Με Τερίμ στο ντέρμπι με Ολυμπιακό, ο τελικός είναι... μακριά

Φατίχ Τερίμ

i

Intime

Με Τερίμ στο ντέρμπι με Ολυμπιακό, ο τελικός είναι... μακριά

Μπάμπης Τσιμπίδας 23:59 - 15.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:36 - 29.05.2024

Δεν προκύπτουν από τον Γιάννη Αλαφούζο ενδείξεις απομάκρυνσης του Φατίχ Τερίμ το βράδυ της Τετάρτης και ο Τούρκος προπονητής αναμένεται να βρίσκεται στον πάγκο για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει εξοργιστεί και αντιδρά με καυστικά σχόλια στα social media, μετά τη συντριβή από τον ΠΑΟΚ με 4-1. Η απώλεια του τίτλου του πρωταθλητή και κυρίως, η ολική κατάρρευση της ομάδας στους αγώνες με την ΑΕΚ και τον Άρη, εξανέμισαν τις ελπίδες και διόγκωσαν τη δυσαρέσκεια.

Ο μεγαλύτερος υπαίτιος θεωρείται ο Γιάννης Αλαφούζος, εξαιτίας της απόλυσης του Ιβάν Γιοβάνοβιτς τα Χριστούγεννα. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι ούτε ο Φατίχ Τερίμ κρίνεται άμοιρος ευθυνών από τους οπαδούς του Τριφυλλιού. Οι οποίοι κατηγορούν τον Τούρκο προπονητή για την απότομη πτώση στην απόδοση των ποδοσφαιριστών.

Δεν είναι υπερβολή να γραφτεί πως απόψε, η αποπομπή του Τερίμ από την τεχνική ηγεσία, αποτελεί λαϊκή απαίτηση στον Σύλλογο. Στην κυριολεξία, ούτε ένας δεν εκφράζεται υπέρ του «αυτοκράτορα», διότι πλέον κυριαρχεί ο φόβος για ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Αλλά με βασικό ορίζοντα τον κίνδυνο να χαθεί το Κύπελλο στον τελικό με τον Άρη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, το Σάββατο 25 Μαΐου. Η μόνη ορατή διέξοδος για τους «πράσινους» για να διασώσουν τη σεζόν και να κατακτήσουν ένα τρόπαιο, που έχει λείψει πολύ τα τελευταία χρόνια.

Πάντως, τουλάχιστον για την ώρα, δεν προκύπτει από το ρεπορτάζ ότι ο Γιάννης Αλαφούζος σκέφτεται να απομακρύνει τον Τερίμ. Ασφαλώς, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είναι απογοητευμένος και προβληματισμένος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Γιατί δεν έχει δει ούτε έναν λόγο αισιοδοξίας από τις 21 Απριλίου, όταν το Τριφύλλι νίκησε 5-1 τη Λαμία στο «Αθανάσιος Διάκος».

Το επικρατέστερο ενδεχόμενο είναι πως ο Παναθηναϊκός θα ολοκληρώσει τη σεζόν με τον Τερίμ και έπειτα, ο Γιάννης Αλαφούζος θα πάρει αποφάσεις. Ούτως ώστε να δρομολογήσει και τις εξελίξεις για τον σχεδιασμό του καλοκαιριού, που ήδη υλοποιείται με τις μεταγραφές των Νεμάνια Μαξίμοβιτς και Τζωρτζ Μπάλντοκ. Αυτή είναι η εικόνα που επικρατεί απόψε το βράδυ, με τα νεύρα... τσιτωμένα.

Ο Αλαφούζος είχε έναν πολύ στενό κύκλο συνομιλητών το βράδυ της Τετάρτης, οπότε οι ακριβείς σκέψεις του δεν έχουν γνωστοποιηθεί. Ούτε και οι συνεργάτες του, μοιράζονται τα λεγόμενα του εργοδότη τους - αν γνωρίζουν και αυτοί στο 100% τι έχει στο μυαλό του το αφεντικό του club.

Πάντως, ο τελικός του Κυπέλλου απέχει πολλές μέρες και το μεσοδιάστημα είναι πολύ πυκνό με γεγονότα. Αν ο Παναθηναϊκός παρουσιαστεί εξίσου απογοητευτικός εναντίον του Ολυμπιακού, τότε κανένας δεν μπορεί να προδικάσει τι θα συμβεί τη Δευτέρα στο «Γεώργιος Καλαφάτης».