Παναθηναϊκός: Τι θα απαιτήσουν και που αποσκοπούν οι «πράσινοι» στη σύσκεψη του Μπένετ
i

Γιάννης Αλαφούζος / Intime

Παναθηναϊκός: Τι θα απαιτήσουν και που αποσκοπούν οι «πράσινοι» στη σύσκεψη του Μπένετ

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:44 - 21.03.2023 / Ανανεώθηκε: 13:46 - 21.03.2023

Ο Αλαφούζος και οι συνεργάτες του έχουν συγκεκριμένη ατζέντα για την σύσκεψη της Δευτέρας και θα θέσουν τον Άγγλο και την ΚΕΔ προ των ευθυνών τους. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Sportal.

Ο Παναθηναϊκός θα εκπροσωπηθεί στη σύσκεψη που συγκάλεσε για την προσεχή Δευτέρα (27/3) ο επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Στιβ Μπένετ, όπως διαβάσατε στο Sportal. Αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί είναι το επίπεδο της εκπροσώπησης, αλλά το πρόσωπο έχει ήσσονα σημασία.

Είτε παραστεί αυτοπροσώπως ο Γιάννης Αλαφούζος, είτε άλλο στέλεχος της ΠΑΕ, θα μεταβεί με συγκεκριμένη ατζέντα και θα θέσει σχετικά ερωτήματα στον Άγγλο αρχιδιαιτητή, καθώς και στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, ο οποίος αναμένεται να παραστεί.

Καταρχάς, από το Τριφύλλι θα ζητηθούν ευθύνες από τον Μπένετ και την ΚΕΔ, επειδή δεν ενήργησαν εγκαίρως για να εξασφαλίσουν τις υπηρεσίες εγνωσμένης αξίας ξένων διαιτητών για τα Play Offs. Όχι απαραίτητα από την elite κατηγορία της UEFA, αλλά προερχόμενων από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ρέφερι οι οποίοι να διαθέτουν σημαντική εμπειρία.

Ο Γιάννης Αλαφούζος και οι ιθύνοντες της ΠΑΕ ζητούσαν μετ’ επιτάσεως εδώ και μήνες στις επαφές τους με όλα τα κλιμάκια της ΕΠΟ, να δουλέψει προκαταβολικά ο Μπένετ, για να έχει έτοιμη προεργασία για τα Play Offs. Δεν εισακούστηκαν και οι συνέπειες είναι ορατές στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος.

Το επόμενο ερώτημα που θα διατυπωθεί από την πλευρά των «πράσινων», είναι τι μπορεί να αλλάξει από εδώ και πέρα. Γιατί ο Μπένετ, ο οποίος μέχρι τώρα έχει αποτύχει παταγωδώς στη βασική αποστολή που έχει αναλάβει, ξαφνικά θα φέρει θα ανταποκριθεί στα καθήκοντα του; Ποιο εχέγγυο παρέχει για αυτό η Ομοσπονδία;

Πρόκειται για κρίσιμο ερώτημα, αφού με διαιτησίες με ανάλογες με του Νταμπάνοβιτς στο αθηναϊκό ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας, είναι δεδομένο πως τα Play Offs θα… τιναχθούν στον αέρα. Άρα, απαιτούνται άμεσες και δραστικές λύσεις και ο Μπένετ δεν φαντάζει ικανός να τις εντοπίσει.

Από τον Παναθηναϊκό θα επισημανθεί ότι η σύσκεψη άργησε χαρακτηριστικά να πραγματοποιηθεί. Ο Μπένετ όφειλε να συζητήσει με τις ομάδες το αργότερο την μεθεπόμενη της πρεμιέρας των Play Offs και να μην χάσει μία εβδομάδα. Διότι επί της ουσίας, ο Άγγλος θα έχει ήδη δρομολογήσει και τους ορισμούς της δεύτερης αγωνιστικής, άρα θα φέρει τους πάντες προ τετελεσμένων γεγονότων. Με νέους… Νταμπάνοβιτς στο κάδρο, αφού ο αρχιδιαιτητής δεν έχει πείσει ότι έχει καλύτερες άκρες για πιο ικανούς ρέφερι.

Η αλήθεια είναι πως στο Τριφύλλι δεν έχουν μεγάλες προσδοκίες για τη σύσκεψη του Μπένετ. Αφενός επειδή θεωρούν ακατάλληλο τον Άγγλο για τον ρόλο του και εκτιμούν πως το έχει αποδείξει στην πορεία της σεζόν. Άρα, δεν θα… μεταμορφωθεί ξαφνικά. Αφετέρου, σε αυτό το τάιμινγκ περισσότερο για εκτόνωση της οργής και παρελκυστικά λειτουργεί η σύσκεψη, παρά για την αναζήτηση πραγματικών λύσεων.

Πάντως, η διαμορφωμένη αρνητική άποψη που έχουν οι «πράσινοι» για τις ικανότητες του Μπένετ και για τις δυνατότητες της διοίκησης Μπαλτάκου στην ΕΠΟ, δεν θα τους εμποδίσει να ζητήσουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από αυτούς. Θα απαιτήσουν από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και τον αρχιδιαιτητή να καταστήσουν σαφείς τις δράσεις τους, να εξηγήσουν τους τρόπους που θα φέρουν καλύτερούς διαιτητές και θα τους θέσουν προ των ευθυνών τους. Ούτως ώστε, εάν οι επιλογές της ΚΕΔ αποτύχουν ξανά, οι υπεύθυνοι να είναι έκθετοι απέναντι σε όλους, τόσο προσωπικά ο Μπένετ, καθώς και όσοι επιμένουν να τον στηρίζουν…