Πρώτη για Μπάμπα - Κάκωση ο Σάστρε

Ράχμαν Μπάμπα

i

© Sportal

Πρώτη για Μπάμπα - Κάκωση ο Σάστρε

Μάνος Τσαλγατίδης 19:37 - 11.07.2023 / Ανανεώθηκε: 20:28 - 11.07.2023

Η πρώτη προπόνηση του Μπάμπα με την «ασπρόμαυρη» φανέλα και το πρόβλημα τραυματισμού του Σάστρε που αποδείχθηκε σοβαρό.

Αυτήν την ώρα ο ΠΑΟΚ πραγματοποιεί την απογευματινή του προπόνηση στο Τέχελεν της Ολλανδίας, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να μετράει για ακόμη μία φορά απόντες. Σε ότι αφορά τους τραυματίες, ο Ζόαν Σάστρε υπέστη κάκωση έσω πλαγίου και το διάστημα της απουσίας του, αναμένεται στις δύο έως τρεις εβδομάδες.

Η συμμετοχή του Ισπανού μπακ στα πρώτα δύο επίσημα ματς κόντρα στην Μπεϊτάρ είναι αμφίβολη. Να θυμίσουμε πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα κληθεί να αντιμετωπίσει την ομάδα από το Ισραήλ, με τους «Θεσσαλονικείς» να είναι γηπεδούχοι στο πρώτο παιχνίδι, το οποίο έχει οριστεί τις 27 Ιουλίου και θα γίνει στην Τούμπα, με τη ρεβάνς να προγραμματίζεται για τις 3 Αυγούστου.

Από τα υπόλοιπα μέτωπα τραυματισμών, ο Λευτέρης Λύρατζης ακολουθεί συντηρητικό πρόγραμμα, ενώ εκτός προπόνησης έμειναν οι Φιλίπε Σοάρες και Αουγκούστο.

Παράλληλα, ο Στέφανος Τζίμας ο οποίος ολοκλήρωσε την παρουσία του στα γήπεδα της Μάλτας, στο Euro U19 ετοίμασε απευθείας βαλίτσες για το ταξίδι στην Ολλανδία και ξεκίνησε το πρόγραμμά του από το γυμναστήριο.

Πρώτη για Μπάμπα

Ο Ράχμαν Μπάμπα πραγματοποίησε την πρώτη προπόνηση με την ομάδα σε αυτήν τη δεύτερη θητεία του στον ΠΑΟΚ. Θυμίζουμε, ο Γκανέζος αριστερός μπακ αφού πέρασε από ιατρικές εξετάσεις νωρίς το πρωί της Τρίτης στη συνέχεια υπέγραψε το συμβόλαιο του με τον Δικέφαλο και έπειτα μπήκε στο αεροπλάνο για να πετάξει με προορισμό αρχικά τη Γερμανία και έπειτα να φτάσει οδικώς στην Ολλανδία και στο Τέχελεν. 

Ο Μπάμπα ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος και όταν έφτασε στο ξενοδοχείο το βράδυ, είδε τον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος, Χρήστο Καρυπίδη να τον υποδέχεται, με τους δυο τους να έχουν μια συνομιλία αρκετής ώρας.

Εκτός από τον πρώην μπακ της Τσέλσι ωστόσο, στο Τέχελεν βρίσκεται και ο Τόμας Κεντζιόρα, ο οποίος ανακοινώθηκε πριν από λίγο από την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ. Με την άφιξη των δύο νέων μεταγραφικών αποκτημάτων, ο προπονητής του ΠΑΟΚ βρήκε την ευκαιρία να κάνει την πρώτη κουβέντα μαζί τους.

Η επιθυμία του Λουτσέσκου για ακόμη ένα φιλικό

Μπορεί ο αρχικός προγραμματισμός για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ στο Τέχελεν της Ολλανδίας να περιείχε τέσσερις φιλικές αναμετρήσεις, ωστόσο όπως όλα δείχνουν θα προστεθεί στη λίστα ακόμη ένα. Μέχρι στιγμής, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έχει πραγματοποιήσει δύο αγώνες κόντρα σε Στεάουα Βουκουρεστίου και Γκόου Αχέντ Ιγκλς, μετρώντας μία ισοπαλία και μία ήττα.

Επίσης, ο «Δικέφαλος» έχει μπροστά του ακόμη δύο προγραμματισμένα φιλικά. Αυτό της Τετάρτης (12/7) με την Γκενγκ και αυτό με της Κυριακής (16/7) με την Βέστερλο. Ωστόσο επιθυμία του Ρουμάνου τεχνικού και των συνεργατών του είναι να μπει εμβόλιμα ακόμα ένα τεστ με αντίπαλο που βρίσκεται για προετοιμασία στην περιοχή. Ο λόγος γίνεται για την Αλ Τααβόν από τη Σαουδική Αραβία, με την οποία γίνονται συζητήσεις για να διεξαχθεί ακόμη ένα φιλικό το ερχόμενο Σάββατο (15/7).