το αθηναϊκό ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι το μόνο στο μυαλό των «πράσινων».

Ο μέγιστος βαθμός δυσκολίας και η υπέρτατη πρόκληση. Αυτή η φράση χαρακτηρίζει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στα Play Offs της Super League. Διότι η αναμέτρηση με την ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά» δεν έχει την ίδια σημασία με τα υπόλοιπα παιχνίδια που θα μπορούσαν να προκύψουν.

Όχι για να υποτιμηθεί ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και η Τούμπα. Απλώς, σε αυτό το τάιμινγκ, η Ένωση είναι η πιο άμεση ανταγωνίστρια του Παναθηναϊκού στη διεκδίκηση του τίτλου και αυτή που θα προσπεράσει σε ενδεχόμενη νίκη της.

Άρα, το παιχνίδι της Κυριακής έχει ξεχωριστή βαρύτητα για την οικονομία της διαδικασίας. Η ΑΕΚ έχει στριμωχτεί στη… γωνία μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και την απώλεια της κορυφής και θα αντιμετωπίσει το αθηναϊκό ντέρμπι ως ευκαιρία για να ξεπεράσει τους κλυδωνισμούς.

Αντίστοιχα, εξίσου μεγάλοι είναι οι κίνδυνοι. Αν ο Παναθηναϊκός φύγει νικητής από τη Νέα Φιλαδέλφεια και αυξήσει τη διαφορά στους πέντε βαθμούς, το πιθανότερο είναι πως ο Ολυμπιακός θα ισοβαθμήσει μαζί της στη δεύτερη θέση, ενώ ίσως πλησιάσει και ο ΠΑΟΚ. Άρα θα διαμορφωθούν πλήρως νέα δεδομένα…

Εξυπακούεται πως ο Παναθηναϊκός έχει τη δυνατότητα να «χτίσει» γερά θεμέλια για να στεφθεί πρωταθλητής. Με ένα διπλό στην «Αγιά Σοφιά», θα «βυθίσει» την ΑΕΚ στην εσωστρέφεια. Γιατί δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα σε ντέρμπι, θα προκαλέσει σοβαρούς κλυδωνισμούς στο γκρουπ του Ματίας Αλμέιδα, το οποίο τη δεύτερη αγωνιστική θα ταξιδέψει στην Τούμπα. Όταν ο Παναθηναϊκός θα υποδέχεται τον ΝΠΣ Βόλο σε ένα φαινομενικά βατό παιχνίδι.

Βέβαια, όπως θα εξηγούσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, «πάμε παιχνίδι με παιχνίδι». Η δεύτερη αγωνιστική από την πρεμιέρα απέχει 15 μέρες, αφού μεσολαβεί η διακοπή για τα προκριματικά των διεθνών διοργανώσεων. Επαρκές διάστημα, ώστε η κάθε ομάδα να διορθώσει προβλήματα, να έχει επιστροφές και να ανακτήσει την αυτοπεποίθηση της. Πόσο μάλλον για το σύνολο των Play Offs, στα οποία μεσολαβεί και το Πάσχα και πιθανώς, οι Εθνικές Εκλογές.

Προς το παρόν, στο Τριφύλλι επικεντρώνονται μόνο στην πρεμιέρα και δεν σχολιάζουν τα… παραπέρα. Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να φύγει τουλάχιστον αλώβητος από τη Νέα Φιλαδέλφεια, για να καταφέρει ένα πλήγμα στην κυριότερη συνδιεκδικήτρια του τίτλου.