Στη Θεσσαλονίκη ο Σαμάτα - «Μίλησα  με τον Πέλκα»

Ο Αλί Σαμάτα.

i

©intime

Στη Θεσσαλονίκη ο Σαμάτα - «Μίλησα με τον Πέλκα»

Μάνος Τσαλγατίδης 21:32 - 15.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:46 - 15.07.2023

Ο Αλί Σαμάτα ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να τελειώσει τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ.

Ο Αλί Σαμάτα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Ο 30χρονος Τανζανός φορ, ο οποίος αναμενόταν μέσω Φρανκφούρτης, ήρθε τελικά με πτήση από την Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη. Εκεί τον υποδέχθηκαν στελέχη του ΠΑΟΚ, ενώ ο ίδιος στις πρώτες του δηλώσεις αποκάλυψε ότι πήρε πληροφορίες για τον «Δικέφαλο» από τον Δημήτρη Πέλκα.

Χαρακτηριστικά είπε: «Μίλησα με τον Πέλκα, πριν έρθω, είναι φίλος μου. Με τον προπονητή (σ.σ. Ράζβαν Λουτσέσκου) δεν μίλησα. Δεν μπορώ να σχολιάσω την μεταγραφή, θα αφήσω τον σύλλογο να μιλήσει πρώτα». Θυμίζουμε ότι ο Σαμάτα έχει παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό και μάλιστα σκόραρε στο Φάληρο.

Ο Σαμάτα αύριο θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θ' ανακοινωθεί η μεταγραφή του από τον ΠΑΟΚ. Να θυμίσουμε ότι έμεινε ελεύθερος από τη Φενέρμπαχτσε. Με την επιστροφή της αποστολής από την Ολλανδία, ο Αφρικανός φορ θα τεθεί στη διάθεση του Λουτσέσκου και στόχος είναι να πάρει προπονήσεις στα πόδια του, ώστε να είναι έτοιμος για τα ματς με τη Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ.

Δείτε βίντεο κατά την άφιξη του Σαμάτα.

Θυμίζουμε πως ο Αφρικανός φορ δεν «χωρούσε» στην αποστολή της Φενέρ για την καλοκαιρινή προετοιμασία, με την ομάδα της Super Lig να τον αφήνει εκτός πλάνων. Αυτή τη συγκυρία σε συνδυασμό με το ταλέντο του εκμεταλλεύτηκαν οι «ασπρόμαυροι», προκειμένου να ενισχύσουν τη γραμμή κρούσης τους. 

Τη σεζόν που μας πέρασε, ο ίδιος διεκδίκησε το πρωτάθλημα με τη Γκενκ και το έχασε στο 94’ από την Αντβέρπ στο φινάλε - θρίλερ του Βελγικού πρωταθλήματος. Με την ομάδα του αγωνίστηκε σε 36 ματς, σκοράροντας 6 γκολ και προσφέροντας μία ασίστ.