Ο Αλαφούζος αποφασίζει τώρα - Τα σενάρια με Σάρι και Σαμπαόλι

Μαουρίσιο Σάρρι

i

juventus.com

Ο Αλαφούζος αποφασίζει τώρα - Τα σενάρια με Σάρι και Σαμπαόλι

Μπάμπης Τσιμπίδας 16:14 - 30.05.2024 / Ανανεώθηκε: 16:29 - 30.05.2024

Ο Γιάννης Αλαφούζος ετοιμάζεται να αποφασίσει άμεσα για τον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού, την ώρα που στην Ιταλία αναφέρουν πως ο εφοπλιστής έχει προχωρημένες επαφές με τον Μαουρίτσιο Σάρι. Προς Γαλλία οδεύει ο Χόρχε Σαμπαόλι.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, μέχρι την Κυριακή ο Παναθηναϊκός αναμένεται να έχει νέο προπονητή. Ή τουλάχιστον, ο Γιάννης Αλαφούζος να έχει περάσει στο τελικό στάδιο των συζητήσεων με τον υποψήφιο που θα έχει προκρίνει για την τεχνική ηγεσία.

Ήδη, το θέμα έχει φύγει από τη short-list που είχε καταρτίσει ο Αλαφούζος, σε συνεννόηση με τον Γιάννη Παπαδημητρίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sportal.gr, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έχει ξεχωρίσει τον προπονητή με τον οποίο θέλει να συνεργαστεί και διαπραγματεύεται μαζί του για τους όρους της συμφωνίας τους.

«Πηγές» από την Ιταλία αναφέρουν ότι ο Μαουρίσιο Σάρι είναι εκείνος με τον οποίο συζητά σοβαρά ο Αλαφούζος για τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ο Ιταλός προπονητής είναι ελεύθερος από τις 13 Μαρτίου, μετά τη διακοπή του συμβολαίου του με τη Λάτσιο και επιθυμεί σφοδρά να δουλέψει τη νέα σεζόν.

Ασφαλώς, ο Σάρι έχει βιογραφικό που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι τέσσερις τελευταίες δουλειές του 65χρονου κόουτς είναι κατά σειρά σε Νάπολι, Γιουβέντους, Τσέλσι και Λάτσιο, στις οποίες παρουσίασε έργο και κατέκτησε ένα πρωτάθλημα Ιταλίας και ένα Europa League.

Ταυτόχρονα, ο τουρκικός Τύπος υποστηρίζει ότι παράγοντες της Μπεσίκτας, είχαν ραντεβού με τον Σάρι, για να τον πείσουν να μετακομίσει στην Κωνσταντινούπολη και έχουν επιστρατεύσει μία δελεαστική προσφορά, με υψηλό μπάτζετ για μεταγραφές. Χωρίς πάντως να επισημαίνεται το αποτέλεσμα της συνάντησης και η αντίδραση του Ιταλού.

Κατά σύμπτωση, πάντως, ο ατζέντης του Σάρι, Φάλι Ραμαντάνι, βρίσκεται στην Αθήνα και το βράδυ της Τετάρτης, παρακολούθησε τον τελικό του Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εφόσον ισχύουν οι πληροφορίες για ενδεχόμενη ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού από τον Σάρι, ο Ραμαντάνι θα άδραξε την ευκαιρία για να έχει τετ-α-τετ με τους ιθύνοντες του Τριφυλλιού.

Σε ότι αφορά τον Χόρχε Σαμπαόλι, προς το παρόν δεν προκύπτει κάτι νεότερο. Ο Αργεντινός προπονητής εμπλέκεται σε σενάρια από τη Γαλλία και τον συνδέουν με τη Λιλ. Ο Σαμπαόλι εργάστηκε με σχετική επιτυχία στη Μαρσέιγ, οπότε έχει διατηρήσει καλή φήμη στη Ligue 1.

Όπως και να έχει, ο Αλαφούζος θα αποφασίσει άμεσα, ίσως και στις επόμενες ημέρες. Γιατί ο αγωνιστικός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού ναι μεν έχει προχωρήσει με τις μεταγραφές των Νεμάνια Μαξίμοβιτς και Τζορτζ Μπάλντοκ και την αγορά του Τιν Γεντβάι από τη Λοκομοτίβ Μόσχας, όμως απαιτείται η συνδρομή του νέου προπονητή για άλλες σημαντικές κινήσεις.