Μία ανάσα από Σάλτσμπουργκ ο Κωνσταντέλιας - Η πρόταση των Αυστριακών

Κωνσταντέλιας

i

© Intime

Μία ανάσα από Σάλτσμπουργκ ο Κωνσταντέλιας - Η πρόταση των Αυστριακών

Μάνος Τσαλγατίδης 16:04 - 29.05.2024 / Ανανεώθηκε: 16:25 - 29.05.2024

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας πλησιάζει στη Σάλτσμπουργκ, η οποία δίνει 15 εκατ. ευρώ και 2 εκατ. ευρώ μπόνους στον ΠΑΟΚ. Πενταετές στον διεθνή μεσοεπιθετικό.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας πλησιάζει στη Σάλτσμπουργκ!

Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός οδεύει προς την ομάδα της Αυστρίας, η οποία κατέθεσε εξαιρετική πρόταση στον ΠΑΟΚ.

Η Σάλτσμπουργκ, η οποία έχει τον οικονομικό κολοσσό της Red Bull να τη στηρίζει, δίνει στον ΠΑΟΚ 15 εκατ. ευρώ και 2 εκατ. ευρώ μπόνους στον «Δικέφαλο», αν πιάσει ο νεαρός παίκτης έναν αριθμό συμμετοχών.

Η αυστριακή ομάδα, ωστόσο, δεν μένει μόνο εκεί. Προσφέρει στον ΠΑΟΚ και ποσοστό μεταπώλησης 18%!

Εξίσου σημαντική είναι και η οικονομική προσφορά της Σάλτσμπουργκ στον διεθνή μεσοεπιθετικό για να τον δελεάσει. Ο Κωνσταντέλιας για πέντε χρόνια θα λάβει συνολικά αποδοχές 10 εκατ. ευρώ μαζί με τα μπόνους.

Αυτή τη στιγμή και με όσα έχουν γίνει γνωστά, μοιάζει πολύ δύσκολο να χαλάσει η μεταγραφή. Ο Κωνσταντέλιας είναι απόλυτα ευχαριστημένος στον ΠΑΟΚ, αλλά η Σάλτσμπουργκ είναι πλέον μία σημαντική δύναμη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Γι' αυτό και ο ίδιος είναι αποφασισμένος να κάνει το βήμα στο εξωτερικό. Ξέρει ότι η Σάλτσμπουργκ στηρίζεται σε νέους παίκτες και θεωρείται μία... πύλη για τους μεγαλύτερους συλλόγους. Αξιοποιεί τα περιουσιακά της στοιχεία και πουλάει ακριβά. Ο Κωνσταντέλιας πλέον είναι ώριμος για να κάνει το επόμενο βήμα. Μπορεί η Σάλτσμπουργκ να μην πήρε τον τίτλο φέτος στην Αυστρία, αλλά ασφαλώς είναι ένας σημαντικός σύλλογος.

Ο Κωνσταντέλιας, παράλληλα, θα φύγει πρωταθλητής από τον ΠΑΟΚ έχοντας κάνει την καλύτερη και πιο γεμάτη σεζόν της καριέρας του. Ο ΠΑΟΚ με τη σειρά του, έχει στα χέρια του μία πολύ καλή πρόταση κι από τη στιγμή που και το παιδί επιθυμεί την πώληση, τότε όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει οριστική συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Δεν είναι, άλλωστε, κανείς σε θέση να πει ότι αγωνιζόμενος στην Ελλάδα, θα μπορέσει ν' αυξήσει θεαματικά την τιμή του. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει, λοιπόν, 17 εκατ. ευρώ από τους Αυστριακούς και φυσικά αυτή θα είναι η μεγαλύτερη πώληση στην ιστορία του, αλλά και αρκετά ακόμα χρήματα με το 18% της μεταπώλησης.

Ο Κωνσταντέλιας θ' αποχωρήσει από τον «Δικέφαλο», ενώ μετράει 99 συμμετοχές, 17 γκολ και 15 ασίστ. Αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, θα είναι η δεύτερη φορά που φεύγει από την Ελλάδα, αφού στο δεύτερο μισό της σεζόν μετακόμισε με τη μορφή δανεισμού στο Βέλγιο για την Έουπεν, στην οποία είχε οκτώ συμμετοχές χωρίς γκολ ή ασίστ.