Αυτοκράτορας των ντέρμπι: Ο Φατίχ Τερίμ σε 1,5 μήνα σταμάτησε το αρνητικό σερί κι έκανε τον Παναθηναϊκό νικητή σε μεγάλα ματς

Αυτοκράτορας των ντέρμπι: Ο Φατίχ Τερίμ σε 1,5 μήνα σταμάτησε το αρνητικό σερί κι έκανε τον Παναθηναϊκό νικητή σε μεγάλα ματς

Γιώργος Σακελλαρίου 10:14 - 15.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:15 - 15.02.2024

Ο Φατίχ Τερίμ έχει βάλει τη σφραγίδα του στα ντέρμπι κι ετοιμάζεται για πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Ο Φατίχ Τερίμ ήρθε στη μέση της σεζόν, έπειτα από μία αιφνιδιαστική απόφαση που πήρε ο μεγαλομέτοχος Γιάννης Αλαφούζος.

Ο 70χρονος Τούρκος τεχνικός είχε δύο χρόνια εκτός πάγκων, αλλά η προσωπικότητά του και η προπονητική του ικανότητα ήταν γνωστή.

Ο ίδιος ήρθε με στόχο να πάρει τίτλους. Το φωνάζει με κάθε τρόπο, σε σημείο εμμονής, Ο Παναθηναϊκός, άλλωστε, είναι 13 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα και φυσικά θέλει να κατακτήσει την κορυφή. Γι’ αυτό ήρθε ο Τερίμ, ο οποίος είναι «ψημένος» σε δύσκολες καταστάσεις και γνωρίζει όσο λίγοι τι σημαίνει πρωταθλητισμός.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς με τη σειρά του έκανε πρωταθλητισμό στην Κύπρο κι έβαλε τάξη στο «τριφύλλι». Πήρε Κύπελλο, διεκδίκησε κι έχασε πέρσι, μέχρι τέλους το πρωτάθλημα και τον διαδέχθηκε ο Τερίμ, ο οποίος είναι γεγονός ότι στα ντέρμπι φέτος τα έχει πάει σχεδόν τέλεια!

Ο Γιοβάνοβιτς στη θητεία του στον σύλλογο, είχε δύο νίκες με ΑΕΚ, με 3-0 τη σεζόν 2021-22 και πέρσι στον πρώτο γύρο με 2-1. Κόντρα στον ΠΑΟΚ είχε πέρσι δύο νίκες με 2-1 στον πρώτο γύρο και στα playoffs. Τη σεζόν 2021-22 τον νίκησε 1-0 στον τελικό και 2-1 στα playoffs.

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, τον νίκησε πέρσι στα playoffs 2-0 εντός και πρόπερσι επικράτησε 2-1 στο Φάληρο κι 1-0 στη Λεωφόρο. Στον πρώτο γύρο την τρέχουσα σεζόν ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος στο «Γ. Καραϊσκάκης», προηγήθηκε 1-0, αλλά το ματς διεκόπη στο 1-1 για την κροτίδα στον Χουάνκαρ και το πήρε το «τριφύλλι» στα χαρτιά.

Ο Σέρβος τεχνικός, όμως, στη συνέχεια δημιούργησε κι ένα αρνητικό σερί. Μετά τη νίκη στην Τούμπα με 2-1 πέρσι, είχε επτά αγώνες χωρίς νίκη σε μεγάλο ματς. Πλην φυσικά του αγώνα στο Φάληρο που κρίθηκε στις δικαστικές αίθουσες. Είχε στη Λεωφόρο τρεις ισοπαλίες πέρσι στα playoffs. Το 0-0 με ΑΕΚ, ενώ έφερε 1-1 με ΠΑΟΚ και Άρη. Την τρέχουσα σεζόν έφερε 2-2 με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, ηττήθηκε 2-1 από την ΑΕΚ εντός και είχε την ήττα με 2-0 από τον Άρη.

Ο Τερίμ

Τι έκανε, όμως, ο Τούρκος τεχνικός, ο οποίος ήρθε στη μέση της σεζόν; Έφερε 1-1 εντός για το Κύπελλο με τον Ολυμπιακό και στη ρεβάνς παρά τις απουσίες, ο Παναθηναϊκός δεν δέχθηκε γκολ, πήγε το ματς στα πέναλτι και πήρε την πρόκριση.

Έχασε εντός από τον Ατρόμητο στο Κύπελλο, αλλά στη ρεβάνς έβγαλε προσωπικότητα και νίκησε με 2-0 παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Ενδιάμεσα ηττήθηκε 2-1 στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα, αλλά η συνέχεια είναι διαφορετική και καταπράσινη. Ο Παναθηναϊκός πήγε στην OPAP Arena και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ το ανέτρεψε και δέχθηκε την ισοφάριση στο φινάλε με πέναλτι.

Στην άδεια Λεωφόρο νίκησε σχετικά άνετα 2-0 τους Πειραιώτες στο ντέρμπι αιωνίων και στον πρώτο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος σε μεγάλο διάστημα του αγώνα, επικράτησε 1-0 και πήρε προβάδισμα πρόκρισης.