Έσκασε η «βόμβα»: Στον Παναθηναϊκό ο Μπακασέτας!
i

© Intime

Έσκασε η «βόμβα»: Στον Παναθηναϊκό ο Μπακασέτας!

Γιώργος Σακελλαρίου 09:10 - 17.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:42 - 17.01.2024

Παίκτης του Παναθηναϊκού πρέπει να θεωρείται ο Τάσος Μπακασέτας, που υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με το τριφύλλι.

Μεταγραφική κίνηση ματ έκανε ο Παναθηναϊκός που ντύνει στα πράσινα τον Τάσο Μπακασέτα. Άνθρωποι της διοίκησης του τριφυλλιού ταξίδεψαν το βράδυ της Τρίτης στην Τραπεζούντα και έδωσαν τα χέρια με τον παίκτη, που επιστρέψει στην Ελλάδα μετά το 2019.

Το όνομα του Τάσου Μπακασέτα ήρθε στην «πράσινη» επικαιρότητα αμέσως μετά τη συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Φατίχ Τερίμ. Τότε, δημοσίευμα στην Τουρκία ανέφεραν ότι ο νέος προπονητής του τριφυλλιού δεν θα έλεγε «όχι» στην απόκτηση του αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας.

Όλον αυτόν τον καιρό η πλευρά του παίκτη και του Παναθηναϊκού ήταν σε διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, η καθοριστική συνάντηση έγινε το βράδυ της Τρίτης στην Τραπεζούντα.

Ο Τάσος Μπακασέτας γεννήθηκε το 1993 και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στον Αστέρα Τρίπολης. Από την ομάδα της Αρκαδίας μετακινήθηκε στον Πανιώνιο το 2015 και μετά από μία σεζόν μεταγράφηκε στην ΑΕΚ.

Με την Ένωση, ο Τάσος Μπακασέτας υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Ήταν μέλος της ομάδας της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2018. Συνολικά, με τη φανέλα της ΑΕΚ πραγματοποίησε 103 εμφανίσεις με απολογισμό 20 γκολ και 13 ασίστ.

Το 2019 μετακινήθηκε στο τουρκικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στην Αλάνιασπορ. Εκεί, πραγματοποίησε 65 συμμετοχές με 21 γκολ και 12 ασίστ.

Το καλοκαίρι του 2021, ο Τάσος Μπακασέτας μεταγράφηκε στην Τραμπζονσπόρ. Με τη φανέλα της ομάδας της Τραπεζούντας διέπρεψε και την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2022 ενώ η ομάδα του κατέκτησε και το Super Cup της γειτονικής χώρας.

Ο Τάσος Μπακασέτας έχει συμπεριληφθεί στην καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος Τουρκίας. Έχει παραλάβει δύο φορές το βραβείο του καλύτερου Έλληνα ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στο εξωτερικό. Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής είναι διεθνής και έχει καταγράψει 53 συμμετοχές με τη φανέλα της Εθνικής ανδρών, της οποίας είναι και αρχηγός.