Με μαγεία Μπερνάρ ο Παναθηναϊκός νίκησε με ανατροπή τη Λαμία

O Μπερνάρ πανηγυρίζει το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού

i

Intime

Με μαγεία Μπερνάρ ο Παναθηναϊκός νίκησε με ανατροπή τη Λαμία

Μπάμπης Τσιμπίδας 18:54 - 14.04.2024 / Ανανεώθηκε: 20:56 - 14.04.2024

Ο Μπερνάρ σκόραρε δύο γκολ και ηγήθηκε της ανατροπής στο σκορ, με τον Παναθηναϊκό να νικά 3-1 και να παίρνει τους τρεις βαθμούς. Προηγήθηκε η Λαμία με τον Σλίβκα, ισοφάρισε αμέσως ο Τσέριν.

Αυτοσκοπός ήταν η νίκη για τον Παναθηναϊκό απέναντι στη Λαμία και την πήρε με 3-1. Χωρίς να εντυπωσιάσει, παρότι βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ στο 14’ μετά το γκολ του Σλίβκα. Όμως, η γρήγορη ισοφάριση του Τσέριν στο 18’ και η μεγάλη κλάση του Μπερνάρ στο δεύτερο, ήταν αρκετά για τους «πράσινους» προκειμένου να διασφαλίσουν τους τρεις βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός προσπέρασε τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία των Play Offs με παιχνίδι περισσότερο και πηγαίνει στη Φθιώτιδα την επόμενη αγωνιστική για να πετύχει το 2Χ2 κόντρα στη Λαμία. Η οποία πάλεψε για το καλύτερο και είχε πολύ πιο ανταγωνιστική εικόνα, απ’ ότι παρουσίασε κόντρα στον Ολυμπιακό πριν μία εβδομάδα.

Προφανώς, η απόδοση του Τριφυλλιού δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, αλλά το ζητούμενο είναι το νικηφόρο σερί. Επίσης, ήταν η τρίτη νίκη με ανατροπή στα Play Offs που έχει μεγάλη αξία, αλλά αυτή η απροσεξία στην άμυνα πρέπει να σταματήσει…

Τα γκολ

Η Λαμία ξύπνησε άσχημες μνήμες στη Λεωφόρο στο 14’. Ο Κώτσιρας έκανε λάθος γύρισμα στην άμυνα, ο Σλίβκα έκοψε και με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ. 

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 18’. Ο Μπερνάρ έκοψε κάθετα τη μπάλα στον Αράο, αυτός σέντραρε από δεξιά και στο δεύτερο δοκάρι, ο Τσέριν με μονοκόματο σουτ σκόραρε.

Η ανατροπή συντελέστηκε στο 60’. Ο Ιωαννίδης κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή και ο Μπερνάρ με μία αριστοτεχνική εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα στο «γάμα» του Κοσέλεφ.

Ο Βραζιλιάνος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής και σκόραρε ξανά. Στο 88’ Μπακασέτας και Ιωαννίδης συνδυάστηκαν με τον Βραζιλιάνο να παίρνει τη μπάλα στην περιοχή και «σκάβει» προ του Κοσέλεφ για το 3-1.

Ο MVP: Ο Μπερνάρ. Με μία απρόβλεπτη πάσα άδειασε την άμυνα της Λαμίας στο 1-1, σκόραρε το 2-1 με μία αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ και το 3-1 με απίστευτο «σκαφτό» πλασέ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στη γρήγορη ισοφάριση του Παναθηναϊκού. Αν το γκολ αργούσε, ενδεχομένως οι γηπεδούχοι να μην είχαν την ίδια ψυχραιμία να αντιδράσουν.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Φατίχ Τερίμ χρησιμοποίησε ξανά επιθετικό δίδυμο και ρόμβο στη μεσαία γραμμή, όμως η λειτουργία της ομάδας δεν ευοδώθηκε. Ο Λεωνίδας Βόκολος προσπάθησε να μπλοκάρει ψηλά την ανάπτυξη του Παναθηναϊκού και τα κατάφερε, όμως δεν μπόρεσε να αναχαιτίσει την ατομική κλάση των “πράσινων” μεσοεπιθετικών.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Τάσος Παπαπέτρου του συνδέσμου Αθηνών δεν αντιμετώπισε μία δύσκολη φάση, προσπάθησε να αφήσει τον ρυθμό και να μην σφυρίζει πολύ και σε μεγάλο βαθμό, τα κατάφερε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας, Ακαϊντίν, Γεντβάι, Χουάνκαρ, Αράο, Τσέριν (89’ Ζέκα), Μπερνάρ (91’ Βέρμπιτς), Μπακασέτας (89’ Τζούρισιτς), Σπόραρ (72’ Παλάσιος), Ιωαννίδης (89’ Γερεμέγεφ)

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν (71’ Στάνκο), Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Αμαράλ (55’ Σίντκλεϊ), Τζανδάρης, Νούνιες (71’ Τσούκαλος), Σλίβκα, Λέικ (56’ Βασιλαντωνόπουλος), Μάλτσι, Τσιλούλης (56’ Τόσιτς)