Πασχαλάκης: «Ευχαριστώ τον Πογέτ – Εκ των κορυφαίων γκολκίπερ στην Ευρώπη ο Βλαχοδήμος»
i

Αλέξανδρος Πασχαλάκης/©Intime

Πασχαλάκης: «Ευχαριστώ τον Πογέτ – Εκ των κορυφαίων γκολκίπερ στην Ευρώπη ο Βλαχοδήμος»

Sportal newsroom 13:58 - 17.11.2022 / Ανανεώθηκε: 16:22 - 27.11.2022

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του φιλικού της Εθνικής Ελλάδας με την Μάλτα ευχαρίστησε τον Πογέτ για την εμπιστοσύνη που του έδειξε.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν ο ποδοσφαιριστής που εκπροσώπησε τους παίκτες της Εθνικής Ελλάδας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του φιλικού της Πέμπτης (17/11, 19:00 COSMOTE SPORT 1HD) με την Μάλτα. Ο παίκτης του Ολυμπιακού δεν έχασε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τον Πογέτ για την εμπιστοσύνη που του έδειξε όταν δεν είχε βρει την επόμενη ομάδα της καριέρας του, ενώ χαρακτήρισε τον Βλαχοδήμο ως έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην Ευρώπη.

Υπάρχει διαφορά όταν παίζεις στην Εθνική ανάμεσα σε φιλικό και επίσημο;

«Γενικά στη ζωή μου δεν έχω μάθει να βλέπω τα παιχνίδια ξεχωριστά, είναι όλα το ίδιο. Αγωνίζομαι για να κερδίσω, είτε σε φιλικό, είτε σε επίσημο. Πόσο μάλλον όταν φοράς το εθνόσημο στο στήθος. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ότι κάνουμε στις προπονήσεις για να κερδίσουμε».

Έχεις την εμπιστοσύνη του προπονητή σου και αυτό φάνηκε πως ήσουν στις προηγούμενες κλήσεις ενώ δεν είχες βρει ακόμα την επόμενη ομάδα σου; Πόσο σημαντικό είναι αυτό;

«Είναι τεράστια αυτή η εμπιστοσύνη που υπάρχει στο πρόσωπο μου. Δεν θέλει κάτι άλλο ο ποδοσφαιριστής. Μου μετέδωσε αυτή την εμπιστοσύνη από το καλοκαίρι. Με εξέπληξε ευχάριστα το γεγονός πως με κάλεσε και στην προηγούμενη κλήση. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω. Θεωρώ πως δεν είναι μόνο μαζί μου αλλά και με άλλα παιδιά. Το σημαντικό είναι το γκρουπ, να είμαστε όλοι μαζί μια παρέα. Προσπαθεί να παίρνει τους καλύτερους, τα ίδια πρόσωπα, εμείς από την πλευρά μας να τον βοηθάμε να μας καλεί με βάση την απόδοση στα παιχνίδια μας».

Σκέφτεσαι αύριο πως μπορεί να υπερασπιστείς την εστία της ομάδας που στα τελευταία οκτώ ματς δέχεται γκολ ανά 240 λεπτά;

«Πριν απ' αυτό το ματς έπαιζε ο Οδυσσέας (σ.σ. Βλαχοδήμος), μιλάμε για έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες της Ευρώπης και τα καλύτερα παιδιά. Μπορεί να είναι φιλικό παιχνίδι αλλά είναι μια ευκαιρία να αρχίσουμε να παίζουμε πάλι όλοι μαζί, να ανταποκριθούμε στις συνθήκες και να δείξουμε πως είναι καλό να παίζουμε πάλι όλοι μαζί».