Ο αλύγιστος Πανσερραϊκός απάντησε στο 95’ με τον Άλεξιτς στην γκολάρα του Μορόν

Ο αλύγιστος Πανσερραϊκός απάντησε στο 95’ με τον Άλεξιτς στην γκολάρα του Μορόν

Γιώργος Σακελλαρίου 21:31 - 03.02.2024 / Ανανεώθηκε: 22:30 - 03.02.2024

Ο Μορόν με το 11ο γκολ ήταν έτοιμος να υπογράψει την 11η νίκη του Άρη για τον Άλκη, αλλά ο Άλεξιτς στο 95’ διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Ο Λορέν Μορόν είναι εκτελεστής και οδηγεί την κούρσα στον πίνακα των σκόρερ, αλλά ο Πανσερραϊκός είναι λάτρης των θρίλερ!

Ο Άρης το περασμένο καλοκαίρι στο πρόσωπο του Μορόν βρήκε έναν αξιόπιστο φορ. Ο ταλαντούχος επιθετικός με μία υπέροχη εκτέλεση στο 52’ έκανε το 1-0. Ήταν το 11ο γκολ στο πρωτάθλημα και ετοιμαζόταν να χαρίσει την 11η νίκη στο πρωτάθλημα στην ομάδα του, που την ήθελε για να την αφιερώσει και στον Άλκη Καμπανό, ο οποίος πριν από δύο χρόνια δολοφονήθηκε από χούλιγκαν.

Η φετινή ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, ωστόσο, είναι πέρα για πέρα αξιόμαχη. Έχει χάσει κι έχει πάρει βαθμούς στις καθυστερήσεις. Αυτό έγινε και τώρα. Στο 95’ ο Άλεξιτς που μπήκε αλλαγή ισοφάρισε κι έτσι οι γηπεδούχοι έμειναν πέντε σερί ματς αήττητοι (2 νίκες, 3 ισοπαλίες).

Μοιρασμένες ευκαιρίες

Το ματς είχε ρυθμό και έως το 35’ και οι δύο ομάδες είχαν αρκετές καλές στιγμές. Στο 4’ αριστερό σουτ του Σουλεϊμάνοφ κατέληξε στα χέρια του Χόβαν.

Στο 9’ ο Μορόν δεν άλλαξε για τον Οντουμπάτζο και σούταρε εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά μέτρα άουτ.

Στο 11’ απείλησε για πρώτη φορά ο Πανσερραϊκός. Ωραία σέντρα του Ουάρντα, η κεφαλιά του Μπετανκόρ, κατέληξε στα χέρια του Κουέστα. Στο 22’ ωραία εκτέλεση φάουλ του Τομάς με το αριστερό, ωστόσο, μπλόκαρε ο Κουέστα και στο επόμενο λεπτό ο Σουλεϊμάνοφ σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στο 28’ ο Οντουμπάτζο γύρισε, ο Σουλεϊμάνοφ πλάσαρε κι από την κόντρα η μπάλα στρώθηκε στον Νταρίντα, αλλά δεν μπόρεσε να εκτελέσει ο Τσέχος. Στο 31’ κεφαλιά του Στάικου ήταν άστοχη και στο 34’ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ. Ο Μπετανκόρ στο ύψος της μικρής περιοχής γύρισε το σώμα του και πλάσαρε, αλλά ήταν αδύναμη η εκτέλεση και μπλόκαρε ο Κουέστα. Στο 36’ απευθείας με το αριστερό εκτέλεσε φάουλ ο Σουλεϊμάνοφ και απομάκρυνε με τις γροθιές ο Χόβαν, στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Γκολάρα ο Μορόν!

Ο Μορόν στο 52’ πέτυχε ένα ακόμα θαυμάσιο γκολ κι έτσι πήρε προβάδισμα ο Άρης. Ο Ισπανός φορ πήρε τη μπάλα αριστερά εκτός περιοχής, ελίχθηκε, μπήκε στην περιοχή κι έκανε ένα δεξί φαλτσαριστό σουτ στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του ανήμπορου ν' αντιδράσει Χόβαν.

Ο Πανσερραϊκός έψαξε την ισοφάριση και στο 58’ το σουτ του Τομάς με το αριστερό έφυγε ψηλά άουτ, ενώ στο 60’ ο Τομάς με το κεφάλι βρήκε τον Μπετανκόρ, ο οποίος εντός περιοχής σούταρε με το δεξί κι απέκρουσε ο Κουέστα. Στο επόμενο λεπτό αστόχησε ο Πηλέας στο αριστερό σουτ που επιχείρησε εντός περιοχής.

Στο 66’ είχε καλή στιγμή ο Άρης για να τελειώσει το ματς, όμως, το δεξί πλασέ του Σαβέριο εντός περιοχής, μπλόκαρε ο Χόβαν.

Χτύπησε στο 95' ο Άλεξιτς

Σ' εκείνο το σημείο ο Άρης έκλεισε τους χώρους και ο Πανσερραϊκός ήταν φλύαρος στην τελική πάσα. Αλλά οι Θεσσαλονικείς δεν τελείωσαν το ματς, οι γηπεδούχοι έμειναν ζωντανοί και ο Πάμπλο Γκαρσία έριξε στη μάχη και τον Άλεξιτς, αλλά και τον Γούλερι για να πάρει τον βαθμό και το πέτυχε στο 95'. 

Ο Ουάρντα εκτέλεσε πλάγιο, ο Οικονόμου από αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Άλεξιτς με κεφαλιά νίκησε τον Κουέστα για το τελικό 1-1.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

 Ο Άρης κρατούσε τη νίκη μέχρι τις καθυστερήσεις αλλά μια κακή αντίδραση της άμυνας και συγκεκριμένα του Μοντόγια οδήγησε στην ισοφάριση του Πανσερραικού που δικαιώθηκε για την επιμονή του να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης ως το τέλος. Ο Άρης πήγε να διαχειριστεί το 0-1 και το πληρωσε στο τέλος. 

MVP 

Αλλο ένα υπέροχο γκολ και ακόμη ένα παιχνίδι που σκόραρε ο Λορέν Μορόν. Ο Ισπανός επιθετικός έχει ξελασπώσει ουκ ολίγες φορές μέσα στη σεζόν την ομάδα του, Αλλά το βραβείο το μοιράζεται με τον Άλεξιτς, ο οποίος ουσιαστικά κι έκρινε το αποτέλεσμα. 

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι γηπεδούχοι είχαν 12 τελικές και οι Θεσσαλονικείς 9. Τα κόρνερ ήταν 4-0 για τους Σερραίους και τα γεμίσματα 6/22 για την ομάδα του Γκαρσία, που με ένα απ' αυτά ισοφάρισε, ενώ οι παίκτες του Μάντζιου είχαν 0/10.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Ντανκερλούι, Θυμιάνης, Μπέργκστρομ, Δεληγιαννίδης (94' Γούλερι), Ουεντραόγκο, Στάικος (72’ Οικονόμου), Τόμας (79’ Άλεξιτς), Πηλέας (72’ Σοφιανός), Ουάρντα, Μπετανκόρ.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Βέλεθ (82’ Ρόουζ), Μπράμπετς, Μοντόγια, Βερστράτε, Τζούρασεκ (82’ Φετφατζίδης), Νταρίντα, Μορόν, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (82’ Ζαμόρα).