Ο Αστέρας Τρίπολης «σόκαρε» τον ΠΑΣ Γιάννινα στις καθυστερήσεις και τον «έσπρωξε» στη Super League 2

Ο Αστέρας Τρίπολης «σόκαρε» τον ΠΑΣ Γιάννινα στις καθυστερήσεις και τον «έσπρωξε» στη Super League 2

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:27 - 13.04.2024 / Ανανεώθηκε: 21:44 - 13.04.2024

Ο Αστέρας Τρίπολης με γκολ στις καθυστερήσεις επιβλήθηκε με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε, είναι με το ένα πόδι στη Super League 2.

Ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε νικηφόρα από τους «Ζωσιμάδες» και τον ΠΑΣ Γιάννινα, για την 4η αγωνιστική των playouts του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League, χάρη σε ένα γκολ του Πίτσου Ατιένθα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. 

Πλέον, ο «Αγιαξ της Ηπείρου» ελπίζει μόνο σε ένα (ποδοσφαιρικό) θαύμα για να σώσει την παρτίδα. Κι ας μην άξιζε την ήττα βάσει της εικόνας του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά και μόλις στο 2ο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα με τον Ροζάλες, ο οποίος έκανε το σουτ μέσα από τη περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό, χάνοντας ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Στο 10ο, λεπτό ο Κόντε από τα δεξιά της περιοχής άφησε στον Σόρια, εκείνος έκανε το σουτ, με την μπάλα να πηγαίνει στα σώματα, ενώ έξι λεπτά μετά η κεφαλιά του Τζίνο πέρασε για λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Τσιφτσή.

Στο 40ο λεπτό ο ΠΑΣ Γιάννινα «άγγιξε» το γκολ. Ο Κιάκος έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, ο Ροσάλες άπλωσε το πόδι του και ο Τσιφτσής απέκρουσε δύσκολα.

Στο 45+2' οι φιλοξενούμενοι απείλησαν όταν ο Καλτσάς έκανε το γύρισμα, αλλά ο Μιριτέλο δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια, με το σκορ να είναι στο 0-0.

Στην επανάληψη οι Αρκάδες μπήκαν καλύτερα στο ματς, με αποτέλεσμα να χάσει σημαντικές ευκαιρίες με τους Κρεσπί (67') και Γιαμπλόνσκι (75'). Στη συνέχεια ο ΠΑΣ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και να πετύχει ένα γκολ. Ωστόσο αυτό δεν έγινε. Σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που πανηγύρισαν το τρίποντο στο φινάλε.

Μετά από την εκτέλεση φάουλ του Μπαρτόλο, ο Ατιένθα με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-0 για τον Αστέρα Τρίπολης.

Οι ενδεκάδες:

ΠΑΣ Γιάννινα: Νάγκι, Κιάκος, Παντελάκης, Σομποζίνσκι, Σόρια, Καραχάλιος, Ροσάλες (65’ Ριένστρα), Ροσέρο (60’ Λεό), Παμλίδης (65’ Τζίμας), Τζίνο (60’ Ντεμίρ), Κόντε

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Κάστανο, Ατιένθα, Λύρατζης, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι (89’ Βαλιέντε), Αλάγκμπε (61’ Γκος), Παλάσιος (46’ Μπαρτόλο), Ρεγκίς, Καλτσάς (71’ Ζουγλής), Μιριτέλο (89’ Μάντζης)