Παρέμεινε στη 19η θέση η Ελλάδα - Το εκμεταλλεύτηκαν οι Δανοί: Η βαθμολογία της UEFA μετά την ήττα της ΑΕΚ

Παρέμεινε στη 19η θέση η Ελλάδα - Το εκμεταλλεύτηκαν οι Δανοί: Η βαθμολογία της UEFA μετά την ήττα της ΑΕΚ

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:57 - 22.08.2023 / Ανανεώθηκε: 00:19 - 23.08.2023

Η ΑΕΚ ηττήθηκε με 1-0 από την Αντβέρπ στην Αμβέρσα, στα play-offs του Champions League, με την Ελλάδα να παραμένει στη 19η θέση της βαθμολογία της UEFA.

Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα στην Αμβέρσα από την Αντβέρπ με 1-0, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, με φόντο τα play-offs του Champions League. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν κατάφεραν να δώσουν βαθμούς στην Ελλάδα για την κατάταξη της UEFA.

Πλέον η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα κληθεί να ανατρέψει το εις βάρος τις σκορ (1-0) στον επαναληπτικό αγώνα της Opap Arena. Μπορεί η ΑΕΚ να ηττήθηκε στο Βέλγιο, όμως το ίδιο πράγμα συνέβη και στην Πολωνία. Συγκεκριμένα η Ράκοφ δεν τα κατάφερε απέναντι στην Κοπεγχάγη, με αποτέλεσμα οι δύο χώρες να διατηρούν την απόστασή στους 0.235 βαθμούς.  

Εφόσον η Ράκοφ νίκαγε απόψε και σε γενικότερο πλαίσιο να πετάξει εκτός διοργάνωσης την Κοπεγχάγη, αφού αν μπει στους ομίλους οι ελληνικές ομάδες θα εισπράξουν 1.137.000 ευρώ έξτρα, λόγω ranking. Συν τοις άλλοις, η Ελλάδα βρίσκεται σε ρόλο κυνηγού επομένως ψάχνει απώλειες από τις προπορευόμενες ομάδες.

Θυμίζουμε ότι η χώρα μας παρέμεινε στους 22,325 πόντους και στην 19η θέση της βαθμολογίας της UEFA, Από κάτω της βρίσκονται οι Πολωνοί με τους Κροάτες και προπορευόμενοι μέχρι την 15η θέση είναι οι Τσεχία, Δανία, Ισραήλ και Ουκρανία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να ανεβάσει περισσότερο την διαφορά της, με το αυριανό (23/8, 22:00) παιχνίδι του Παναθηναϊκού στη Πορτογαλία με τη Μπράγκα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ UEFA