Ο ΠΑΣ Γιάννινα κοιτάει νεαρό Αργεντινό για να καλύψει το κενό του Πήλιου

Ο Μάρτιν Λουτσιάνο.

i

©instagram/flechaluciano_

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κοιτάει νεαρό Αργεντινό για να καλύψει το κενό του Πήλιου

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:19 - 11.06.2023 / Ανανεώθηκε: 17:29 - 11.06.2023

Τον 20χρονο Μάρτιν Λουτσιάνο φέρεται να έχει στη λίστα του ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα παραχώρησε τον Σταύρο Πήλιο στην ΑΕΚ κι ασφαλώς έχει προτεραιότητα να καλύψει το κενό του νεαρού Έλληνα.

Για τη συγκεκριμένη θέση, σύμφωνα με δημοσίευμα στην Αργεντινή, οι Ηπειρώτες φέρονται να έχουν στη λίστα τους τον Μάρτιν Λουτσιάνο. Πρόκειται για αριστερό μπακ που γεννήθηκε στις 12/8/2003, ανήκει στη Νιούελς Ολντ Μπόις και έχει συμβόλαιο έως τον Δεκέμβριο του 2024.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι οι Ηπειρώτες, ρώτησαν την ομάδα του Λουτσιάνο για το κόστος και θα φανεί τις προσεχείς μέρες αν θα προχωρήσει η υπόθεση.

Ο Λουτσιάνο πέρσι είχε μία συμμετοχή και φέτος έκανε το ξεπέταγμα κι έχει συνολικά 32 παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις. Ο νεαρός Αργεντινός ξεκίνησε σε ηλικία 5 ετών στην Ατλέτικο του Ροζάριο, συνέχισε στη Σάντα Φε και το 2016 εντάχθηκε στην Νιούελς Όλντ Μπόις.

Έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στις 8 Νοεμβρίου 2021 αντικαθιστώντας τον Φρανσίσκο Γκονζάλες στο 71’ στη νίκη με 1-0 επί της Ατλέτικο Ουνιόν. Η φυσική του θέση είναι αριστερό μπακ, αλλά μπορεί να παίξει κι αριστερός εσωτερικός μέσος.

Σε ό,τι αφορά το προπονητικό κέντρο, μπήκαν οι μπουλντόζες στο Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων. Το νέο γήπεδο θα είναι διπλάσιο σχεδόν από το υφιστάμενο, αφού θα αξιοποιηθεί όλος ο χώρος και θα τοποθετηθεί χλοοτάπητας, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιείται και σε φιλικές αναμετρήσεις.

 Μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα, οι προπονήσεις θα γίνονται στο γήπεδο με τη μεγάλη κερκίδα, το οποίο συντηρήθηκε τις προηγούμενες μέρες, ενώ δεν αποκλείεται οι παίκτες να μεταφερθούν και στην έδρα της ομάδας για μικρό χρονικό διάστημα. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ΠΑΣ Γιάννινα θα λάβει χώρα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Κιέλτσε της Πολωνίας. Οι παίκτες του Θανάση Στάικου θα αναχωρήσουν στις 13 Ιουλίου κι αναμένεται να επιστρέψουν στα τέλη του ίδιου μήνα.