ΠΑΟΚ-ΟΦΗ: Μια παράδοση 30 ετών κι ένα επικίνδυνο αουτσάιντερ
i

Μπαλογιάννης/©intime

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ: Μια παράδοση 30 ετών κι ένα επικίνδυνο αουτσάιντερ

Ανδρέας Σερεβέτας • 08:33 - 14.01.2023 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον ΟΦΗ στην Τούμπα (20:00) για την 18η αγωνιστική της Super League. Πάνε 30 χρόνια από την τελευταία φορά που οι Κρητικοί πανηγύρισαν νίκη στην έδρα του «Δικεφάλου».

Ο ΠΑΟΚ πέρασε εύκολα από την Λαμία, επικρατώνταςμε σκορ 3-0. Ήταν η δεύτερη διαδοχική επιτυχία του στο πρωτάθλημα μετά την εκτός έδρας ήττα από την ΑΕΚ. Ακολούθησε μεσοβδόμαδα η εντός έδρας πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου κόντρα στην Καλαμάτα. Μετά την αποψινή αναμέτρηση θα αντιμετωπίσει τρεις φορές τον Παναθηναϊκό. Δύο φορές στο κύπελλο και μία στο πρωτάθλημα. Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν έχουν ξεχάσει ότι στον πρώτο γύρο ισοφαρίστηκαν από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο (1-1) στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα.  

Ο ΠΑΟΚ έκανε το μεταγραφικό «μπαμ» με την απόκτηση του Βραζιλιάνου Τάισον. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν υπολογίσει για το σημερινό παιχνίδι τους Λύρατζη, Φ. Σοάρες, Τσαούση, Κούρτιτς, Μουργκ, Ελ Καντουρί, Κουαλιάτα, Μιχαηλίδη και Μπίσεσβαρ.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-2-3-1): Κοτάρσκι – Σάστρε, Ινγκασον, Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες – Σβαμπ, Αουγκούστο – Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς – Ολιβέιρα. 

Ο ΟΦΗ ήταν επιβλητικός στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό, επικρατώντας με σκορ 4-0. Ήταν η τρίτη φετινή νίκη της κρητικής ομάδας στο πρωτάθλημα, που την είχαν απόλυτη ανάγκη για να ανασάνουν βαθμολογικά. Ο ΟΦΗ νίκησε τελευταία φορά τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα πριν από 30 χρόνια. Στις 24 Ιανουαρίου του 1993 με γκολ του Μαχλά και του Γεωργαμλή. Νωρίτερα είχε δώσει το προβάδισμα στους γηπεδούχους ο Λαγωνίδης. 

Ο Ντουρμισάι παραχωρήθηκε στον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Λύθηκε το συμβόλαιο του Στάικου. Δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ο Κολομβιανός εξτρέμ Μοσκέρα, ο οποίος αποκτήθηκε πριν από λίγες ημέρες. Επιστρέφει ο Γιαννούλης αλλά εκτός δράσης παραμένουν οι Μαρινάκης, Καμάου. 

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (3-5-1-1): Μανδάς – Διαμαντής, Πασαλίδης, Βούρος – Λάρσον, Ντιουσέ, Μεγιάδο, Νέιρα, Μπαλογιάννης – Τοράλ – Ντίκο.

Η σέντρα του παιχνιδιού γίνεται στις 20:00 (Novasports Prime). Διαιτητής ορίστηκε ο Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας).