Ο Παναθηναϊκός «έσβησε» τούρτα γενεθλίων με Μπερνάρ, Γερεμέγεφ και καλεσμένο τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός «έσβησε» τούρτα γενεθλίων με Μπερνάρ, Γερεμέγεφ και καλεσμένο τον Ολυμπιακό

Γιώργος Σακελλαρίου 22:51 - 04.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:09 - 05.02.2024

Με γκολ των Μπερνάρ, Γερεμέγεφ ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι και γιόρτασε τα 116 χρόνια του συλλόγου.

Το ντέρμπι των αιωνίων βάφτηκε πράσινο.

Ο Παναθηναϊκός μία μέρα μετά τα γενέθλιά του, ήταν αποφασισμένος να γιορτάσει και δεν άφησε τον Ολυμπιακό να του χαλάσει τα σχέδια.

Οι «πράσινοι» ήταν πιο ουσιαστικοί, οι Πειραιώτες είχαν επίσης αρκετές καλές στιγμές, όμως, οι Μπερνάρ, Γερεμέγεφ έβαλαν τη σφραγίδα τους. Οι παίκτες του Φατίχ Τερίμ επικράτησαν 2-0 κι έκαναν δώρο στον κόσμο μία μεγάλη χαρά για τα 116α γενέθλια του συλλόγου. Το «τριφύλλι» είναι πάντα μέσα στο κόλπο για τον τίτλο, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στο -9 από την κορυφή.

Άνοιξε το σκορ ο Μπερνάρ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με στόχο να πάρει τον έλεγχο, ενώ ο Καρβαλιάλ με τον Ρίτσαρντς σε ρόλο χαφ είχε τακτική παρόμοια με το ματς Κυπέλλου. Να κρατήσει τον έλεγχο, να ελέγξει τον ρυθμό και να είναι πιο δυνατός ανασταλτικά.

Το «τριφύλλι», πάντως, απείλησε πρώτο στο 7’. Ο Μπερνάρ έστρωσε στον Μπακασέτα, ο οποίος σούταρε, η μπάλα βρήκε και στον Ορτέγκα και ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 13’ ήταν η πρώτη καλή στιγμή για τους Πειραιώτες. Ο Ναβάρο μπήκε στην περιοχή, αλλά άργησε να εκτελέσει και ο Γεντβάι τον σταμάτησε.

Στο 20’ ο Ολυμπιακός πλησίασε στο γκολ. Σέντρα του Μασούρα από αριστερά, η κεφαλιά του Ροντινέι έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 22’ σουτ του Τσικίνιο από τα όρια της μεγάλης περιοχής ήταν άστοχο.

Στο 25’ ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ. Βαθιά μπαλιά στον Κώτσιρα, αυτή κατέληξε στον Μπακασέτα, ο οποίος έκανε την κάθετη στον Παλάσιος, ο Αργεντινός γύρισε και ο Μπερνάρ αμαρκάριστος εκτέλεσε, η μπάλα πήγε στο δεξί δοκάρι και στην επαναφορά ο Βραζιλιάνος έκανε το 1-0 σε άδεια εστία.

Οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν ν’ απαντήσουν άμεσα και στο 36’ σε σέντρα του Μασούρα από δεξιά, το γυριστό του Αλεξανδρόπουλου εντός περιοχής έφυγε ένα μέτρο από το δεξί δοκάρι.

Στο 45’+1’ οι Πειραιώτες άγγιξαν το 1-1. Ο Μασούρας κέρδισε τη μονομαχία με τον Χουάνκαρ κι έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Ναβάρο επιχείρησε το ψαλιδάκι στο ύψος της μικρής περιοχής και μπλόκαρε ο Ντραγκόβσκι. Ουσιαστικά ο Μασούρας, ήταν ο κινητήριος μοχλός, αλλά οι σέντρες του δεν αξιοποιήθηκαν από τους συμπαίκτες του.

