Ο Αράο καθορίζει την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού ως «άγνωστος Χ»

Γουίλιαν Αράο

i

Intime

Ο Αράο καθορίζει την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού ως «άγνωστος Χ»

Μπάμπης Τσιμπίδας 12:27 - 28.01.2024 / Ανανεώθηκε: 12:27 - 28.01.2024

Ο ρόλος που θα έχει ο Γουίλιαν Αράο απέναντι στον ΠΑΟΚ, θα επηρεάσει τη σύνθεση της ενδεκάδας του Παναθηναϊκού στην Τούμπα.

Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται απόψε (28/1, 20:30) στην Τούμπα, απέναντι στον συγκάτοικο του στην κορυφή, ΠΑΟΚ. Με σκοπό τα μεσάνυχτα της Κυριακής, να είναι ο μόνος πρωτοπόρος στη Stoiximan Super League.

O Φατίχ Τερίμ θα επισκεφτεί και την τρίτη έδρα των ανταγωνιστών του Τριφυλλιού, μετά τη Νέα Φιλαδέλφεια και το «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο Τούρκος έφυγε αλώβητος από τα γήπεδα, με την ΑΕΚ να ισοφαρίζει με πέναλτι στις καθυστερήσεις και τον Ολυμπιακό να αποκλείεται στα πέναλτι, στους «16» του Κυπέλλου. Η τακτική που σχεδιάζει ο Τερίμ για την αναμέτρηση της Θεσσαλονίκης, αποτελεί ένα αίνιγμα. Ο 70χρονος προπονητής λειτουργεί απρόβλεπτα και αιφνιδιάζει με τις αποφάσεις του και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές του.

Σε μία προσέγγιση των σκέψεων του, ο Τερίμ αναμένεται να καταφύγει στις πιο δοκιμασμένες λύσεις. Η επάνδρωση των μετόπισθεν, αναμένεται να εξαρτηθεί από τον Γουίλιαν Αράο. Αν ο Βραζιλιάνος διατηρηθεί ως αμυντικός χαφ, όπως εναντίον του Ατρόμητου, τότε στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστούν οι Τιν Γεντβάι και ένας εκ των Βίτορ Ούγκο ή Σαμέτ Ακαϊντίν.

Αντιθέτως, αν ο Τερίμ επαναφέρει τον Αράο ως στόπερ, τότε ο Γεντβάι θα είναι ο παρτενέρ του. Τη θέση του Αράο στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, θα πάρει ο Τόνι Βιλένα και θα συμπληρώσει την τριάδα μαζί με τους Γιάννη Κώτσιρα και Τάσο Μπακασέτα. Ο τελευταίος θα είναι το «δεκάρι».

Ο Γιούρι Λοντίγκιν αναμένεται να υπερασπιστεί την εστία, ο Γιώργος Βαγιαννίδης θα καλύψει το δεξιό άκρο της άμυνας και ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς το αριστερό άκρο. Οι Ντάνιελ Μαντσίνι και Αϊτόρ θα είναι οι δύο εξτρέμ, αλλάζοντας πλευρές στη διάρκεια του 90λεπτου, ενώ ο Φώτης Ιωαννίδης προβάλλει ως ο επικρατέστερος για να αγωνιστεί «φουνταριστός». Βέβαια, ο διεθνής στράικερ δεν είναι 100% έτοιμος και ίσως ο Τερίμ τον προστατεύσει, αρχίζοντας στην ενδεκάδα τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ.

Υπόθεση Μαξίμοβιτς: Ο Μπορνταλάς δίνει οριστικά απόψε το σήμα για τον Σέρβο!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:15 - 28.01.2024

Υπόθεση Μαξίμοβιτς: Ο Μπορνταλάς δίνει οριστικά απόψε το σήμα για τον Σέρβο!

Ο Παναθηναϊκός εντείνει τις προσπάθειες για να φέρει τώρα τον Νεμάνια Μαξίμοβιτς στην Αθήνα και απόψε αναμένεται μία σημαντική ένδειξη για την οριστική έκβαση της μεταγραφής από τη Χετάφε.

Η γενική ιδέα του Τερίμ για το ματς με τον ΠΑΟΚ, είναι ο Παναθηναϊκός να έχει ένα κυριαρχικό σχέδιο, όπως κόντρα στην ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά». Αυτές τις οδηγίες δίνει ο Τούρκος στους παίκτες του και με αυτή τη λογική δούλεψε στις προπονήσεις. Μένει να φανεί εάν έχει κάποια έμπνευση, που δεν την δοκίμασε και θα εκπλήξει το σκάουτινγκ του Ραζβάν Λουτσέσκου.