Ο Ουάρντα «καθάρισε» για τον Πανσερραϊκό απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης

Άμρ Ουάρντα

i

© Intime

Ο Ουάρντα «καθάρισε» για τον Πανσερραϊκό απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης

Πάνος Κορομηλάς 21:29 - 03.03.2024 / Ανανεώθηκε: 22:18 - 03.03.2024

Νίκη ουσίας και ψυχολογίας για τον Πανσερραϊκό επί του Αστέρα Τρίπολης με 2-1 και θετικό φινάλε στις υποχρεώσεις του για την κανονική περίοδο της Super League. Σκόρερ και των δύο τερμάτων ο Ουάρντα, είχε ισοφαρίσει προσωρινά o Καλτσάς για την ομάδα του Ράσταβατς.

Ο Πανσερραϊκός έκλεισε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο της Stoiximan Super League, επικρατώντας με 2-1 του Αστέρα Τρίπολης. Ο Αμρ Ουάρντα οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με δύο προσωπικά τέρματα, σε ένα πολύ ενδιαφέρον ματς. Με τους τρεις βαθμούς της νίκης, η ομάδα του Γκαρσία ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο στην ένατη θέση με 27 βαθμούς. Στην έβδομη θέση τερμάτισε ο σύλλογος της Αρκαδίας, με 31 πόντους.

Η πρώτη καλή ευκαιρία του ματς ανήκε στους γηπεδούχους. Ο Άλεξιτς εκτέλεσε μέσα από την περιοχή στο 4ο λεπτό, όμως ο Παπαδόπουλος ήταν σε σωστή θέση και απέκρουσε.

Ο Πανσερραϊκός συνέχισε να πιέζει και είχε νέα ευκαιρία με κεφαλιά του Πεταυράκη που πέρασε άουτ.

Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα, ο Πηλέας σημάδεψε το δοκάρι με το κεφάλι, μετά από ωραία σέντρα του Ντανκερλούι.

Άμεση ήταν η απάντηση για τον Αστέρα Τρίπολης, με τον ίδιο τρόπο. Ο Ζουγλής τροφοδότησε τον Μάντζη στην πλάτη της άμυνας, εκείνος πρόλαβε να σκάψει τη μπάλα πάνω από τον Χόβαν, όμως η μπάλα κατέληξε πάλι στο δοκάρι.

Τελικά λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου το ματς πήρε «φωτιά». Ο Πανσερραϊκός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Λύρατζη στον Ουάρντα και ο Αιγύπτιος επιθετικός άνοιξε το σκορ από την άσπρη βούλα, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Δευτερόλεπτα μετά όμως, οι Αρκάδες ισοφάρισαν με πολύ όμορφο τελείωμα του Καλτσά, μετά από σέντρα ακριβείας του Ζουγλή.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία πίεσε αρκετά μετά την ανάπαυλα και είχε σημαντική ευκαιρία, με τετ α τετ του Άλεξιτς στο 57'. Ο Τσιφτσής όμως είχε απάντηση.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Γιαμπλόνσκι είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Τομάς και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες για το υπόλοιπο του αγώνα.

Οι Σερραίοι εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα και πήραν κεφάλι στο σκορ στο 75΄με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Ουάρντα. Ο παίκτης του Πανσερραϊκού βγήκε στην πλάτη του Λύρατζη και με προβολή έδωσε νέο προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Χοβάν είχε απαντήσεις σε δύο φάσεις στο τέλος, σταμάτησε τον Μιριτέλο και τον Μπαρτόλο και κράτησε ένα σημαντικό τρίποντο, με τις δύο ομάδες να ετοιμάζονται πλέον για τη διαδικασία των Play Outs.

MVP:

Ο Αμρ Ουάρντα ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, με δύο προσωπικά τέρματα. Ευστόχησε αρχικά στο πέναλτι και έδωσε νέο προβάδισμα στην ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, μετά την ισοφάριση του Αστέρα Τρίπολης.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Η αποβολή του Γιαμπλόνσκι στο 67' αποδείχθηκε κομβική για την εξέλιξη του αγώνα. Οκτώ λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ που «κλείδωσε» τη νίκη.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Μπέργκστρομ, Διαμαντής, Πεταυράκης, Ντανκερλούι, Πηλέας, Στάικος, Ουεντραογκό, Μούργος, Ουάρντα, Άλεξιτς

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Χριστόπουλος, Ατιένθα, Άλβαρεζ, Λύραντζης, Γιαμπλόνσκι, Σουρλής, Ζουγλής, Σίτο, Καλτσάς, Μάντζης

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