Αυτοκτονία για Παναθηναϊκό, ηρωική ισοπαλία για τη Λαμία

Αυτοκτονία για Παναθηναϊκό, ηρωική ισοπαλία για τη Λαμία

Μπάμπης Τσιμπίδας 22:31 - 17.02.2024 / Ανανεώθηκε: 23:12 - 17.02.2024

Παρότι βρέθηκε με παίκτη λιγότερο και έμεινε πίσω στο σκορ, η ψυχωμένη Λαμία απέσπασε ισοπαλία 2-2 στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Αυτοκτονία για τον Παναθηναϊκό, είχε δοκάρι με τον Κώτσιρα στις καθυστερήσεις. Μπερνάρ και Γερεμέγεφ τα γκολ του Τριφυλλιού, Καρλίτος και Τσιλούλης για τους φιλοξενούμενους.

Ο Παναθηναϊκός αυτοκτόνησε. Η Λαμία το άξιζε με το παραπάνω. Το τελικό 2-2 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» αποτελεί πληγή για τους «πράσινους» και ένα μεγάλο παράσημο για τους φιλοξενούμενους. Η Λαμία του Λεωνίδα Βόκολου απέδειξε ότι δίκαια είναι στην εξάδα, έπαιξε πάνω από ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο και απέσπασε ισοπαλία και έναν σημαντικό βαθμό. Ο Παναθηναϊκός του Φατίχ Τερίμ δεν είχε την ίδια σοβαρότητα με την Τούμπα, χαλάρωσε μετά το 2-1 και νόμισε πως η νίκη θα ερχοταν... ως δια μαγείας. Εν τέλει, τώρα πρέπει να καλύψουν αλλού τους δύο χαμένους βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει χρόνο να... θρηνήσει, πρέπει να συγκεντρωθεί στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, να προκριθεί στον τελικό και παράλληλα, να δει που θα τον βρει η Κυριακή. Κυρίως σε ότι αφορά την κατάταξη του, αφού πλέον κινδυνεύει να βρεθεί τρίτος ή να δει τη διαφορά του από τον Ολυμπιακό να μειώνεται.

Η Λαμία έχει κάθε λόγο να χαρεί και απέδειξε πως δίκαια θεωρείται φαβορί για να συμπληρώσει την εξάδα των Play Offs. Παράλληλα, ο Λεωνίδας Βόκολος και ο Καρλίτος περιμένουν μία συγνώμη για τις... φήμες που αιωρούνταν τις προηγούμενες ημέρες... 

Η εξέλιξη του 90λεπτου

Η πρώτη μεγάλη στιγμή για τον Παναθηναϊκό χάθηκε στο 8’. Ο Μαντσίνι πάσαρε κάθετα στον Σπόραρ, με τον Σλοβένο να πλασάρει στο οριζόντιο δοκάρι. Το ματς συνεχίστηκε με μία ελαφρά υπεροχή του Παναθηναϊκού και τη Λαμία να είναι επικίνδυνη στην κόντρα. Για να γίνει ροντέο από το 39’ και μετά...

Σε εκείνο το λεπτό, ο Ρούμπεν Μαρτίνεθ χτύπησε με τη σχάρα τον Ακαϊντίν και αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη από τον Ζαμπάλα. Η αποβολή υπνώτησε τους “πράσινους” και σε μία ομαδική αδράνεια, ο Καρλίτος έκλεψε από τον Ακαϊντίν στο κόρνερ, μπήκε στην περιοχή περνώντας όποιον βρήκε μπροστά του και άνοιξε το σκορ με πλασέ. Για να έρθει η απάντηση αμέσως... Σε μία «πολιορκία», ο Μαντσίνι πέρασε τον αντίπαλο του, πάσαρε στον Μπερνάρ και αυτός με πλασέ που κόντραρε στον Νούνιες ισοφάρισε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, τη λύση για το Τριφύλλι έδωσε ένας συνήθης... ύποπτος: ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ. Ο Σουηδός πήρε τη μπάλα από τον Βαγιαννίδη στην περιοχή και με δυνατό σουτ, σκόραρε.

Παρόλα αυτά, η Λαμία αποδείχτηκε δυσκολοκατάβλητη, ισοφαρίζοντας στο 68’. Ο Τόσιτς σέντραρε από αριστερά και στο δεύτερο δοκάρι, ο Τσιλούλης με κεφαλιά νίκησε τον Ντραγκόβσκι. Ο ίδιος παίκτης έχασε απίστευτο τετ-α-τετ λίγο μετά για το 2-3, για να απειλήσει ο Παναθηναϊκός στις καθυστερήσεις. Ο Τζανετόπουλος πρόλαβε στη γραμμή το πλασέ του Σπόραρ και στην επόμενη φάση, ο Κώτσιρας είχε σουτ στο δοκάρι.

Ο MVP: Ο Καρλίτος και ο Τσιλούλης ερίζουν για τον τίτλο. Ο πρώτος τρομοκρατούσε μόνος του τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο και σκόραρε ένα εκπληκτικό γκολ. Ο δεύτερος ισοφάρισε, κράτησε μόνος του ψηλά τη Λαμία και παραλίγο να κάνει το 3-2.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στην υπερβολική χαλάρωση των γηπεδούχων μετά το 2-1. Οι πράσινοι νόμισαν ότι το ματς τελείωσε, έκαναν συντήρηση και έδειχναν χαλαρά ο ένας στον άλλο. Εν τέλει, το πλήρωσαν.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Φατίχ Τερίμ λειτούργησε με το ροτέισον και αυτή τη φορά, δεν δούλεψε. Κυρίως, ο Τούρκος έβγαλε νωρίς τον Βιλένα και δεν ειχε χαφ να περάσει στο ματς. Λανθασμένη διαχείριση, κακές αποφάσεις. Ο Λεωνίδας Βόκολος δεν πανικοβλήθηκε ούτε όταν το πλάνο του καταστράφηκε από την αποβολή και βοήθησε την ομάδα του. Το μεγαλύτερο έργο του αφορά την ηρεμία και την αντίδραση της Λαμίας μετά το 2-1.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Σπυρίδων Ζαμπάλας του συνδέσμου Ηπείρου, σφύριζε πολύ εύκολα προσπαθώντας να κρατήσει τον έλεγχο και ενέδιδε στις εύκολες πτώσεις των παικτών της Λαμίας. Σωστά απέβαλλε τον Μαρτίνεθ, ορθώς δεν υπέδειξε κάτι στην πτώση του για πέναλτι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόβσκι, Βαγιαννίδης (79’ Κώτσιρας), Ακαϊντίν, Ούγκο, Χουάνκαρ (23’ λ.τ. Μλαντένοβιτς), Ρούμπεν, Βιλένα (46’ Γερεμέγεφ), Μπερνάρ, Μαντσίνι (79’ Λημνιός), Βέρμπιτς (14’ λ.τ. Αϊτόρ), Σπόραρ

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σίντκλεϊ, Τζανδάρης, Σλίβκα (83’ Μάλτσι), Νούνιες, Μαρτίνεθ, Τσιλούλης (82’ Στάνκο), Καρλίτος (58’ Κορνέζος)