Παναθηναϊκός: Το «τριφύλλι» των ανατροπών στα ντέρμπι με το αγαπημένο του σκορ (vids)
i

Παναθηναϊκός/ ©Intime

Παναθηναϊκός: Το «τριφύλλι» των ανατροπών στα ντέρμπι με το αγαπημένο του σκορ (vids)

Ελένη Ανδρικοπούλου 10:49 - 13.02.2023 / Ανανεώθηκε: 11:20 - 13.02.2023

Ο Παναθηναϊκός πέρασε από το «Κλεάνθης Βικελίδης» νικώντας με ανατροπή τον Άρη (2-1). Είναι η τρίτη φορά που οι «πράσινοι» παίρνουν την νίκη έχοντας βρεθεί πίσω στο σκορ.

Ο Παναθηναϊκός πήρε ένα ακόμα ντέρμπι τη φετινή σεζόν. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς χάρη στα γκολ των Μαντσίνι και Παλάσιος πέρασε από το «Κλεάνθης Βικελίδης» και μάλιστα με ανατροπή. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 10ο λεπτό μετά το τέρμα του Οντουμπάγιο, αλλά με σκόρερ του Αργεντινούς κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να πανηγυρίσει μία πολύτιμη νίκη κόντρα στον Άρη (1-2). 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός κάνει ανατροπή σε ντέρμπι. Το βράδυ της Κυριακής (12/2) ήταν η τρίτη φορά τη φετινή σεζόν της Super League. Η πρώτη φορά ήταν στις 11 Σεπτεμβρίου 2022 στη Λεωφόρο για την τέταρτη αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 36ο λεπτό στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

Ωστόσο, μέσα σε λίγα λεπτά κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και στο τέλος να πανηγυρίσουν το «τρίποντο». Με δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι, πρώτα από τον Αϊτόρ (43΄) και έπειτα από τον Σπόραρ (45+7') οι «πράσινοι» έφεραν «τούμπα» το ματς και πήραν την νίκη με 2-1. 

Δεύτερο «θύμα» των «πράσινων» ήταν ο ΠΑΟΚ στις 2 Οκτωβρίου 2022. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» φιλοξένησε το «τριφύλλι» για την έκτη αγωνιστική της Super League. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου προηγήθηκε στο 18ο λεπτό με τον Ολιβέιρα. Ο Παναθηναϊκός έδωσε την δική του απάντηση στο δεύτερο ημίχρονο. Με δύο γκολ του Αϊτόρ (51', 73' (πεν) ) η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έφυγε με το «διπλό» από την Τούμπα (1-2). 

Συμπεραίνουμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει ανατρέψει τρεις φορές το σκορ κόντρα σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη και έχει πάρει την νίκη με το ίδιο σκορ (1-2). Με την «Ένωση» η ανατροπή έγινε στο πρώτο ημίχρονο ενώ με τις ομάδες της Θεσσαλονίκης στο δεύτερο. 

Μετά την νίκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Παναθηναϊκός πήρε πέραν των τριών βαθμών και ψυχολογία, που τόσο πολύ χρειαζόταν ενόψει της συνέχειας. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 51 βαθμούς, παίρνοντας την νίκη σε ένα αρκετά κομβικό ματς. 

Οι «πράσινοι» έχουν δώσει μέχρι τώρα επτά ντέρμπι για τη Super League και μετρούν τέσσερις νίκες, δύο ήττες και μία ισοπαλία. 

Αναλυτικά: 

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: 2-1

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: 1-2

Παναθηναϊκός - Άρης: 1-0 

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: 1-1 

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-0 

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: 0-3

Άρης - Παναθηναϊκός: 1-2 

Tags: