Νέο αδιανόητο χαρακίρι της ΑΕΚ - Ο μαχητής Πανσερραϊκός της στέρησε τη νίκη στο 94' με ήρωα τον Θυμιάνη

Νέο αδιανόητο χαρακίρι της ΑΕΚ - Ο μαχητής Πανσερραϊκός της στέρησε τη νίκη στο 94' με ήρωα τον Θυμιάνη

Κώστας Τσίλης 19:00 - 21.12.2023 / Ανανεώθηκε: 19:19 - 21.12.2023

Η ΑΕΚ έπαιξε με τη φωτιά ξανά και κάηκε με το λάθος του Αθανασιάδη. Προηγήθηκε δύο φορές με Ρότα, Γκαρσία κόντρα στον Πανσερραϊκό, αλλά οι Μακεδόνες με γκολ του Θυμιάνη (είχε κάνει και το 1-1) στο 94' πήραν τον βαθμό. Με δέκα οι γηπεδούχοι από το 64', λόγω αποβολής του Μπέργκστρομ.

Αν η ΑΕΚ είχε να σκέφτεται πως την περασμένη Δευτέρα πέταξε τσάμπα δυο πολύτιμους βαθμούς στο Αγρίνιο όταν το 0-2, έγινε 2-2, τώρα θα έχει να θυμάται και πως στις Σέρρες έκανε ένα ασύλληπτο ποδοσφαιρικό «χαρακίρι». 

Με το προβάδισμα στο σκορ με 2-1 και με παίκτη παραπάνω στο γήπεδο, η Ένωση έχασε στο 89’ με τον Ελίασον μια ευκαιρία απ’ αυτές που δεν χάνονται, ενώ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αθανασιάδης έχασε μέσα από τα χέρια του την μπάλα για να χαρίσει στον Πανσερραϊκό την ισοφάριση.

Μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να εξηγηθεί ποδοσφαιρικά αυτό που συνέβη στο γήπεδο των Σερρών. Υπό την έννοια πως η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, σχεδόν σ’ ολόκληρο το 90άλεπτο. Προηγήθηκε νωρίς στο σκορ και παρότι ισοφαρίστηκε, ξαναβρήκε σχετικά γρήγορα το προβάδισμα ξανά με 2-1. Άλλωστε ο σκόρερ Γκαρσία ήταν σε εξαιρετικό απόγευμα, το ίδιο και ο Τσούμπερ αλλά και ο Γκατσίνοβιτς.

Ο Πανσερραϊκός έψαχνε τρόπους να κτυπήσει στην κόντρα, αλλά η ΑΕΚ είχε πλήρως τον έλεγχο του ματς. Τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά. Μάλιστα όταν στο δεύτερο ημίχρονο δικαίως οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, η πλάστιγγα έδειχνε να γέρνει ακόμα περισσότερο υπέρ των φιλοξενούμενων. Άλλωστε ο Αλμέιδα είχε ρίξει και τον Μάνταλο στον αγωνιστικό χώρο, που μοίραζε συνεχώς πάσες στην πλάτη της άμυνας του Πανσερραϊκού.

Όμως η ΑΕΚ κυρίως με τον Ελίασον αλλά και με τον Γκαρσία και με τον Ζίνι, έχασε τεράστιες ευκαιρίες για να πετύχει και τρίτο γκολ και να κλειδώσει το ματς. Έτσι πήγε με το 2-1 στις καθυστερήσεις, ο Πανσερραϊκός έπαιξε την τελευταία του ζαριά και αφού πρώτα είχε δοκάρι, ήρθε το «δώρο» του Αθανασιάδη για να του δώσει την ισοπαλία με 2-2.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Δεν χρειάζεται και καμία περισπούδαστη ποδοσφαιρική ανάλυση. Το ματς κρίθηκε στο 3-1 που δεν κάνει ο Ελίασον στο φινάλε του παιχνιδιού και στο τεράστιο λάθος του Αθανασιάδη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων που δίνει δώρο το 2-2 στον Πανσερραϊκό.

MVP

Ο Κώστας Θυμιάνης με δυο γκολ που ήταν ευγενική χορηγία της άμυνας και του Γιώργου Αθανασιάδη, «σκότωσε» την ΑΕΚ και έδωσε δυο πολύτιμους βαθμούς στον Πανσερραϊκό.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

O Ματίας Αλμέιδα φυσικά και επέλεξε και γι αυτό το παιχνίδι αυτό το 4-4-2 που εφαρμόζει φέτος. Μόνο που αυτή την φορά ήταν ο Τσούμπερ δίπλα στον Γκαρσία στο επιθετικό δίδυμο. Με τον Ελίασον και τον Γκατσίνοβιτς στα δυο άκρα της επίθεσης. Και τον Γαλανόπουλο με τον Γιόνσον στα χαφ. Από την άλλη μεριά ο Πάμπλο Γκαρσία, κράτησε το 4-2-3-1, με τον Άλεκσιτς στην κορυφή της επίθεσης και τον Χατζηστραβό πίσω του σε ρόλο ελεύθερο.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Κάτσικας, Θυμιάνης, Μπέργκστρομ, Ντανκερλούι, Δεληγιαννίδης, Μορέιρα (81’ Οικονόμου), Ουεντραόγκο, Σοφιανός (59’ Τομάς), Μούργος (81’ Μπαϊροβιτς), Χατζηστραβός (66’ Γκοτζαμανίδης), Άλεκσιτς.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί (79’ Μήτογλου), Χατζισαφί, Γιόνσον (46’ Σιμάνσκι), Γαλανόπουλος (60’ Μάνταλος), Ελίασον, Τσούμπερ (79’ Ζίνι), Γκαρσία , Γκατσίνοβιτς

Δείτε εδώ το live του αγώνα