Ο Μπράντον Τόμας έγινε ο πρώτος σκόρερ του Κυπέλλου κι έστειλε τον ΠΑΟΚ στον τελικό

Μπράντον Τόμας

i

© Intime

Ο Μπράντον Τόμας έγινε ο πρώτος σκόρερ του Κυπέλλου κι έστειλε τον ΠΑΟΚ στον τελικό

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:37 - 09.03.2023 / Ανανεώθηκε: 12:41 - 09.03.2023

Τα γκολ του Μπράντον Τόμας στον θεσμό του Κυπέλλου που έστειλαν τον ΠΑΟΚ στον τελικό, η πρωτιά στη λίστα των σκόρερ της διοργάνωσης και η σύγκριση με τον Ολιβέιρα…

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε για δεύτερη συνεχόμενη φορά ευρεία νίκη, αυτή τη φορά κόντρα στη Λαμία (1-5) για τον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Μπράντον Τόμας να σκοράρει ξανά, αποδεικνύοντας πως είναι η αγαπημένη του διοργάνωση. Ο Ισπανός φορ εκμεταλλεύτηκε την έξυπνη κάθετη πάσα του Τάισον στο 67ο λεπτό και εκτέλεσε υποδειγματικά τον Γκαραβέλη, για το τέταρτο γκολ του «Δικεφάλου».

Η μοναδική αναμέτρηση Κυπέλλου στην οποία δεν έχει σκοράρει ο Τόμας, είναι η ρεβάνς στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό, μία αναμέτρηση που ο επιθετικός των «ασπρόμαυρων» αποβλήθηκε λίγο πριν το φινάλε.

Η αρχή έγινε στις 14/12, στην πρώτη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ για τη φετινή σεζόν στο Κύπελλο, απέναντι στην Καλαμάτα. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου επικράτησε εκτός έδρας (0-2), με τον Μπράντον Τόμας να «κλειδώνει» τη νίκη με ένα όμορφο πλασέ.

Στη ρεβάνς της Τούμπας, ο 28χρονος άσος πήρε φανέλα βασικού, μιας και το σκορ του πρώτου αγώνα έδωσε την ευκαιρία στον Ρουμάνο τεχνικό να πραγματοποιήσει αρκετές αλλαγές. Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Καλαμάτας με το ίδιο σκορ του πρώτου ματς (2-0) και εξασφάλισε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του θεσμού. Ο Μπράντον Τόμας σκόραρε δις, με αποτέλεσμα να φτάσει τα τρία γκολ στο Κύπελλο.

Το επόμενο εμπόδιο του «Δικέφαλου του Βορρά» ήταν ο Παναθηναϊκός για τη φάση των «8». Στο πρώτο από τα δύο ματς, ο Ισπανός επιθετικός πήρε φανέλα βασικού και σκόραρε ξανά, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί (2-0) στην Τούμπα. Ο Τόμας άνοιξε το σκορ για τους «Θεσσαλονικείς», πετυχαίνοντας ένα γκολ αρκετά καθοριστικό για τη συνέχεια.

Στη ρεβάνς στο «Απόστολος Νικολαΐδης», ο άσος του ΠΑΟΚ δεν πέτυχε γκολ ενώ επίσης ήταν και αρνητικός πρωταγωνιστής για την ομάδα του, έπειτα από τη κόκκινη κάρτα που δέχτηκε.

Στην χθεσινή (8/3) αναμέτρηση απέναντι στη Λαμία στο «Αθανάσιος Διάκος», ο Μπράντον Τόμας πέτυχε το πέμπτο του γκολ στο Κύπελλο κι έγινε ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Στη δεύτερη θέση ακολουθούν οι Λιβάι (ΑΕΚ), Μάνταλος (ΑΕΚ), Γεωργιάδης (Απ. Παραλιμνίου), Γκίκας (Απ. Παραλιμνίου), Κατσαντώνης (Πανσερραϊκός), Λαθύρης (ΠΑΟ Βάρδας) και Μηνάς (Αγ. Νικόλαος), έχοντας από τέσσερα γκολ.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Λουτσέσκου έχει επιλέξει τον Τόμας για τα ματς του Κυπέλλου, με τον Ισπανό να τον δικαιώνει με τα γκολ του, τα οποία έστειλαν τον ΠΑΟΚ για έκτη φορά την τελευταία επταετία στον τελικό.

Τη φετινή σεζόν, ο πρώην επιθετικός της Μάλαγα έχει πετύχει οκτώ γκολ σε 24 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ από την άλλη ο Νέλσον Ολιβέιρα ο οποίος αποτελεί τον βασικό φορ του συλλόγου στα ματς του πρωταθλήματος, έχει πετύχει ένα παραπάνω γκολ σε 26 εμφανίσεις.