Το νέο υπερσύγχρονο προπονητικό της Παρί αξίας 300 εκατ. ευρώ είναι απλά... εξωπραγματικό (vids)

Το νέο προπονητικό κέντρο της Παρί Σεν Ζερμέν

i

PrtScr

Το νέο υπερσύγχρονο προπονητικό της Παρί αξίας 300 εκατ. ευρώ είναι απλά... εξωπραγματικό (vids)

Κώστας Τόπας 15:42 - 11.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:50 - 11.07.2023

Το βίντεο με drone από το νέο υπερσύγχρονο προπονητικό γήπεδο της Παρί Σεν Ζερμέν, αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ, είναι μαγευτικό.

Οι οπαδοί της Παρί Σεν Ζερμέν είχαν την ευκαιρία να ρίξουν ματιά στο υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο της ομάδας του, μέσα από ένα βίντεο με drone. Οπως φαίνεται πρόκειται για τεράστιο κτίριο με όλα όσα θα χρειαζόταν ένας ποδοσφαιριστής. Από γήπεδα προπόνησης, μεγάλα γυμναστήρια, πισίνες αποκατάστασης και σχεδόν οτιδήποτε άλλο θα ήθελε ένας αθλητής υψηλού επιπέδου για να προπονηθεί.

Το προπονητικό κέντρο των Παριζιάνων, είναι κατάλληλο για έως και 180 αθλητές, εξοπλισμένο με 140 κρεβάτια για τον χώρο προπόνησης. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα για μετατροπή σε πολυαθλητικό προπονητικό κέντρο, το οποίο μπορεί να συγκεντρώνει επαγγελματικές ομάδες ποδοσφαίρου, χάντμπολ και τζούντο.

Η Παρί άφησε το επί μακρόν 53 χρόνια «σπίτι» της στο «Camp des Loges» στις αρχές Ιουνίου ενόψει της μετακόμισης στη νέα εγκατάσταση. Οι Γάλλοι πρωταθλητές ολοκλήρωσαν ένα έργο διάρκειας μέσα σε έναν χρόνο με εκτιμώμενο κόστος 300 εκατομμύριων ευρώ, σύμφωνα με την Daily Mail. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις θα φιλοξενήσουν τις πρώτες ομάδες ανδρών και γυναικών της Παρί με την έναρξη της νέας σεζόν.

Η Σίτι το έκανε πρώτη

Παρατηρείται ότι και στην Αγγλία, με μπροστάρισσα την Μάντσεστερ Σίτι, οι σύλλογοι επικεντρώνονται στην ανάπτυξη των προπονητικών τους εγκαταστάσεων. Των Πολιτών μάλιστα είναι μια εγκατάσταση 80 στρεμμάτων, αξίας 234 εκατομμύριων ευρώ, το οποίο χτίστηκε το 2014. Εκτοτε, η Σίτι έχει συγκεντρώσει αρκετούς τίτλους κερδίζοντας πέντε League Cup, δύο Κύπελλα Αγγλίας, πέντε Premier League και πιο πρόσφατα το Champions League.