Η ΚΕΔ στέλνει «περίεργα» μηνύματα στον Παναθηναϊκό με τους Αλ-Χακίμ και Σιδηρόπουλο

Ο Μοχάμεντ Αλ-Χακίμ στο Παναθηναϊκός - Άρης

i

Intime

Η ΚΕΔ στέλνει «περίεργα» μηνύματα στον Παναθηναϊκό με τους Αλ-Χακίμ και Σιδηρόπουλο

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:05 - 27.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:26 - 27.02.2024

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας στέλνει στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για το παιχνίδι με τον Άρη, δύο διαιτητές οι οποίοι έλαβαν πρόσφατα σοβαρές λανθασμένες αποφάσεις εναντίον του Παναθηναϊκού.

Ο Άρης στις 22 Ιανουαρίου είχε αποστείλει επιστολή προς την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και ζήτησε να σφυρίζουν τα παιχνίδια του μόνο Έλληνες διαιτητές. Στις 27/1, η ΚΕΔ απάντησε πως αποδέχεται το αίτημα, τουλάχιστον για τις περισσότερες περιπτώσεις.

Παρόλα αυτά, την Τετάρτη στο «Απόστολος Νικολαΐδης», θα διαιτητεύσει ο Σουηδός Μοχάμεντ Αλ-Χακίμ. Ο Παναθηναϊκός έχει απαιτήσει σε όλες τις αναμετρήσεις με το εγχώριο Big-5 να ορίζονται ξένοι ρέφερι και έτσι ορίστηκε ο Σουηδός Αλ-Χακίμ.

Στη θεωρία, η ΚΕΔ μοιάζει να ικανοποιεί τους «πράσινους» και όχι τους «κιτρινόμαυρους». Αφού στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας η σφυρίχτρα θα ανήκει σε αλλοδαπό και όχι σε Έλληνα. Στην πράξη, τα πράγματα είναι διαφορετικά…

Ο Αλ-Χακίμ θα διαιτητεύσει για δεύτερη φορά τον Παναθηναϊκό, μετά το ισόπαλο 2-2 με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πρόκειται για τον ρέφερι ο οποίος δεν είχε την ανατροπή του Βέρμπιτς από τον Πινέδα στο 55ο λεπτό και δεν υπέδειξε το πέναλτι. Πιο κομβικό μερίδιο στο λάθος είχε ο Κροάτης Μπέμπεκ, ο οποίος χειριζόταν το VAR και δεν κάλεσε τον Αλ-Χακίμ για ανασκόπηση της φάσης και για υπόδειξη της παράβασης.

Αυτή τη φορά ο Σουηδός δεν θα έχει τον Μπέμπεκ να καλύπτει τα νότα του στο βίντεο, αλλά τον Ολλανδό, Πολ Φαν Μπόεκελ. Ο οποίος δεν έχει παρελθόν στη χώρα μας και ας ελπίζουμε να φανεί πιο συνεπής από τον Μπέμπεκ.

Οι προβληματικές (ή σαν... μήνυμα) επιλογές της ΚΕΔ συνεχίστηκαν με τον Τάσο Σιδηρόπουλο. Ο Δωδεκανήσιος διαιτητής την Τετάρτη θα είναι τέταρτος στο «Απόστολος Νικολαΐδης», όταν την Κυριακή με την Κηφισιά ήταν εκείνος που χειριζόταν το VAR. 

Με αυτή την ιδιότητα, δεν ειδοποίησε τον συνάδερφο του, Άγγελο Ευαγγέλου, για την αγκωνιά του Μποτία στον Ιωαννίδη, που θα σήμανε την αποβολή του Ισπανού στόπερ. Μία παράλειψη στο 70ο λεπτό, με το σκορ στο 1-1 και με τους «πράσινους» να έχουν το αριθμητικό μειονέκτημα. Η κόκκινη στον Μποτία θα άλλαζε τις συνθήκες του ματς και ο Σιδηρόπουλος έλαβε άλλη μία απόφαση κατά του Τριφυλλιού.

Ασφαλώς, για την κακή απόδοση και τις απώλειες βαθμών, υπεύθυνοι είναι ο Φατίχ Τερίμ και οι ποδοσφαιριστές. Αυτό το δεδομένο δεν αλλάζει. Αλλά δεν αναιρεί πως οι διαιτητές, ανεξαρτήτως προέλευσης, παίρνουν κρίσιμες αποφάσεις σε βάρος του Παναθηναϊκού και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας του Πίτερ Φρόιντφελντ, δεν λαμβάνει υπόψη τα σοβαρά λάθη.