Γιατί αποβλήθηκε ο Σένκεφελντ κόντρα στην Κηφισιά – Τι προβλέπει ο κανονισμός για τη συγκεκριμένη φάση (vid)

Σένκεφελντ - Τετέι

i

Σένκεφελντ - Τετέι/©Intime

Γιατί αποβλήθηκε ο Σένκεφελντ κόντρα στην Κηφισιά – Τι προβλέπει ο κανονισμός για τη συγκεκριμένη φάση (vid)

Ελένη Ανδρικοπούλου 12:46 - 26.02.2024 / Ανανεώθηκε: 12:55 - 26.02.2024

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 63ο λεπτό της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Κηφισιά, μετά το μαρκάρισμά του στον Τετέι. Τι αναφέρει ο κανονισμός.

Με δέκα ποδοσφαιριστές αγωνίστηκε ο Παναθηναϊκός για περίπου μισή ώρα στο ματς με την Κηφισιά στη Λεωφόρο. Ο λόγος είναι η αποβολή του Μπαρτ Σένκεφελντ στο 63'.

Ο Ολλανδός αμυντικός του «τριφυλλιού» πρόλαβε τον Τετέι, προτού βρεθεί απέναντι από τον Λοντίγκιν και έδιωξε την μπάλα παραχωρώντας κόρνερ υπέρ των φιλοξενούμενων. Ωστόσο, στο κατέβασμα του ποδιού του, χτύπησε στον αυχένα τον 23χρονο επιθετικό της Κηφισιάς, κάνοντας φάουλ.

Ο ρέφερι της αναμέτρησης, Ευαγγέλου έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα στον Σένκεφελντ. Μετά τον έλεγχο της φάσης και στο VAR, ο Έλληνας διαιτητής θεώρησε πως ο Τετέι ήταν σε προφανή θέση για γκολ και γι' αυτό απέβαλλε τον αρχηγό του Παναθηναϊκού δείχνοντας του την κόκκινη κάρτα. Τι αναφέρει ο κανονισμός;

Ο κανονισμός λοιπόν για αυτή την φάση, στο κομμάτι «Άσκηση πειθαρχικού ελέγχου» και συγκεκριμένα στο «παραπτώματα που τιμωρούνται με αποβολή» αναφέρει πως ποδοσφαιριστής αποβάλλεται όταν «στερεί ένα γκολ ή μιας προφανή ευκαιρία για γκολ σε έναν αντίπαλο του οποίου η συνολική κίνηση είναι προς το τέρμα του παραβάτη, με μια παράβαση που τιμωρείται με ελεύθερο λάκτισμα».