Ο Ρούμπεν Πέρεθ μεταμορφώθηκε και δίνει το παράδειγμα

Ρούμπεν Πέρεθ

i

Intime

Ο Ρούμπεν Πέρεθ μεταμορφώθηκε και δίνει το παράδειγμα

Μπάμπης Τσιμπίδας 08:52 - 06.02.2024 / Ανανεώθηκε: 08:53 - 06.02.2024

Τον Ιανουάριο συντελέστηκε η αγωνιστική μεταμόρφωση του Ρούμπεν Πέρεθ, με τον υπαρχηγό του Παναθηναϊκού να δείχνει πως… γίνεται η ολική επαναφορά σε όσους δεν είναι προτεραιότητα για τον Φατίχ Τερίμ.

Ο Ρούμπεν Πέρεθ ήταν ένας από τους πολυτιμότερους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού στη νίκη επί του Ολυμπιακού με 2-0. Ο Ισπανός αμυντικός χαφ θύμισε τον «στυλοβάτη» της μεσαίας γραμμής την προηγούμενη διετία και έπαιξε εξαιρετικά και ώριμα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, μετά την πρόκριση επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι, στον δεύτερο προημιτελικό του Κυπέλλου.

Το πιο εντυπωσιακό είναι η εικόνα του Ρούμπεν αυτών των ημερών, σε σύγκριση με τον Ρούμπεν που παρουσιάστηκε στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Τότε, που με την απόδοση του, ο υπαρχηγός του Παναθηναϊκού υποχρέωσε τον Φατίχ Τερίμ να τον αφήσει στον πάγκο και να αναζητήσει εναλλακτική στο «6» στο πρόσωπο του Γιάννη Κώτσιρα. 

Εκείνος ο Ρούμπεν είχε ανοίξει μία εσωτερική συζήτηση στο Τριφύλλι για την ανάγκη απόκτησης ενός «κόφτη» στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, για να πλαισιώσει τον Αράο. Με τον Βραζιλιάνο τότε να έχει οπισθοχωρήσει στα μετόπισθεν, εξαιτίας των ελλείψεων στο κέντρο της άμυνας. Εν τέλει, ο Τερίμ μίλησε με τον 34χρονο Ίβηρα, αντιλήφθηκε περί τίνος πρόκειται και τον εμπιστεύτηκε. Ο Ρούμπεν ένιωσε αυτοπεποίθηση, ανέκτησε τη φόρμα του και δικαίωσε τον Τούρκο για την εμπιστοσύνη.

Τώρα, ο Ρούμπεν αποδείχτηκε καταλυτικός για την κυριαρχία του Παναθηναϊκού και την επικράτηση στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων. Ταυτόχρονα, επέτρεψε στον Τερίμ να διατηρήσει τον Αράο στο πλευρό του Γεντβάι και να υπηρετήσει το σχέδιο του 70χρονου τεχνικού.

Η μεταμόρφωση του Ισπανού αμυντικού χαφ, αφενός οφείλεται στην προσωπικότητα και στον χαρακτήρα του. Ο Ρούμπεν δεν πτοήθηκε όταν είδε έναν δεξιό μπακ να παίρνει τη θέση του, επειδή σε εκείνο το τάιμινγκ ο Τερίμ έκρινε πως ο υπαρχηγός του Παναθηναϊκού δεν απέδιδε τα αναμενόμενα. Υπέμεινε τον παραγκωνισμό, δούλεψε και απέδειξε την αξία του, επανερχόμενος στην ενδεκάδα.

Αφετέρου, η μεταμόρφωση του Ρούμπεν πιστώνεται στον Τερίμ. Ο οποίος όταν έπρεπε χρησιμοποίησε άλλους παίκτες, παράλληλα δούλεψε στην ψυχολογία του 34χρονου αμυντικού χαφ και όταν διαπίστωσε την ετοιμότητα του, τον στήριξε ως βασικός. Ο Τούρκος έδειξε σε όλους πως δεν είναι δογματικός και όποιος αξίζει, θα έχει ευκαιρία.

Η περίπτωση του Ρούμπεν Πέρεθ πρέπει να λειτουργήσει ως παράδειγμα για τους υπόλοιπους «πράσινους», οι οποίοι αυτή την περίοδο δεν αγωνίζονται. Τους Μπαρτ Σένκεφελντ, Αϊτόρ, Άντραζ Σπόραρ, Γιούρ Λοντίγκιν, Τόνι Βιλένα και Μπέντζαμιν Βέρμπιτς. Η ιεραρχία σε ένα ρόστερ είναι προσωρινή και μεταβάλλεται, ειδικά όταν ο προπονητής αποφασίζει με δικαιοσύνη και δεν έχει εμμονές…

Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος βοήθησε τον Παναθηναϊκό ως δεξιός εξτρέμ και προβληματίζει τον Τερίμ για τον ρόλο, με τον Ντάνιελ Μαντσίνι να θεωρείται ο επικρατέστερος για να αρχίσει. Ο Τούκου είναι υπό σκέψη και για το αριστερό άκρο της επίθεσης, μαζί με τον Μπερνάρ και τον Αϊτόρ. Οι τρεις πλάγιοι επιθετικοί έχουν τις πιθανότητες τους να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του προπονητή τους.