Φουλ επίθεση ο Καρβαλιάλ

Ο Ολυμπιακός ήταν με την πλάτη στον τοίχο και ο Καρβαλιάλ έκανε από την αρχή του δεύτερου μέρους την ομάδα του πιο επιθετική, ρίχνοντας στη μάχη Φορτούνη και Ελ Κααμπί. Με τον Μαροκινό έπαιξε 4-4-2, αλλά ο Παναθηναϊκός στο 46’ με σουτ του Μπακασέτα, το οποίο μπλόκαρε ο Πασχαλάκης, είχε την πρώτη φάση.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-0: Η «πράσινη» σιγουριά και η... τρικυμία του Καρβαλιάλ

Το «τριφύλλι» απείλησε και στο 50’, αλλά το δεξί σουτ του Γερεμέγεφ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής κατέληξε στα χέρια του Πασχαλάκη.

Από στατική φάση είχε την πρώτη του στιγμή στο δεύτερο 45λεπτο ο Ολυμπιακός. Ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και η κεφαλιά του Κάρμο κατέληξε στα χέρια του Ντραγκόβσκι.

Γκολ ο Γερεμέγεφ

Οι «πράσινοι» στην επόμενη επίθεσή τους έκαναν το 2-0! Ο Τσέριν έδωσε στον Μπακασέτα, αυτός σέντραρε με το δεξί και ο Γερεμέγεφ με θαυμάσια κεφαλιά σημείωσε το 2-0!

Στο 64’ ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς, αλλά τη σπατάλησε. Ο Ελ Κααμπί βγήκε τετ α τετ με Ντραγκόβσκι, αλλά νικήθηκε από τον Πολωνό γκολκίπερ.

Στο 68’ σε κόρνερ των φιλοξενούμενων ο Πέρεθ επενέβη έγκαιρα και σταμάτησε την προβολή του Ελ Κααμπί.

Το ντέρμπι μετά το 75’ άνοιξε πολύ και είχε τρελό ρυθμό. Στο 80’ δύο σουτ του Μπακασέτα βρήκαν σε σώματα και το επόμενο του Πέρεθ μπλόκαρε ο Πασχαλάκης.

 Στο 82’ άγγιξε το 2-1 ο Ολυμπιακός. Σέντρα του Ροντινέι, ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά και η η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Στο 84’ σουτ του Τσέριν κατέληξε κι αυτό στα χέρια του Πασχαλάκη και στο 85’ ο Ντραγκόβσκι απέκρουσε σουτ του Φορτούνη.

O MVP

Ο Παλάσιος είχε συμμετοχή στο πρώτο γκολ του Μπερνάρ. Ο Αργεντινός έτρεξε πολύ, πίεσε και εκτός από απειλή για την αριστερή πλευρά των Πειραιωτών ήταν και συνεπής ανασταλτικά. Εξαιρετικό ματς για το «τριφύλλι» και ο Κώτσιρας με τον Μπακασέτα. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ (στο πρώτο έκανε την πάσα στον Παλάσιος και στο δεύτερο είχε την ασίστ).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Ασφαλώς στο 2-0 του Γερεμέγεφ. Ο Σουηδός φορ πήρε μία εξαιρετική σέντρα από τον Μπακασέτα κι εκτέλεσε έξοχα με το κεφάλι για το 2-0. Το ντέρμπι πλέον δεν είχε γυρισμό για τους φιλοξενούμενους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι δύο αιώνιοι είχαν από 12 τελικές. Τα κόρνερ ήταν 7-3 για τους φιλοξενούμενους, τα λάθη 50 για τους γηπεδούχους και 49' για τους Πειραιώτες. Τα γεμίσματα ήταν 6/21 για την ομάδα του Τερίμ και 11/29 για τους παίκτες του Καρβαλιάλ.

ΔΕΙΤΕ ΞΑΝΑ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (61’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Γεντβάι, Πέρεθ, Τσέριν, Παλάσιος (79' Μαντσίνι), Μπερνάρ (90' Βιλένα), Μπακασέτας (90' Ακαϊντίν), Γερεμέγεφ (79' Τζούριτσιτς).

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ορτέγκα (46’ Ελ Κααμπί), Κάρμο, Ντόη, Τσικίνιο, Αλεξανδρόπουλος (46’ Κίνι), Ρίτσαρντς (46’ Φορτούνης), Έσε (77' Όρτα), Μασούρας, Ναβάρο (70’ Ποντένσε).