Ο κύβος ερρίφθη: Ο ΠΑΟΚ θέλει να κρατήσει Ντάντας και Ολιβέιρα με απόφαση Λουτσέσκου

Τιάγκο Ντάντας-Νέλσον Ολιβέιρα

i

Τιάγκο Ντάντας-Νέλσον Ολιβέιρα/©intime

Ο κύβος ερρίφθη: Ο ΠΑΟΚ θέλει να κρατήσει Ντάντας και Ολιβέιρα με απόφαση Λουτσέσκου

Μάνος Τσαλγατίδης 11:06 - 13.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:16 - 13.03.2023

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου θέλει να κρατήσει Ντάντας και Ολιβέιρα στον ΠΑΟΚ και την επόμενη σεζόν.

Σημαντικές αποφάσεις πάρθηκαν στον ΠΑΟΚ την τελευταία εβδομάδα, αφού στον Δικέφαλο αποφάσισαν να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για να κρατήσουν στην Τούμπα τόσο τον Τιάγκο Ντάντας, όσο και το Νέλσον Ολιβέιρα.

Σαφώς πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις που χρειάζονται λεπτούς χειρισμούς, προκειμένου να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος για να παραμείνουν κάτοικοι Τούμπας οι δύο Ίβηρες ποδοσφαιριστές.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου, έκανε θετικές εισηγήσεις και για τους δύο παίκτες, κατέστησε στη διοίκηση ότι θέλει και τους δύο την επόμενη σεζόν και πλέον η σκυτάλη πηγαίνει στον Ζοσέ Μπότο, που έχοντας το πράσινο φως από τον Ιβάν Σαββίδη, καλείται να βρει τον τρόπο να τους κρατήσει.

Όσον αφορά το θέμα του Τιάγκο Ντάντας τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολο, διότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να βγάλει άκρη με την Μπενφίκα. Στον δανεισμό του βραχύσωμου Πορτογάλου, υπάρχει οψιόν αγοράς 7 εκατομμυρίων για το 100% των δικαιωμάτων του και 4 εκατομμυρίων για το 50% των δικαιωμάτων του.

Το πλάνο του Δικεφάλου και του Ζοσέ Μπότο είναι να παραταθεί ο δανεισμός του 22χρονου μέσου για έναν ακόμη χρόνο, προκειμένου να μετατεθεί για το καλοκαίρι του 2024 η πιθανή αγορά του.

Ο παίκτης από την πλευρά του είναι θετικός στην παραμονή του στον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη και όπως αναφέρει στο περιβάλλον του το θέμα είναι να βρεθεί η χρυσή τομή με την Μπενφίκα, καθώς αντιλαμβάνεται και ο ίδιος πως η ομάδα της Λισαβόνας δεν είναι αρνητική στο ενδεχόμενο της επέκτασης του δανεισμού.

Εύκολη περίπτωση δεν θα είναι αλλά στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο υπάρχει η πίστη πως θα καταφέρουν να κρατήσουν τον Τιάγκο Ντάντας στην Τούμπα.

Το θέμα του Ολιβέιρα είναι σαφώς πιο εύκολο και βατό από του συμπατριώτη του. Ο 31χρονος φορ, που έχει 9 γκολ και 3 ασίστ σε 26 αγώνες φέτος, μέχρι ελεύθερος το καλοκαίρι και η συζήτηση θα γίνει από μηδενική βάση.

Για τον Ράζβαν Λουτσέσκου ο έμπειρος επιθετικός είναι ο πιο κατάλληλος επιθετικός για να υποστηρίξει το πλάνο του. Άλλωστε πρόκειται για προσωπική επιλογή του για την οποία επέμενε, και τώρα έχει εισηγηθεί την ανανέωση του συμβολαίου του!

ΠΑΟΚ και Ολιβέιρα ακόμα δεν μπήκαν σε συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του, αλλά αυτές αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες δύο εβδομάδες.